Palmos Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 5 godzin temu, Kamilos G napisał: Pylon Sapphire 31 To strzał za pierwszym razem czy porównywałeś z innymi? Jak gadałem z @Q21 na avs to też polecali pylony w tej kwocie. Do mr780 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 Nie porównywałem. Bardzo mi się spodobały wizualnie, ale w mojej okolicy nie mieli tych Pylonów. Zamówilem i jestem zadowolony. Z Magnatem naprawde jest dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 19 godzin temu, Kamilos G napisał: Media Expert. Dzisiaj odebrałem kolejny egzemplarz, tym razem w pełni sprawny, mam nadzieję że posłuży długo bo z Pylon Sapphire 31 brzmi świetnie. Wymienili od ręki. No to dobrze. 14 godzin temu, Palmos napisał: To strzał za pierwszym razem czy porównywałeś z innymi? Jak gadałem z @Q21 na avs to też polecali pylony w tej kwocie. Do mr780 To mocno basowe kolumny. Trzeba lubić taki dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 27 minut temu, Piotr Sonido napisał: To mocno basowe kolumny. Trzeba lubić taki dźwięk. A właśnie na ten temat opinie są różne.W moim odczuciu z tym Magnatem jest sporo basu ale tego najniższego. Model mniejszy ma podobno wiecej niskich tonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1984 Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 To ja wyskoczę z czymś nowym jeśli chodzi o MR780. Ze strony Magnat.de zniknęły drivery pod USB do Windows a były bo ściągałem rok temu jak go kupiłem niestety niechcący usunąłem instalkę. To duża strata bo w moim odczuciu ten amplituner najlepiej gra właśnie po USB na wbudowanym DACu. Ktoś coś wie albo potrafi wskazać gdzie znaleźć teraz te sterowniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Też nie mogłem znaleźć tego pliku. Na szczęście mam go chyba jeszcze na kompie. A bez tego nie działa po usb? To trochę kiepsko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 A to nie chodziło o sterownik pod stare Windy? Jak 7? 10 i 11 wykrywa go już sam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 Bez sterowników też powinno grać ale z ograniczeniami USB audio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1984 Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 11 godzin temu, Palmos napisał: Też nie mogłem znaleźć tego pliku. Na szczęście mam go chyba jeszcze na kompie. A bez tego nie działa po usb? To trochę kiepsko. Możesz mi go podesłać ale spakowanego zipem ? napisałem Ci na PRIV email. Być może nowsze windowsy go wykryją, ja mam jeszcze win7. Bądź co bądź oryginalne sterowniki to oryginalne sterowniki, z reguły są lepsze i mają więcej opcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 2 godziny temu, Krzysiek1984 napisał: Możesz mi go podesłać ale spakowanego zipem ? napisałem Ci na PRIV email. Być może nowsze windowsy go wykryją, ja mam jeszcze win7. Bądź co bądź oryginalne sterowniki to oryginalne sterowniki, z reguły są lepsze i mają więcej opcji. Od czego lepsze, co ty bredzisz. Spakuje Ci arj-tem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 13 listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 listopada 2022 Mój magnacik zaczał mocno brumieć z okolic transformatora.Dzwiek jakby pracował jakis silnik w srodku.Dzwiek ustaje i pojawia sie.Przy słuchaniu muzyki nie słychac tego ale zblizajac sie do sprzetu juz tak.Mniej wiecej półtora roku ma i coś mu sie juz tam chyba psuje....Ot taki sprzęt....🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 A to nie jest związane że włączasz w tym samym czasie coś dodatkowo? W sensie pobór energii? Dociśnij na chwilę obudowę z góry. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 To nie to.Od poczatku troche burczał.Teraz 3 razy głosniej.Taki egzemplarz poprostu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris Key Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 (edytowany) Witam szanowne grono posiadaczy Amplitunera Magnat MR780. Słuchajcie mam problem. Pobrałem najnowszą aktualizację ze strony producenta, zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Wzmacniacz w pełni "nie wstaje " - lampy po włączeniu się wygrzewają słychać koniec wygrzewania, ale nie działa wyświetlacz i co za tym idzie również wybór źródła dźwięku. Próbowałem ponownie aktualizować, wyświetlacz pokazuje postęp aktualizacji, na koniec SUCCEED i dalej jest to samo. Aplituner praktycznie nowy bo ma 2 tygodnie..., może ma ktoś inna wersje softu ? ja instalowałem 1.14c ze strony magnat.de. Proszę o pomoc, nie chce wysyłać na serwis bo bedą trzymać nie wiadomo ile.... Edytowano 25 listopada 2022 przez Kris Key Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 26 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2022 Dnia 7.11.2022 o 17:43, KaMaRo napisał: Melodika ma dużo więcej basu, różnice słuchać od razu, chord jest za to jaśniejszy z mniejszym basem. Melodika ma większy przekrój stąd lepiej płynie przez niego prąd. Może jest jakiś kabel łączący cechy obu tych kabli? Ricable U40, Supra 3.4s, DALI SC RM230c? W/g mnie jest taki, ja taki mam, van den hul the wind Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 Dnia 25.11.2022 o 19:56, Kris Key napisał: Witam szanowne grono posiadaczy Amplitunera Magnat MR780. Słuchajcie mam problem. Pobrałem najnowszą aktualizację ze strony producenta, zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Wzmacniacz w pełni "nie wstaje " - lampy po włączeniu się wygrzewają słychać koniec wygrzewania, ale nie działa wyświetlacz i co za tym idzie również wybór źródła dźwięku. Próbowałem ponownie aktualizować, wyświetlacz pokazuje postęp aktualizacji, na koniec SUCCEED i dalej jest to samo. Aplituner praktycznie nowy bo ma 2 tygodnie..., może ma ktoś inna wersje softu ? ja instalowałem 1.14c ze strony magnat.de. Proszę o pomoc, nie chce wysyłać na serwis bo bedą trzymać nie wiadomo ile.... a po co aktualizowales? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 Mieli dodać w nowym sofcie parzenie kawy . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Dnia 25.11.2022 o 19:56, Kris Key napisał: Witam szanowne grono posiadaczy Amplitunera Magnat MR780. Słuchajcie mam problem. Pobrałem najnowszą aktualizację ze strony producenta, zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Wzmacniacz w pełni "nie wstaje " - lampy po włączeniu się wygrzewają słychać koniec wygrzewania, ale nie działa wyświetlacz i co za tym idzie również wybór źródła dźwięku. Próbowałem ponownie aktualizować, wyświetlacz pokazuje postęp aktualizacji, na koniec SUCCEED i dalej jest to samo. Aplituner praktycznie nowy bo ma 2 tygodnie..., może ma ktoś inna wersje softu ? ja instalowałem 1.14c ze strony magnat.de. Proszę o pomoc, nie chce wysyłać na serwis bo bedą trzymać nie wiadomo ile.... No i jak? Problem się rozwiązał? Zawsze możesz napisać do producenta... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Też miałem zapytać po co go aktualizować? Co to ma tam zmienić? Coś nie siadło i obawiam się że wysyłka do serwisu na twardy reset jest nieunikniona. Dnia 27.11.2022 o 11:20, Dedal75 napisał: Mieli dodać w nowym sofcie parzenie kawy . Jak oficjalnie to bym brał I tez instalował Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 (edytowany) Dnia 26.08.2022 o 19:43, Rafał 73 napisał: Obecnie mam Nad c356bee i przy MR 780 to prawdziwy dynamit. Mocy oraz werwy do grania nie brakuje. Szyby się trzęsą Witam, Gwoli informacji, aby zachować ciągłość moich wcześniejszych wypowiedzi, Nada 356 ożeniłem:) Może gra na początku efektownie i dynamicznie oraz robi wrażenie jego moc, ale po czasie zaczął mnie męczyć. Z wielką przyjemnością wróciłem do Magnat ma 600. Chyba jednak moje uszy wolą bardziej gęste i miękkie plumkanie niż efekciarskie granie 😀 Edytowano 30 listopada 2022 przez Rafał 73 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 No ile po garach można dawać ? No nie kazdy to wytrzyma ma dłuższą metę 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Coś nie siadło i obawiam się że wysyłka do serwisu na twardy reset jest nieunikniona. No raczej chyba tylko to zostaje. Skoro upgrade został wykonany zgodnie z procedurą to powinno wejść jak każdemu. Chyba rzeczywiście tylko jakiś JTag zostaje do zresetowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Ale była o tym mowa w przypadku wielu firm. Po prostu czasem instalacja się przywiesi i realnie nie zostaje wykonana do końca. Pamiętam podobne historie na innych firmach audio. Tylko akurat tu nie moge zrozumieć co ta aktualizacja ma robić. Może poprawia prąd na lampach? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 Dnia 1.11.2020 o 10:27, K4MiL napisał: Witam w gronie posiadaczy Magnata MR780. Posiadam Magnata od 2 miesięcy i mam podobny przypadek jak kolega. Kupiłem go w bardzo dobrej cenie ze zwrotu z dwuletnią gwarancją. Od początku dziwnie działa pokrętło wyboru źródła, jest bardzo czułe. Aby wybrać źródło z pokrętła trzeba po prostu trafić na farta. Nie przeszkadzało mi to, w końcu od czego jest pilot. Pomyślałem że ten typ tak po prostu ma. Sprzedawcę poinformowałem od razu ale nie oddawałem go na gwarancję, chcialem się nim nacieszyć bo poprzedni sprzęt już sprzedany. Od pewnego czasu zauważyłem nieprawidłowość działania pokrętła głośności. Kręcąc w prawo aby podglosic często ustawienie "cofa się " a w efekcie przyciszam i na odwrót jeśli chce przyciszyc. O ile potencjometr źródła wyboru nie jest tak często używany i można go zastępować pilotem o tyle poziom głośności czasem może się przydać. A jak potencjometry pozostałych kolegów? Ps U mnie magnat gra z MA Silver 1, przejście z CA one to zupełnie inna poziom dźwięku. Basu nie brakuje, wokali początkowo nie brakowało ale z czasem odczuwam że wokal jest nieco oddalony, pasma wysokie jak dla mnie super. Silvery grają jak dla mnie zbyt plastycznie, z czasem będę myślał o zmianie kolumn ale na razie jeszcze się nimi cieszę. Nie słuchałem wielu kolumn ale tak już jest z zestawem stereo, zmieniłem wzmacniacz żeby lepiej pasował do moich kolumn, które lubię. Po zmianie wzmacniacza i pewnym czasie odsłuchu jednak myślę o zmianie kolumn aby poprawić dźwięk ze wzmacniacza... Itd 🙂 Mi gwarancje podstawową uznali,mialem problem z source i volume ,wymiana enkoderów to glowny powid przypisali do naprawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2022 Elco bez problemu podchodzi do serwisu. Pod tym kątem to solidna firma. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts