Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Słucham od 2 do 4 godzin codziennie. Muszę sprawdzic ale mam go już ok 5 lat. Zawsze mam podobnie ustawioną głośność: spotify na max i wyjście z laptota na ok 30%. Wtedy na MR ok -25-20 db i tak w większości słucham. W pewnym momencie zorientowałem się że jest  za cicho ale nie pamiętam czy to było w trakcie słuchania czy po załączeniu. Nie było żadnych zakłóceń ani trzasków. Jest  tak od około tygodnia. Wczoraj czytałem posty związane z wymianą lamp i pomyślałem żeby może kupić dwie szt i podmienić.

Lampy fabryczne ale nie zaglądałem. Rozkręcę i dam znać.

I jeszcze jedno. Wcześniej przy obracaniu potencjometru wyraźnie zwiększała się głośność a teraz potencjometr ma dużą "bezwładność".

Mała korekta , mam go od marca 2022. Kupiony w Q21.

Edytowano przez Łowczy
Napisano

Czyli lampy mają ok 5 tys  godzin przebiegu. Może się mylę, ale powinieneś się już rozglądać za nowymi. Mozliwe, że dzieje się coś z biasem. Proponowałbym oddać do sewisu. Tam pomierzą Ci lampy i stwierdzą co jest przyczyna. 

PS Obecnie produkowane lampy są daleko w tyle, jesli chodzi o trwałość. No, ale to TYLKO lampy ( jeśli to lampy). Zawsze można wymienić. 

Napisano
1 godzinę temu, Łowczy napisał:

Lampy fabryczne siedzą PSVANE

😳?

Moj jest z grudnia 21 też z @Q21 i były tam JJ.

Czyżby zaczęli później montować inne lampy?

Słyszałem że oryginalnie były montowane pswane ale nie u nas tylko w Niemczech.