marcinmarcin Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 35 minut temu, rafdm napisał: Jaką apkę ściągnąć na telefon z androidem? Google Home do konfiguracji. A jako player polecam Tidal (Spotify moim zdaniem gorzej brzmi szczególnie z Chromecast Audio). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdm Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Konfiguracja odbywa się po podłączeniu go do wzmacniacza? Wtedy apka go widzi? Czy jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Przed chwilą, rafdm napisał: Konfiguracja odbywa się po podłączeniu go do wzmacniacza? Po włączeniu do zasilania (USB), nie musisz podłączać do wzmacniacza żeby go skonfigurować. Warto na początku zrestartować (wyczyścić stare ustawienia). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdm Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Czyli podłączam do zasilania i wchodzę w apkę i powinien się pojawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj-robson Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Dnia 1.04.2021 o 17:35, marcinmarcin napisał: ... Spotify moim zdaniem gorzej brzmi szczególnie z Chromecast Audio). W porównaniu z Heglem H80 nie potwierdzam, podobnie jak w przypadku DAC SMSL M8. Te maleństwo gra po prostu naprawdę dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekT Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 (edytowany) Witam. Wreszcie upolowałem Chromecast Audio 🤗 Do tej pory używam Philips AEA2700 i jest naprawdę dobrze, choć to bluetooth tylko (z AAC), no ale skoro można mieć lepiej... 😉 Niestety nie działa mi coś, na czym mi najbardziej zależało. Otóż w apce Tidal nie można wybrać CCA jako wyjście. Chodzi o iPhone 8, iOS 14.4.2 i Tidal 2.24.0 build:3848. Wszystko aktualne. Nie ma casta na liści urządzeń. Jest tylko iphone i airplay. Konfiguracja jest ok, bo w spotify i mconnectlite wszystko jest ok. Mconnect odtwarza z tidala nawet. Na fonie z androidem w Tidal też. Nie ma tylko w apce Tidal na iOS... Macie tak w swoich iphonach? Nie mam pomysłu jak to rozwiązać... Pozdrawiam TomekT Edytowano 9 kwietnia 2021 przez TomekT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 Spróbuj zrestartować apkę, po uruchomieniu poczekaj kilka sekund. Zakładam że CCA i iPhone wpięte do tej samej sieci wifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelend Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Audiocast ma wyjście optyczne, więc jest lepszy od chromcast? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 3 minuty temu, pawelend napisał: Audiocast ma wyjście optyczne, więc jest lepszy od chromcast? Na odwrót. Chromecast Audio ma wyjście analogowe i optyczne. Na każdym z tych wyjść oferuje bardzo dobra jakość dźwięku. Audiocast ma tylko analogowe i podobno jakość jest średnia... (nie słuchałem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelend Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 7 godzin temu, marcinmarcin napisał: Na odwrót. Chromecast Audio ma wyjście analogowe i optyczne. Na każdym z tych wyjść oferuje bardzo dobra jakość dźwięku. Audiocast ma tylko analogowe i podobno jakość jest średnia... (nie słuchałem) Ale na stronie media e napisane jest wyjście optyczne TAK w audiocast. A tu ktoś pisał, że audiocast ma lepsze funkcje, tylko brak wyjścia optycznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 Tak jak wcześniej napisał marcinmarcin, Audiocast ma tylko wyjście analogowe, Chromcast analogowe i optyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supertramp Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Dnia 21.01.2021 o 15:28, Dariusz Szypelt napisał: Witam , szanowne grono , mam problem który próbowałem od 5 dni rozwiązać i się nie dało , wiec tak zakupiłem Chromecasta 4.0 i po podłączeniu doi TV nie przepuszcza mi dźwięku 5.1 do kina domowego przez optyka który jest podłączony do TV , TV puszcz 5.1 przy oglądaniu kablówki , filmów z dysku , filmów z kompa poprzez HDMI , a Chromecast nie puszcza jak próbuje oglądać filmy z DD 5.1 to jest zwykłe stereo , stremuje fimy z kompa na chromecasta i dalej stereo , podłączyłem extractor z wyjściem optycznym i dalej to samo , czyżby Chromewcast 4 nie obsługiwał by dzwięku DD 5.1 a w ustawieniach jest i można ręcznie ustawić ale nic to nie daje , dzięki za jakies sugestie bo nie wiem juz co z tym robić . Cześć, Czy udało Ci się rozwiązać problem? Celowo kupiłem chromecast 4.0 bo miał wspierać dolby atmos a na tą chwilę nie mam nawet dźwięku 5.1. Tragedia.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Połączenie optyczne nie obsłuży dźwięku 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 38 minut temu, Amarok napisał: Połączenie optyczne nie obsłuży dźwięku 5.1 Z tego co mi się wydaje obsłuży ale z kompresją. Kiedyś porównywałem na ampli podłączenie przez hdmi do połączenia optykiem z tego co pamiętam, ale źródłem był tv android z netflixem Ale wątek dotyczy Chromecast Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Podłącz chromecasta bezpośrednio do amplitunera, a amplituner po przez HDMI z TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 dziś podłaczylem nabytego Chromecasta Audio analogowo poprzez maly jack - 2x RCA do yamaha A-S701 , gra to bardzo dobrze jak na takie maleństwo . Nie ma sie do czego doczepić jak na pierwszy dzien słuchania. 1. mam tez Sanskrita 10-th MK2 gdzie mógłbym podpiąc CA po optyku , czy roznica w dzwięku może byc zauważalna waszym zdaniem ? (wiem kazdy ma inne ucho) w CA AK4430 a w sanskricie AK4493 o ile dobrze pamietam , sanskrit mam podpiety pod USB w kompie 2. myśle też czy by nie podlaczyc jako zasilanie CA do wyjscia USB z tylu yamahy DC 5V / 0,5 A , czytalem ,ze ktos tak ma podlaczone i chyba działa , może ktos jeszcze sie wypowiedziec ? 3. obecnie CA mam zasilane przez power bank - ile wam takie zasilanie wytrzymuje mniej wiecej ? 4. jak leci muza przez CA to z boku dioda świeci na biało , z boku jest przycisk , do czego on służy ? Czy CA sie automatycznie wyłącza ? Czy da sie jakos ustawic automatyczne włączenie ? 5. polecicie jakąs darmową aplikacje do słuchania radia internetowego przez CA ? 6. jesli chodzi o serwisy typu tidal , spotify co oferuje najlepsza jakość i dużą biblioteke ? (rock/metal + inne gatunki w mniejszym stopniu) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 (edytowany) 1. będzie zauważalnie lepiej, ale bez drastycznego szoku. Mam wpięte go po optyku do Topping E30 2. Fatalny pomysł - będzie zbierał szum. Dobre jakościowo są oryginalne ładowarki od iPhone 4, do resetu 6. Deezer - Przesiadłem się z Tidal i jest dźwiękowo duuużo lepiej i na dodatek taniej... Edytowano 1 maja 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 jesli zauwazalnie lepiej to warto kabel optyczny dokupic, bo nie jest to jakis wydatek ogromny a czy ten CA sie automatycznie włącza i wyłącza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 20 minut temu, helmut.. napisał: jesli zauwazalnie lepiej to warto kabel optyczny dokupic, bo nie jest to jakis wydatek ogromny a czy ten CA sie automatycznie włącza i wyłącza ? Warto wydać te 10zl 😁. Ja go trzymam pod napieciem. Żyje od kilku lat. Jak coś to mam 2 w zapasie 😝 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 Co do radia, ja używam aplikację Replaio. Wygodna w użyciu i działa bez problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 10 godzin temu, helmut.. napisał: a czy ten CA sie automatycznie włącza i wyłącza ? On cały czas pozostaje aktywny, gdy jest podłączony do zasilania. Jego zużycie energii jest bardzo niskie, szczególnie gdy nie jest używany. Dlatego nie posiada wyłącznika, bo nie miały on większego sensu. Podłączanie się do sieci po tym gdy jest wyłączony również chwile trwa i stwarzało by to dodatkowe problemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 (edytowany) 2 godziny temu, D-Art napisał: Co do radia, ja używam aplikację Replaio. Wygodna w użyciu i działa bez problemów. jest darmowa ? jak z jakoscią ? testowales moze tez cos innego ? zalezy mi na prostocie obslugi i dobrej jakosci tak by to przez chromecast leciało Edytowano 2 maja 2021 przez helmut.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 Darmowa. Płatne jest tylko usunięcie reklam. Testowałem kilka, ale ta dla mnie jest najwygodniejsza. Jakość określa nadawca, TIDAL HiFi to nie jest rzecz jasna 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2021 Temat dotyczy wszystkich Chromecastów. Możecie pisać o audio, 3 lub Ultra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guptashivamm1 Napisano 24 lipca 2021 Udostępnij Napisano 24 lipca 2021 Ja zacofany trochę jestem, wybaczcie pytania. Ostatnio przymierzam się do maliny, bo mnie Koledzy forumowi troszkę wprowadzili w temat, i coś rozczytuje. Ma grać po wifi, radia internetowe i Tidala z laptopa jako muzyczne tło, bez nastawienia na jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts