Tenfilip Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 1 godzinę temu, Jack Frost napisał: Zdecydowanie większy potencjał jest w smart głośnikach i chromecast tv niż w samym pudełeczku do audio. DOKLADNIE! Kupilem te Nest Audio i gra pffff... wysokim basem:D Do grania w tle przy zabawie dzieckiem ujdzie, ale nic wiecej. A kosztuje ok 90 euro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 A kto powiedział lub obiecał, że to produkt dla Ciebie? To jest casualowy produkt dla casualowych ludzi. Tak samo jak te 30 milionów sztuk Chromecast Audio albo ponad 300 milionów użytkowników Spotify słuchających po BT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 47 minut temu, Jack Frost napisał: A kto powiedział lub obiecał, że to produkt dla Ciebie? To jest casualowy produkt dla casualowych ludzi. Tak samo jak te 30 milionów sztuk Chromecast Audio albo ponad 300 milionów użytkowników Spotify słuchających po BT. Czuje sie casualem! CA akurat gra bardzo dobrze, jesli sparowac go z DACiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 4 godziny temu, Tenfilip napisał: Niby tak, ale z reguly jest tak,ze taka tzw. tania ale popularna elektronika jest zamieniana przez nowszy model - a nie, ze jest mega popularna a potem ciach, producent ją ubija. Myślę, że to jest najbardziej zaskakujące. Spotkałem się z opinią, że Chromecast Audio okazał się zbyt dobry w stosunku do ceny i zamiast ją podnosić woleli się wycofać całkiem. Takie urządzenia gdy są produkowane masowo są naprawdę bardzo tanie w kosztach produkcji. Sądzę że do wycofania Chromecasta Audio przyczynić się mogła opinia o nim z początkowego okresu, gdy oprogramowanie do niego było niedopracowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 5 godzin temu, tomaz75 napisał: Mam pytanie,bo nie zrozumiałem, masz jaką nakładkę na malinę,Hiffiberry,Allo,Boss,czy podobne,czy grasz z samej maliny przez USB? Malina ma również standardowe wyjście dźwięku analogowe, mały jack. Z niego grałem, przecież to jest wyraźnie napisane. 9 godzin temu, Tenfilip napisał: Masz aluminiowy kabel sieciowy??? Przecież chyba wszędzie już stosuje się miedź? Wpisz sobie na botland "Obudowa do Raspberry Pi 4B - aluminiowa - szara - LT-4BA02". Ta buda ma punkty styku z prockami, więc działa jak pasywny radiator. No ale wada, mocno przytłumione wifi i BT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 50 minut temu, MobyDick napisał: Spotkałem się z opinią, że Chromecast Audio okazał się zbyt dobry w stosunku do ceny i zamiast ją podnosić woleli się wycofać całkiem. Takie urządzenia gdy są produkowane masowo są naprawdę bardzo tanie w kosztach produkcji. Sądzę że do wycofania Chromecasta Audio przyczynić się mogła opinia o nim z początkowego okresu, gdy oprogramowanie do niego było niedopracowane. Fakt że na początku jak zacząłem używać (myślę ze koło 2016-17) było masakryczne niestabilne i zrywało połączenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Sądzę ze z tego powodu mogło być sporo zwrotów. Oprogramowanie wewnętrzne było od tamtej pory aktualizowane z możliwością upgrade posiadanych egzemplarzy. Oprogramowanie do sterowania jego funkcjami również było z czasem poprawiane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 (edytowany) 34 minuty temu, dj-robson napisał: Malina ma również standardowe wyjście dźwięku analogowe, mały jack. Z niego grałem, przecież to jest wyraźnie napisane. Wpisz sobie na botland "Obudowa do Raspberry Pi 4B - aluminiowa - szara - LT-4BA02". Ta buda ma punkty styku z prockami, więc działa jak pasywny radiator. No ale wada, mocno przytłumione wifi i BT. To spróbuj nakładki DAC na malinę i dopiero zobaczysz,usłyszysz jak to może grać, wtedy pogadamy.A to że grasz przez mini Jack dotarło do mnie ale nie uwierzyłem,teraz rozumiem że nie jesteś zadowolony,ja miałem dwie nakładki DAC,i dopiero to zagra,a nie mini Jack. Edytowano 15 marca 2021 przez tomaz75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Musiał bym zrezygnować z ameliniowej budy. Obecnie chromecast rządzi, tzn. gra, i raczej z niego nie zrezygnuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 19 godzin temu, dj-robson napisał: Malina ma również standardowe wyjście dźwięku analogowe, mały jack. Z niego grałem, przecież to jest wyraźnie napisane. Wpisz sobie na botland "Obudowa do Raspberry Pi 4B - aluminiowa - szara - LT-4BA02". Ta buda ma punkty styku z prockami, więc działa jak pasywny radiator. No ale wada, mocno przytłumione wifi i BT. Aaaa myslalem, ze mikrotik Cos na usb podepniji po problemie;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Oprócz chromecast'a resztę urządzeń mam na kwadraturze po rj45. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Chromecast Audio posiadam od dawna. Dziś dokupiłem Chromecast with Google TV dla mojego tv-Panasa bo mnie czasem wpienia ten cały smart w nim. Za jakiś czas może nie będzie można nigdzie kupić tak jak CA teraz 😆 Ma ktoś ten najnowszy Chromecast? (czy on jest najnowszy?) Jeszcze nie podłączyłem żeby sprawdzić jak to działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Wesołowski Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Witam,przymierzam się do zakupu słuchawek focal listen professional a Sennheiser HD 660 S,czy duża przepaść jest między nimi? słuchawki będą do użytku codziennego muzyka filmy na pc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 20 marca 2021 Udostępnij Napisano 20 marca 2021 15 godzin temu, JohnDoe napisał: Chromecast Audio posiadam od dawna. Dziś dokupiłem Chromecast with Google TV dla mojego tv-Panasa bo mnie czasem wpienia ten cały smart w nim. Za jakiś czas może nie będzie można nigdzie kupić tak jak CA teraz 😆 Ma ktoś ten najnowszy Chromecast? (czy on jest najnowszy?) Jeszcze nie podłączyłem żeby sprawdzić jak to działa. Mam, jest jakis niedopracowany. Wole Shielda jako centrum multimediow i zwyklego chromecasta jako chromecasta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 22 marca 2021 Udostępnij Napisano 22 marca 2021 @JohnDoe też się nad nim zastawiałem ale w końcu kupiłem pudełko od Nokii , Streaming box 8000. Procek ten sam ale za to komplet wejść wyjść pełny i pilot bardzo fajny. Świetnie to śmiga, aż jestem zaskoczony. Po USB pokazuje mi PCM 96Khz. Android + chromecast to bardzo wygodne połączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 W jakim formacie i bitrate gra chromecast audio ze Spotify? Z poziomu androida nie ma wtedy dostępnej opcji wyboru bitrate. Z poziomu komputera (linux) niby jest, ale chyba to nie wpływa na jakość dla chromecasta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 1 minutę temu, dj-robson napisał: W jakim formacie i bitrate gra chromecast audio ze Spotify? W koszmarnym... Spotify jest słabe, a implementacja CCA jeszcze gorsza. Na CCA bardzo mocno słychać różnice między Tidal/Spotify Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Czyli w konkretnie jakim (format/bitrate)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Musisz pogooglac, kiedyś to było AAC 256 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Wychodzi na to, że chyba tak. W sumie to i tak nieźle. Dobrze, że nie 128mp3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenobi Napisano 25 marca 2021 Udostępnij Napisano 25 marca 2021 Z jaką jakoscia puszczacie po toslinku? Czy to prawdza ze z 96khz są problemy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdm Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 (edytowany) Kupię w rozsądnej cenie Chromecast audio Jakby ktoś się chciał pozbyć to proszę pisać na rafik_z@wp.pl Dzięki Edytowano 30 marca 2021 przez rafdm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 Chromecast Audio to teraz unikat na miarę białego kruka. Nie wiem kto się pozbędzie za rozsądną cenę skoro obecnie na Allegro jeden sprzedający i życzy sobie 360 zł. Ale warto pytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Warto śledzić ogłoszenia na aledrogo czy olx. Ostatnio kumpel kupił za 109zł, bo nadal zdarzają się osoby co wystawią a nie wiedzą "co się dzieje". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdm Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Ok mam Jak to wszystko zainstalować Jaką apkę ściągnąć na telefon z androidem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts