Q21 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 19 godzin temu, Wito76 napisał: Wejdź sobie na profil FB sklepu Q21 - przedstawili tam ofertę na amplituner MA700 a w komentarzach piszą że MA700 gra odrobinę delikatniej i mniej dynamicznie, ale bardziej wysublimowanym dźwiękiem i szerszą sceną niż MR780. Oczywiście cokolwiek to znaczy. A najlepiej jak @Q21 się wypowie. Zgadza się. MR780 brzmi najbardziej "tlustym", nasyconym i dociążonym dźwiękiem. MA700 gra trochę lżej i szybciej. Zależy czego szukamy w dźwięku. Na szczęście każdy Magnat jest muzykalny i nie gra ostro czy chudo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 A jak można scharakteryzować dźwięk w MAGNAT MR 750? Jest to wzmacniacz nowy w ofercie firmy. Zauważyłem, że ma trochę mniejszą moc niż MR 780. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Online Purshares Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 20 minut temu, Pawel Kloch napisał: A jak można scharakteryzować dźwięk w MAGNAT MR 750? Jest to wzmacniacz nowy w ofercie firmy. Zauważyłem, że ma trochę mniejszą moc niż MR 780. Za pewne jako dźwięk piniądza aby odświeżyć ofertę i znów się sprzedawały. Wypuszczanie nowego sprzętu tylko po to aby dodać wyjście sub albo hdmi to śmiech na sali. Tak jakby nie można było tego zrobić w poprzednim modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 No okresliles już powód ! Myślisz że wypuszczając na rynek model nie mieli planu co dalej 😊? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Mnie dziwi brak normalnego usb na pendrive w 780 i 750. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Uważasz że możliwość odtwarzania plików to taka normalna standardowa funkcja ? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 26 minut temu, Dedal75 napisał: Uważasz że możliwość odtwarzania plików to taka normalna standardowa funkcja Każdy nawet tani telewizor teraz to ma, DVD czy BluRay sprzed kilku lat. Nie wspominając o tanich miniwieżach Sony, Philips, Grundig za 500zł itd. To chyba raczej nie jest jakaś kosmiczna technologia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 (edytowany) No miałem kilka wzmacniaczy i to nie jest standard . Marantz, Creek, Advance ,Atoll, MF, Haiku, Abrahamsen....... itd I jakoś nie było a tym bardziej nie pomyślałem że powinno być 😉 . Pzdr Ps jak ma każdy to po cholere wciskać to jeszcze we wzmacniacz . Są wzmacniacze z funkcjami sieciowymi albo innymi duperelami więc takie trzeba kupować 😂 Edytowano 24 lutego 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 USB, wolne przełączanie wejść i pilot bez bezpośredniego przełączania CD, FM itd. to jedyne drobne wady. Jak by miał jeszcze funkcje sieciowe to dałbym za niego nawet 5k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Nie to że też jakoś tęsknię za takim ficzerem, nie ubolewam nad jego brakiem, tylko to jest taki drobiazg, który czasem by się przydał. Jak 2 lata temu na odsłuchach miałem Magnata i chyba Yamaha 803, miałem swój pendrive z Flac'ami to trochę mi brakowało przy Magnacie tego gniazda. Ale wybrałem go mimo wszystko i przy odsłuchach z Tidala zupełnie juz mi się nie tęskniło. 3 minuty temu, Ace2 napisał: Jak by miał jeszcze funkcje sieciowe to dałbym za niego nawet 5k. Trochę poniosło Cię, z całym szacunkiem. Jest dobrze wyceniony, nie jest wart więcej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kaczka Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 7 godzin temu, tchocky napisał: Przecież lampy nie świecą tylko ledy które są za nimi. Niektóre lampy przy włączaniu dają rozbłysk i nie jest zasługa ledów. Np mullardy 12AT7WA tak mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Zaznaczyłem jak by miał więcej. Teraz dokupie strumieniowego Magnata 730 i będzie 5k za całość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kaczka Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 14 minut temu, Ace2 napisał: Zaznaczyłem jak by miał więcej. Teraz dokupie strumieniowego Magnata 730 i będzie 5k za całość. Nie warto. Maksymalna pojemność pendrive to 8Gb. Kpina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Bardziej mi chodzi o Tidal i wifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 🤦I kolorofony , 8 głośniczków , 2 antenki 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Przed chwilą, Dedal75 napisał: 🤦I kolorofony , 8 głośniczków , 2 antenki 😂 Jestem na tyle stary że pamiętam moją pierwszą wieże Technics, która miała kolorowy słupkowy wizualny equalizer. To był piękny widok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 52 minuty temu, Dedal75 napisał: No miałem kilka wzmacniaczy i to nie jest standard . Marantz, Creek, Advance ,Atoll, MF, Haiku, Abrahamsen....... itd I jakoś nie było a tym bardziej nie pomyślałem że powinno być 😉 . Pzdr Może we wzmacniaczach nie ale w amplitunerach Yamahy, Onkyo, Denona czy Pioneera raczej standard. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 (edytowany) 6 minut temu, tchocky napisał: Może we wzmacniaczach nie ale w amplitunerach Yamahy, Onkyo, Denona czy Pioneera raczej standard. To kup sobie amplituner . 8 minut temu, Ace2 napisał: Jestem na tyle stary że pamiętam moją pierwszą wieże Technics, która miała kolorowy słupkowy wizualny equalizer. To był piękny widok Analizator widma na kwarcach w technics sh-ge90 a np. a kolorofony ze strażackiej remizy to nie to samo 😉 Edytowano 24 lutego 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Nic humoru, zamiast nadupiac się Paczków i popić łiskaczem to zrzędzą! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Wczoraj na świeżo kilka dziś też ile można 😋 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 9 minut temu, Dedal75 napisał: To kup sobie amplituner . Miałem ale zmieniłem na Magnata 780 którego też uważam za amplituner btw. A usb mam w odtwarzaczu cd Denona więc nie ma problemu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Więc o co chodzi ? Wybiera się i kupuje sprzet z jego + i - nikt na siłę gratów na półkę nam nie stawia 😁 A nie marudzi się że mocy za mało i wejść, dac słaby , wifi nie ma itp Komiczne to trochę . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Jednak brakuje pączków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Pączki też, ale nam chodziło o konia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 (edytowany) Rozumiem że większość tu maila kilka wzmacniaczy i z każdym następnym oceniała co mu jest potrzebne , i dlatego Magnat 😏 a pączki jeszcze mam 👍 ..Pzdr Edytowano 24 lutego 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts