kwi4tek Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Witajcie mam dylemat, zastanawiam się czy zestaw Yamaha NP-S303 i A-S701 będzie miał taką samą funkcjonalność co amplituner R-N803D ? co ma więcej wad a co zalet? Nie ukrywam że łatwiej mi kupić, najpierw NP-S303 i połączyć z moim starym wzmakiem później dokupując s701 niż odrazu wydać większą kwotę na R-N803D. Proszę Was o radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Dźwiękowo lepszym rozwiązaniem będzie zestaw podzielony. Funkcjonalność podobna, R-N803D jest co prawda zbudowany na bazie A-S701, jednak w bezpośrednim porównaniu sam wzmacniacz wypada troszeczkę lepiej. Zapraszam jednak serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Dźwiękowo spodziewałem się tego samego a tu zaskoczenie a funkcje multimedialne? czy odtwarzacz sieciowy jest okrojony z czegoś co posiada amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Zdecydowanie lepiej wziąć as701+ wxad10 lub malinkę. Tu funkcjonalność będziesz miał jeszcze większą. I brak ograniczeń aktualizacji. W wxad10 masz musiccast jak potrzebujesz. Nie widzę sensu zakupu 303ki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 A co lepszego jest w wxad10? 303 również ma musiccast a zależało mi na pełnowymiarowym odtwarzaczu sieciowym, tak żeby pasował do reszty zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 To że jest tańszy a to jeśli chodzi o pełnowymiarowy pasujący do designu to proszę. To w takim celu był właśnie wymyślony. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Jakbym miałbym już odstąpić od pełnowymiarowości to chyba WXC-50 byłby lepszym rozwiązaniem, rozumiem że zagra lepiej niż 303? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 W R-N803 masz coś, czego nie mają odtwarzacze sieciowe - automatyczną kalibrację akustyki. Nie jest to jakiś cud, ale w wielu sytuacjach jej funkcjonalność może być przydatna. Testowałem i wolałbym ją mieć niż jej nie mieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 To zapytam jeszcze raz czy WXC-50 zagra lepiej od pozostałych wymienionych tutaj odtwarzaczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Tak, WX-C50 gra najlepiej z streamerów Yamahy. WX-C50>NP-S303>WXAD-10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 2 godziny temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Tak, WX-C50 gra najlepiej z streamerów Yamahy. WX-C50>NP-S303>WXAD-10 O dziwo :{ ale zgadzam się. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Już się zdecydowałem jednak na R-N803 :) Bardzo możliwe, że w niedługim czasie odezwę się do Was Q21 w sprawie doboru kolumn bo nie mamy do siebie daleko :) dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 15 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Tak jak pisałem kupiłem R-N803, nie chciałem zakładać już nowego tematu, docelowo chciałbym skompletować ją z lepszymi kolumnami, lecz obecnie szukam jakiś niedrogich "przejściowych" do ok 1500zł za komplet, oczywiście używane. Pomieszczenie to 22m2. Chciałbym na pewno ciepłego brzmienia, dość głębokiego basu i łagodnej góry, rzuciły mi się na allegro w oczy cantony fonum 601 za 900zł w dobrym stanie, jest też zestaw STX ELECTRINO 250 i Monitor Audio Bronze BX5, możecie mi pomóc w poszukiwaniach? tak jak mówię nie chce się z nimi ożenić, na początku przyszłego roku będę szukał czegoś lepszego, te mają być tylko przejściowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Weź Yamaszkę pod pachę i umów się na odsłuch : https://allegro.pl/acoustic-energy-neo-3-piekne-i7665647439.html https://allegro.pl/znakomite-kolumny-kef-q3-i7556770080.html https://allegro.pl/acoustic-energy-evo-3-piekne-i7665632353.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Klipsch F2. To granie jakiego szukasz. Wbrew opinii różne od nowych referenców. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 15 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 (edytowany) Dziękuję za odpowiedzi cały czas śledzę aukcje, jeszcze jakieś propozycje? Co możecie powiedzieć o tych stx 250? Można je dość tanio dorwać Edytowano 15 listopada 2018 przez kwi4tek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Fajne, bardzo neutralne kolumny. Nie specjalnie ciepłe ani chłodne. Po prostu bardzo neutralne granie. Bezpieczne do zakupu w ciemno. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Na „oeliks” widziałem ostatnio Tonsil Siesta za śmieszne pieniądze. Grają lepiej niż wyglądają. Schodzą nisko, grają ciepło i czysto. Wiem bo mam. Polecam wypróbować bo to fajna opcja za mniejsze pieniądze niż zagraniczne marki a bardzo ładnie grająca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwi4tek Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Zastanawiam się mocno nad tymi stx250, przewinęły mi się jeszcze nota550, które dadzą mi ładniejszy miękki i głęboki bas? Może jeszcze inna propozycja nowych do 2500zl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 17 listopada 2018 Udostępnij Napisano 17 listopada 2018 Jak się zastanawiasz nad STX to nie boisz się polskich konstrukcji. Posłuchaj tych Tonsili bo to na prawdę fajne pudła. Nie maja nic wspólnego z brzemieniem jakie ciąży na Tonsilu po Altusach. Pomacaj jeszcze coś od Pylona. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts