Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Możliwe, że lampy. Po pięciu latach słuchania mogły się już zestarzeć. A jakie to lampy? Odpisz, cytując
Łowczy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Słucham od 2 do 4 godzin codziennie. Muszę sprawdzic ale mam go już ok 5 lat. Zawsze mam podobnie ustawioną głośność: spotify na max i wyjście z laptota na ok 30%. Wtedy na MR ok -25-20 db i tak w większości słucham. W pewnym momencie zorientowałem się że jest za cicho ale nie pamiętam czy to było w trakcie słuchania czy po załączeniu. Nie było żadnych zakłóceń ani trzasków. Jest tak od około tygodnia. Wczoraj czytałem posty związane z wymianą lamp i pomyślałem żeby może kupić dwie szt i podmienić. Lampy fabryczne ale nie zaglądałem. Rozkręcę i dam znać. I jeszcze jedno. Wcześniej przy obracaniu potencjometru wyraźnie zwiększała się głośność a teraz potencjometr ma dużą "bezwładność". Mała korekta , mam go od marca 2022. Kupiony w Q21. Edytowano 1 godzinę temu przez Łowczy Odpisz, cytując
Rega Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu Czyli lampy mają ok 5 tys godzin przebiegu. Może się mylę, ale powinieneś się już rozglądać za nowymi. Mozliwe, że dzieje się coś z biasem. Proponowałbym oddać do sewisu. Tam pomierzą Ci lampy i stwierdzą co jest przyczyna. PS Obecnie produkowane lampy są daleko w tyle, jesli chodzi o trwałość. No, ale to TYLKO lampy ( jeśli to lampy). Zawsze można wymienić. Odpisz, cytując
Łowczy Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu (edytowany) Zerknąłem do środka. Wizualnie ok, kondensatory nie popuchnięte. Chyba zamówię najpierw lampy z allegro i podmienię. https://allegro.pl/oferta/lampa-rft-ecc81-nos-14915298066 Lampy fabryczne siedzą PSVANE Edytowano 31 minut temu przez Łowczy Odpisz, cytując
Recommended Posts