Krzysztof Tyl Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Witam mam pytanko dotyczace wzmacniacza do malych RLS callisto 3 Aktualnie mam je w polaczeniu z wzmacniaczem creek evo 2 i uwazam ze to nie jest udana para Moze jakies pomysly podpowiedzi ??budzet ok 2000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Tak naprawdę to powinieneś napisać DLACZEGO jest źle. Co ci przeszkadza i co byś chciał zmienić. Callisto w wersji trzeciej chyba nie słyszałem (miałem u siebie wersję czwartą) Ale o ile wiem nie różnią się dramatycznie. Callisto to precyzyjne kolumny i faktycznie przy CREEK-u może być tego zbyt dużo. Możesz zerknąć na NAIMa , densen 100 No ew. audiolab, ale w tym przypadku będzie jednak dość sterylnie Jeżeli natomiast szukasz "gęstego" klimatycznego dźwięku to chyba musisz zmienić kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tyl Napisano 12 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Chcialbym by bylo jasnej ...precyzyjnosc tych glosnikow jest tym co mi sie bardzo podoba A co do densen 100 sa jakies skrajne opinie Znalazlem tez naima 2 chociaz na jego temat jest bardzo malo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 uuu hmmm primare i21 ? Nie wiem... możesz spróbować audiolaba 8200a Bardzo ciekawą propozycją byłby atoll pr300 + końcówka mocy ale to jest zakres cenowy dużo wyższy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Ze sprzętów ATOLLa do 2 tysięcy to można trafić pierwszy model wzmacniacza IN100 albo nowszą wersję 80tki, ale nic z wyższych modeli. Mógłbyś spróbować wzmacniaczy Cyrus: model 7 i nowszy 8 zmieszczą się spokojnie w zakładanym budżecie. Ale i tak warto posłuchać jak grają z Twoimi RLS i nie kupować w ciemno. Poza tym wymagają kabli głośnikowych zakończonych wtykami BFA (ale są dostępne przejściówki z bananów na BFA albo końcówki do zamontowania gołego kabla). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 IN100 detaliczny ?!?!!?? No raczej nie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Ale ani atoll ani naim detaliczny nie będzie. Może warto wrzucić pod rozważania Yamahę as1000, Roksana K3 czy starszego Cambridge 850? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Naim pojawił się zanim autor wątku określił swoje preferencje Jamaszka poniżej 2k zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tyl Napisano 12 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Dzieki za wszystkie propozycje Znalazlem jeszcze taki wzmacniacz jak Roksan Caspian mial ktos kontakt z tym sprzetem ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Widziałem kiedyś as1000 chyba za 2500 o ile się nie mylę. Warto szukać. Caspian czy to M1 czy M2 to lepszy wzmacniacz ale nie jest tak jasny. Bliżej mu do neutralności. Ale brzmieniowo na pewno jest lepszy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tyl Napisano 12 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Bardzo jestem ciekawy tego polaczenia RLS+CASPIAN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 (edytowany) @Krzysztof Tyl Caspian m1 gra bardzo detaliczne, dużo szczegółów w wyższej średnicy, szybkie mocne niskie tony. Wysokie też bardzo szczegółowe. Nie wiem jak zagra z Twoimi kolumnami, ale w moim odczuciu jest to wzmak grający po jasnej stronie. Bardzo dobry wzmacniacz w cenie do 2k. Na pewno warty tych pieniędzy. Dodam że bardzo wydajny prądowo. Jak trzeba zagra delikatnie z finezją, albo gruchnie z przytupem w mocniejszym repertuarze i robi to od niechcenia i bez wysiłku. Odsłuch obowiązkowy przed zakupem. Może się spodobać. Porównując do Audiolab 8000a przynajmniej klasa wyżej (a może nawet dwie). Dużo więcej szczegółów w wyższej średnicy, przez co w mojej ocenie jaśniejszy. Caspian, wrażliwy na zmianę przewodów i źródła. Ja wzmacniacz trzymam cały czas pod prądem, a porencjometr ustawiam na zero jak nie korzystam. Edytowano 13 listopada 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tyl Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Bardzo fajny opis dzieki za pomoc juz mam jakis obraz tego wzmacniacza Ale z tego co widze CASPIAN M1 OSCYLUJE W GRANICACH 3TYS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 (edytowany) @Krzysztof Tyl Pierwsza lepsza aukcja na OLX Roksan Caspian Za 2200 zł A jak dobrze poszukasz to można kupić trochę taniej. Ja za swój zapłaciłem poniżej 2k. Zawsze można spróbować ponegocjować? No i zworki miedziane ofc zamiast fabrycznych drutów. Edytowano 13 listopada 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tyl Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 No tak ale to jakas inna wersja troszke inaczej wygladaja czym one sie roznia ??Caspian od Caspian M1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 (edytowany) @Krzysztof Tyl M1 to pierwsza seria następna to M2. Z tego co mi wiadomo, wychodziły w dwóch wersjach kolorystycznych przedniego panelu, czarnym i srebrnym. Środek jest taki sam. ? Jest jeszcze Roksan (Kandy) K1, K2, teraz chyba K3. Tych modeli nie słuchałem. K1 można kupić za 1200-1500 zł. Zwróć uwagę na to w jakim stanie wizualnym i technicznym jest wzmacniacz oraz czy jest oryginalny pilot. Jak nie ma na zdjęciach pytaj. Edytowano 13 listopada 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tyl Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 mowie o czyms takim https://www.olx.pl/oferta/roksan-caspian-integrated-stereo-wzmacniacz-CID99-IDvBee6.html#e45db92157 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 (edytowany) @Krzysztof Tyl, mam ten model i o nim piszę. Uzupełniłem post wyżej. Edycja: Ja akurat mam cały czarny. Edytowano 13 listopada 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 (edytowany) 1 godzinę temu, 1Ender napisał: @Krzysztof Tyl M1 to pierwsza seria ... Mk1 to jest pierwsza seria. 1 godzinę temu, Krzysztof Tyl napisał: mowie o czyms takim https://www.olx.pl/oferta/roksan-caspian-integrated-stereo-wzmacniacz-CID99-IDvBee6.html#e45db92157 Ten z linka to nie jest Caspian M1, to jest Mk1 albo Mk2. M1 ma już inne gałki od selektora źródeł i głośności. Roksany Caspiany, które były od początku to: 1. Roksan Caspian Mk1 (pierwsza seria) 2. Roksan Caspian Mk2 3. Roksan Caspian M1 4. Roksan Caspian M1 NG (New Generation) 5. Roksan Caspian M2 Wersję Mk1 ciężko jest rozróżnić od Mk2 ale można. Mk2 ma gałki i górną pokrywę z z materiału a'la metal, a MK1 ma te części pokryte materiałem gumowatym. Mk2 powinno z tyłu pod napisem lub z boku mieć naklejkę ( hologram ) z napisem MKII, ale ta naklejka lubiła się odklejać, a po takim czasie to już mogła dawno po prostu odpaść. Różnice brzmieniowe pomiędzy MK1 i MK2 były niewielkie , ale jednak, ta druga wersja to ciutkę lepsza dynamika i precyzja @1Ender to którą w końcu masz wersję? Którąś z MK czy już M1 ? Edytowano 13 listopada 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Troche mylicie z tymi Caspianami. 7 godzin temu, mordor12 napisał: oksany Caspiany, które były od początku to: 1. Roksan Caspian Mk1 (pierwsza seria) 2. Roksan Caspian Mk2 3. Roksan Caspian M1 4. Roksan Caspian M1 NG (New Generation) 5. Roksan Caspian M2 Tu jest dobrze. 1ka t nie dwójka to znacznie inne wzmaki. M2 nie do dostania w tej kasie. Jeden z lepszych wzmaków do 10k z nowych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 (edytowany) @mordor12 @S4Home @Krzysztof Tyl wychodzi na to, że mam mk1 Caspian pierwszej serii. Nie zwróciłem uwagi na gałki. Ale to i tak uważam, że wzmacniacz gra na wysokim poziomie. I w tym przedziale cenowym do 2000 zł to bardzo dobre granie. Przepraszam kolegów za małe zamieszanie w nomenklaturze. ? Dziękuję za zweryfikowanie, bom był w błędzie. Teraz wszystko jasne. Myślę, że do 1900- 2000 za Roksan Caspian mk1 w ładnym stanie wizualnym i techniczny można dać. No może do 2200 zł? Pod warunkiem, że jest oryginalny pilot. Ja kupiłem kompletny łącznie z oryginalnym kartonem. W innych przypadkach negocjować cenę. Edycja: Użytkownik @Mar1 będzie wystawiał Caspian pierwszej serii możesz zapytać o cenę, stan, czy ma oryginalny pilot i karton. Edytowano 14 listopada 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Potwierdzam, że Caspian Mk1 i Mk2 to świetne wzmacniacze w swojej cenie, nawet muszę stwierdzić, że dla mnie one grają lepiej jak te nowsze wydania, ale to już ocena subiektywna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Każdy caspian to granie na wysokim poziomie. Ale jest różnica pomiędzy pierwszym a M2. Toteż różnica w cenie używanych jest pewnie 2.5 razy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar1 Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Roksan Caspian Mk1 - w allegro wpisac i zaznaczyc używane, wyskoczy mój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Tyl Napisano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Takie pytanie... Porównanie Roksan caspian - Densen Beat 100 który lepszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts