Skocz do zawartości

Magnat mr780

Nowy123

Recommended Posts

Dnia 13.11.2024 o 16:39, Rega napisał:

Z lamp Ecc83 godne polecenia są te z pierwszego zdjęcia, natomiast do Magnata to raczej te z dugiego Ecc81.

IMG_20241113_163016.jpg

IMG_20240623_134433.jpg

Hej, co to dokładnie za Philipsy? Gdzie je można kupić? Chcę zmienić obecne Mullardy w swoim  Magnacie i nie mam pojęcia na co żeby nie zbankrutować. :) Dzięki

Kupić można na e-bay, czasem na Allegro lub od znajomych posiadających te lampy. Ogólnie nie są zbyt łatwo dostępne. Cena za parę dobranych NOS to 400-600 zł. Pozdrawiam. 

Trzeba uważać aby nie nabrać się na podróbki lub lampy u kresu żywotności. Niska, okazyjna cena na e-bay lub Allegro czy olx oznacza że można się nabrac. 

PS. Ja zaopatruję się u znajomych w Danii. 

Edytowano przez Rega

14 godzin temu, Online Purshares napisał:

Chcę zmienić obecne Mullardy w swoim  Magnacie

Mówimy tutaj o lampach używanych lub "nowych" ale wyprodukowanych w latach np. 60tych czy 70tych.

Nie wiem gdzie kupiłeś te Mulardy, ale bardzo możliwe, że jest to produkcją nie oryginalna  brytyjska tylko ruska podróba. Też miałem mullardy (kupione na eBayu w GB) ale z kolegą @Rega rozkminiliśmy że to właśnie podróba. Generalnie amator czy typowy słuchacz trudno może je rozpoznać bo wyglądają jak "z epoki". 

Ale nawet te Mullardy zagrały i tak jepiej jak te oryginalne JJ.

Inna sprawa jakiego brzmienia czy ewentualnie jakiej zmiany brzmienia szukasz. Są lampy grające jaśniej (to wg mnie właśnie te Philipsy) i jak masz np. mało basu i tu chciałbyś mocniej to te lampy mogą Ci się nie spodobać.