Dedal Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Najwidoczniej ten sam poziom prezentują te lampy . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Aurory i Melodika BL40. No ale jeszcze bede testowal Mullardy.Zobacze czy cos uslysze czy tez bede gluchy na zmiany😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Jakby ktos potrzebowal jedna sprawna lampe Psvane 12 AT7 to mam na stanie.Druga niestety piszczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Czy taki widoczny ubytek pokrycia chyba zlotem czy czyms tam na jednej z nozek moze powodowac piszczenie?Ta wlasnie lampa piszczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 E nie. Te lakierowanie to lipa żebyś tylko myślał że masz coś fajnego. Nóżki wchodzą bardzo ciasno i zostają porysowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Czyli lampy do smietnika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Dokładnie jedna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Druga sama nie zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Tak ale może komuś też się popsuje to będziesz wsparciem. Mnie wymienią obie bo powiedziałem że muszą być sparowane wiec mam 2 nowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Jeszcze zobacze jak bedzie z Mullardami.Ale to bedzie moje ostatnie podejscie do lamp.Mam juz swoje lata i trzeba sie liczyc z ograniczeniami wlasnego sluchu.Wydawanie kasy przy postepujacej gluchocie...troche bez sensu 😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Też jestem stary a jak wypije to mi się słuch wyostrza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Ja nie moge pic bo potem nic nie slysze😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 (edytowany) Takie uroki lampiarstwa. Kolega jesienią kupił za 8 stów kwadrę (ruskich) Gold Lion KT77. Właśnie jedna mu rozbłyskuje i pada. Musi więc kupić przynajmniej parę. Wiadomo, ruskie lampy więc jest teraz kłopot by je w ogóle kupić, znalazł gdzieś ofertę za... 1000zł para. gdzie jesienią dał 800 za 4szt. Dramat. Doradziłem mu by polował na olx i tyle bo co zrobić, dawać tak zarobić Januszom to skandal. Oczywiście ma jeszcze inne lampy, więc ma czego słuchać ale wkurw jest. Zwariowało to wszystko. Swoje TungSol EL34 kupiłem rok temu w marcu za 350zł, sprzedałem je jednak i kupiłem RFT które nie spodobały mi się więc sprzedałem i ponownie kupiłem nowe TungSol we wrześniu ale już za 450zł. Teraz widzę że od 720 do 1000zł stoją w zależności od widzimisię. Porażka jakaś. Edytowano 3 maja 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2022 Udostępnij Napisano 4 maja 2022 A pod tym kątem będzie tylko gorzej. 20 godzin temu, T Z6 napisał: Czy taki widoczny ubytek pokrycia chyba zlotem czy czyms tam na jednej z nozek moze powodowac piszczenie?Ta wlasnie lampa piszczy. A nie możesz ich reklamować? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 4 maja 2022 Udostępnij Napisano 4 maja 2022 8 minut temu, S4Home napisał: A pod tym kątem będzie tylko gorzej. A nie możesz ich reklamować? Piotr Zlozylem reklamacje.Ale poki co odpowiedzi brak.Jednak mysle ze to nic nie da.Odpowiedza ze przeciez lampa mogla sie popsuc w trakcie uzytkowania.Na poczatku pisku nie slyszalem wiec albo sie popsula albo jesli tak bylo od poczatku to z jakiegos powodu tego od razu nie uslyszalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 4 maja 2022 Udostępnij Napisano 4 maja 2022 Nie ma żadnego problemu z reklamacją. Generalny dystrybutor wysyła lampy w parach a podmianę a stare zabiera. Zgłosiłem w sklepie to po 2 dniach już były. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 maja 2022 Udostępnij Napisano 5 maja 2022 Wyslalem lampy do reklamacji.Zobaczymy co z tego wyniknie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Moj brat kupil Magnata MR780.Najpierw chcial wzmacniacz ale potem stwierdzil ze MR 780 do jego pokoju wystarczy.Dzis dotarl.Ten egzemplarz jest bardzo dobrze wykonany.Zero wad.Nawet pokretlo glosnosci chodzi lekko i nie przeskakuje o jeden,dwa db tylko bardzo plynnie.Jedynie lampy, jak to lampy, jedna troszke wyzsza od drugiej.Ale gdy kupilem lampy Psvane to tez roznily sie wysokoscia.To nie problem.Moj Magnat uwazam jest troche gorzej wykonany.Szczegolnie ta galka volume.Ciezko kreci i te przeskoki czasem i trzy db.Moj byl z RtvEuro bodajze.Egzemplarz brata z Q21. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Gdzie kupił to bez znaczenia bo sprzedawcy to nie producenci. W czasie sprzęt może różnić się ewolucją. Mój też był kupiony w Q21. I też wzorowo wykonany. Na pewno producent słucha komentarzy i po cichu niedociągnięcia poprawia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 59 minut temu, T Z6 napisał: Moj Magnat uwazam jest troche gorzej wykonany.Szczegolnie ta galka volume.Ciezko kreci i te przeskoki czasem i trzy db.Moj byl z RtvEuro bodajze.Egzemplarz brata z Q21. Uważam, ze pokrętła w magnacie wszystkie działają podobnie. Niestety z wiekiem pogarsza się ich działanie. Magnat próbował to poprawić lepszym firmware’m ale i tak słabo to dziala. Z czasem jest tylko gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 W sumie to nie używam pokręteł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas TECH Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 W moim MR 780 wszystkie pokrętła działają jak należy. Ale w wypożyczonym MA 900 niestety jest już zauważalnie gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 2 minuty temu, Ace2 napisał: W sumie to nie używam pokręteł. Ja tez nie. Jak już przez godzinę nie znajdę pilota to użyje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 W moim tylko volume od poczatku slabo dziala.Od nowosci do teraz bez zadnych zmian.Czyli przeskoki o kilka db przy kreceniu.W zasadzie tez czesciej uzywam pilota ale jednak wykonanie pokretla mogloby byc lepsze.Inne pokretla dzialaja normalnie. Braciszkowi sie podoba.Ma go polaczonego z chyba najtanszymi z kolumn Monitor Audio czyli Monitor 300.I brzmi to bardzo fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 W moim MA900 w porównaniu do 780 zastanawiające jest to że pokrętło bas nie wiele zmienia w przeciwieństwie do 780. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts