Rafał 73 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 W cenie nowego Magnata, mogę nabyć Musical Fidelity m3si w dobrych pieniądzach jeszcze na gwarancji. Zastanawiam się czy warto? Miał ktoś styczność z tym wzmacniaczem? Jak to gra? Mało jest informacji w sieci a jeśli są, to zbieżne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 18 minut temu, Rafał 73 napisał: W cenie nowego Magnata, mogę nabyć Musical Fidelity m3si w dobrych pieniądzach jeszcze na gwarancji. Zastanawiam się czy warto? Miał ktoś styczność z tym wzmacniaczem? Jak to gra? Mało jest informacji w sieci a jeśli są, to zbieżne. Ucho , ucho tylko twoje ucho, posłuchaj obu i porównaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Tak byłoby najlepiej, tylko trzeba jechać na drugi koniec Polski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Dla mnie też. I raczej śledząc wiele moich wpisów nawet w tym wątku to pojawiało się to wcześniej. Audiolab 6000A to dobrze wyceniony wzmacniacz ale moim zdaniem MR 780 jest po prostu ciekawszy. 20 minut temu, Rafał 73 napisał: Tak byłoby najlepiej, tylko trzeba jechać na drugi koniec Polski Oba modele są bardzo popularne w Polsce. Jesli, w co wątpię, żaden bliski Ci salon ich nie ma to napisz do Q21 (z tego forum) czy innego salonu który preferujesz on Ci wypożyczy na odegłośc te wzmacniacze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 11 godzin temu, Rafał 73 napisał: Dziękuję za komentarz. Prawdopodobnie skończy się tak, że jednak kupię tego MR 780 mimo tej słabej skali głośności, bo do 3,5 tyś nic lepszego nie znajdę. Kilka dni temu napaliłem się na używanego Musical Fidelity m3si, ale też w tym wątku jest wpis, że ktoś przesiadł się z MF m3si na MR 780 bo gra przyjemniej. Znów zaskoczenie, że tańszy sprzęt brzmi lepiej od droższego. Ale magnat kosztuje 2750 więc tym bardziej nie ma nic do niego podejścia w tej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekZabrze Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 23 godziny temu, Rafał 73 napisał: Juz prawie nabyłem Audiolaba, ale ten wpis? Czy może jeszcze ktoś to potwierdzić, że wszędzie zachwalany Audiolab brzmi gorzej od MR 780? Miałem na testach rownolegle obydwa i.. to gra inaczej a nie gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 (edytowany) 12 minut temu, MirekZabrze napisał: Miałem na testach rownolegle obydwa i.. to gra inaczej a nie gorzej. Właśnie. Z tego co czytałem , to Audiolab gra wysuniętą średnicą do przodu podobnie jak Nad c326 którego miałem dawniej a ta charakterystyka brzmienia bardzo mnie irytowała. Wieczne darcie pyska 😁 Także tego Audiolaba już sobie odpuściłem. Myślałem bardzo poważnie o Musical Fidelity m3si ale z tego co czytałem on też gra raczej średnicą oraz górą. Edytowano 30 czerwca 2022 przez Rafał 73 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekZabrze Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Wszystko zależy z czym to połączysz.. audiolab nie grał zle, natomiast podpięty do tych samych kolumn, podobał mi się mniej niż MAgnat musical tez słuchałem ale m5si, z czystej ciekawości i zagrało to tez inaczej, bliżej mu do audiolab ale gra to dużo lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 22 minuty temu, MirekZabrze napisał: Wszystko zależy z czym to połączysz.. Dokładnie, miałem w domu jednocześnie Audiolaba i MF3si. Audiolab po dwóch dniach wrócił do sklepu, a MF już został. Mi granie MF zdecydowanie bardziej odpowiadało. W tym czasie córka była w domu i ona zdecydowałaby się na Audiolaba, tak więc każdy ma inne słuchowe preferencje. Najlepiej posłuchać i to u siebie w domu, ale niestety nie zawsze tak się da. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 A jakbyś scharakteryzował brzmienie MF m3si? Raczej ciepły wzamniacz czy jasny? Czytam, że nadaje się bardziej do utworów symfonicznych, bo gra szczegółowo a gorzej do rocka, bo bas nie schodzi zbyt nisko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Nie odczułem by basu brakowało, pewnie zależy od kolumn. Dla mnie był szczegółowy, detaliczny i wyrazisty z preferencją wyższych tonów. Mocy mu nie brakuje, przy głośniejszym niczego nie tracił. Jedynie pilot taki sobie, brak przycisku St-by, ale posiada wejście trigger więc jakoś można poradzić sobie z tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 26 minut temu, Amarok napisał: detaliczny i wyrazisty z preferencją wyższych tonów. Dziękuję. Detaliczny tak ale preferencja do tonów wyższych to już nie dla mnie 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 19 godzin temu, klavikort napisał: W tych czasach to albo magnata, albo tonę węgla. Zależy co komu bardziej potrzebne:) Oby się nie okazało że trzeba sprzedać wzmacniacz, by sobie tę tonę kupić. Póki co nawet nie ma gdzie kupić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 No przecież mata "gałęzie plus"... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 To może pełna lampa wszyscy do jednego pokoju z pierzynami i jakoś zima minie bez węgla ,😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Dokładnie,będzie takie Head & Shoulders 2 w 1,lampka troszkę grzeje, także zastąpi węgiel,a przy okazji umili muzyką czas zimowy 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Można tez włączyć z winyla „dziewczynkę z zapałkami” żeby dzieci zrozumiały, ze u nas i tak jest ciepło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 21 godzin temu, Rafał 73 napisał: Prawdopodobnie skończy się tak, że jednak kupię tego MR 780 mimo tej słabej skali głośności, bo do 3,5 tyś nic lepszego nie znajdę Możesz przypomnieć z jakimi kolumnami chcesz to połączyć i co głównie ma robić za źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 1 godzinę temu, maverick2005 napisał: Możesz przypomnieć z jakimi kolumnami chcesz to połączyć i co głównie ma robić za źródło. Obecnie Tannoy Mercury 7.4 Fanatyczne kolumny w dobrej cenie . Świetny bas i jeszcze lepsza średnica. Źródło głównie CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Znam kolumny, słuchałem ich, ale z Onkyo tx8250. 57 minut temu, Rafał 73 napisał: Źródło głównie CD. Okej,pytam ,bo próbuje zrozumieć co przeważa u ciebie,że głównie bierzesz pod uwagę Magnata mr780. Chodzi mi o ten wpis twój "Prawdopodobnie skończy się tak, że jednak kupię tego MR 780 mimo tej słabej skali głośności, bo do 3,5 tyś nic lepszego nie znajdę" Można odnieść wrażenie że coś chcesz zmienić, trochę na siłę, pomimo tego że nie do końca Mr780 spełnia twoje oczekiwania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 (edytowany) Tak, chodzi mi głowie żeby zmienić wzamniacz. MR 780 to dobry sprzęt i obecnie można go kupić w bardzo dobrej cenie. Jedyny minus to ta głośność. No, ale jakoś to przeżyje 😄 Edytowano 1 lipca 2022 przez Rafał 73 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Pytanie 780 vs 750 z hdmi arc i bt5. Moc 2x50 przy 8omach słuchaliście, jest duża różnica w dźwięku nie chodzi mi o moc, czy macie jakieś informacje o następcy 780? Co myślicie o emotiva ta1 vs 780,750 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Zapytam tak z ciekawości. Patrzył kto z jakich części jest zbudowany MR 780? Jakiej firmy są kondensatory elektrolityczne itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Z chińskich:) Można spojrzeć czy jest tam tez coś japońskiego, ale jakie to ma znaczenie? Sprzęt wykonany z dobrych komponentów przez nieudolnego inżyniera może grać gorzej od tego chińskiego magnata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 73 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 (edytowany) To prawda. Chodzi mi raczej o trwałość Magnat ma 600 na chińczyka w środku nie wygląda. Nie znalazłem nic, co by na to wskazywało . Dlatego jestem ciekaw co siedzi w MR 780 😄 Edytowano 1 lipca 2022 przez Rafał 73 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts