Palmos Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca (edytowany) Słowo "outlet" może tu być kluczem. Może właśnie ktoś oddał bo brumiło i nie powiedział @Q21? Nie wiem, trzeba by zapytać. A ty jak oddawałeś to powiedziałeś dlaczego? Jeśli tak to co oni zrobili? 42 minuty temu, d00 napisał: Zwróciłem I bardzo dobrze. Edytowano 15 marca przez Palmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca 1 godzinę temu, Palmos napisał: A ty jak oddawałeś to powiedziałeś dlaczego? Jeśli tak to co oni zrobili? No pewnie. Całość przez Allegro się działa. Napisałem co i jak. W odpowiedzi dostałem info, że najwyraźniej mam problem z prądem stałym i że rozwiązaniem może być DC Blocker. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca 4 godziny temu, d00 napisał: No pewnie. Całość przez Allegro się działa. Napisałem co i jak. W odpowiedzi dostałem info, że najwyraźniej mam problem z prądem stałym i że rozwiązaniem może być DC Blocker. W sumie może być w tym trochę racji. Mieszkam w 40 letnim bloku i ta instalacja jest jaka jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca 4 godziny temu, d00 napisał: W odpowiedzi dostałem info, że najwyraźniej mam problem z prądem stałym Nie wiedziałem że w audio jest coś w rodzaju "konfliktu serologicznego" bo rozumiem że u nich ten Audiolab nie brumi tak jak i u Ciebie Twoja Yamaha. Dziwne to trochę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Zjawisko magnetostrykcji czyli przemagnesowanie rdzenia trafo. W sieci mamy 50Hz więc ten brum jest 50Hz czyli słyszalny dla nas. Piszczenie to raczej nie 50Hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 12 godzin temu, Wito76 napisał: Zjawisko magnetostrykcji czyli przemagnesowanie rdzenia trafo. W sieci mamy 50Hz więc ten brum jest 50Hz czyli słyszalny dla nas. Piszczenie to raczej nie 50Hz. Ciężko mi opisać ten dźwięk nie do końca jest to piszczenie. Jest to coś w rodzaju ultradźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 marca Udostępnij Napisano 17 marca Tak czy siak byc go nie powinno skoro jest słsyzalny w miejsca odsłuchu. Czasem warto wymienić sztukę. Czasem trzeba przepiąć do innego obwodu. A czasem mamy taką a nie inna instalacje i nic z tym nie zrobimy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca Sprawdziłem teraz kabel zasilający od Magnata. On nie posiada uziemienia. Może tutaj leży przyczyna i należałoby go wymienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca (edytowany) Przesadzasz. Czy ten pisk przeszkadza Ci w słuchaniu, czy raczej Twojej podświadomości? Jeśli zasilenie jest dwoma przewodami, to widocznie ten trzeci nie jest potrzebny. Skoro słychać go jedynie przy przyłożeniu ucha do obudowy to nie ma problemu. Gdyby było to coś związanego z prądem to pewnie byłoby też słychać w kolumnach. Dużo sprzętów wydaje lekki dźwięk przy pracy. Edytowano 18 marca przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Taki kabel najprostszy kosztuje 7-10 zł. No sprawdź. Nie sądze aby to pomogło. Ale , ale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Roman jak zwykle masz rację. Starszych jednak warto posłuchać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Dnia 18.03.2025 o 20:45, Rega napisał: Gdyby było to coś związanego z prądem to pewnie byłoby też słychać w kolumnach. Oj niekoniecznie byłoby słychać 😀. Miałem kiedyś trefny zasilacz w kompie co piszczał. U znajomych piszczał piekarnik. I wiele takich przykładów można znaleźć, każdy coś tam miałby do opowiedzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts