Skocz do zawartości

YAMAHA Amplituner czy Wzmacniacz + Odtwarzacz sieciowy?

Recommended Posts

Napisano

Witajcie mam dylemat, zastanawiam się czy zestaw Yamaha NP-S303 i A-S701 będzie miał taką samą funkcjonalność co amplituner R-N803D ? co ma więcej wad a co zalet? Nie ukrywam że łatwiej mi kupić, najpierw NP-S303 i połączyć z moim starym wzmakiem później dokupując s701 niż odrazu wydać większą kwotę na R-N803D. Proszę Was o radę

Napisano

Dźwiękowo lepszym rozwiązaniem będzie zestaw podzielony. Funkcjonalność podobna, R-N803D jest co prawda zbudowany na bazie A-S701, jednak w bezpośrednim porównaniu sam wzmacniacz wypada troszeczkę lepiej.

Zapraszam jednak serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Napisano

Zdecydowanie lepiej wziąć as701+ wxad10 lub malinkę. Tu funkcjonalność będziesz miał jeszcze większą. I brak ograniczeń aktualizacji. W wxad10 masz musiccast jak potrzebujesz.

Nie widzę sensu zakupu 303ki.

Piotr

Napisano

W R-N803 masz coś, czego nie mają odtwarzacze sieciowe - automatyczną kalibrację akustyki. Nie jest to jakiś cud, ale w wielu sytuacjach jej funkcjonalność może być przydatna. Testowałem i wolałbym ją mieć niż jej nie mieć.

Napisano

Tak jak pisałem kupiłem R-N803, nie chciałem zakładać już nowego tematu, docelowo chciałbym skompletować ją z lepszymi kolumnami, lecz obecnie szukam jakiś niedrogich "przejściowych" do ok 1500zł za komplet, oczywiście używane. Pomieszczenie to 22m2. Chciałbym na pewno ciepłego brzmienia, dość głębokiego basu i łagodnej góry, rzuciły mi się na allegro w oczy cantony fonum 601 za 900zł w dobrym stanie, jest też zestaw STX ELECTRINO 250 i Monitor Audio Bronze BX5, możecie mi pomóc w poszukiwaniach? tak jak mówię nie chce się z nimi ożenić, na początku przyszłego roku będę szukał czegoś lepszego, te mają być tylko przejściowe. 

Napisano (edytowany)

Dziękuję za odpowiedzi :) cały czas śledzę aukcje, jeszcze jakieś propozycje? Co możecie powiedzieć o tych stx 250? Można je dość tanio dorwać

Edytowano przez kwi4tek
Napisano

Na „oeliks” widziałem ostatnio Tonsil Siesta za śmieszne pieniądze.

Grają lepiej niż wyglądają. Schodzą nisko, grają ciepło i czysto. Wiem bo mam.

Polecam wypróbować bo to fajna opcja za mniejsze pieniądze niż zagraniczne marki a bardzo ładnie grająca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Jak się zastanawiasz nad STX to nie boisz się polskich konstrukcji.
Posłuchaj tych Tonsili bo to na prawdę fajne pudła. Nie maja nic wspólnego z brzemieniem jakie ciąży na Tonsilu po Altusach.
Pomacaj jeszcze coś od Pylona.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk