rumixx Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Cześć, Zastanawiam się co będzie lepszym rozwiązaniem używany NAD C368 (z dodatkowym mówiłem BluOS) czy nowy Bluesound Powenode 2. Czy jako amator zauważę różnice w jakości dźwięku, w końcu praktycznie to te same firmy? Co myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Powinieneś obu posłuchać i zostawić ten, który oczaruje Cię dźwiękiem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Dźwiękowo zdecydowanie lepiej zagra NAD C368, to klasyczny dobry wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Mam Node 2i i słuchałem także C368, ciężko mi się wypowiedzieć o PowerNode ale C368 grał super. Z tym że koszt będzie wzmacniacz plus moduł który tani niestety nie jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 (edytowany) 19 minut temu, Q21 napisał: Dźwiękowo zdecydowanie lepiej zagra NAD C368, to klasyczny dobry wzmacniacz. No to zamieszczam zdjęcie wzmacniacza w PowerNodzie i NAD C368. Wskażcie 10 szczegółów którymi różni się "klasyczny" wzmacniacz od nieklasycznego (jak rozumiem) Noda. Edytowano 15 stycznia 2019 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarro72 Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 No to zamieszczam zdjęcie wzmacniacza w PowerNodzie i NAD C368. Wskażcie 10 szczegółów którymi różni się "klasyczny" wzmacniacz od nieklasycznego (jak rozumiem) Noda.Ale to jest na oko 1/4 zwartości NADa. Oba mają te same/podobne moduły Hypex i Twoje zdjęcie tylko to pokazuje. Biorąc pod uwagę mikrą obudowę PowerNode to raczej całość NADa tam nie wejdzie.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 (edytowany) W PowerNode płytki drukowane są umieszczone piętrowo, więc powierzchnię układu trzeba pomnożyć przez dwa, a do tego połowa obudowy C368 jest pusta. Edytowano 15 stycznia 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Powernode to zaskakująco dobrze brzmiący klocek, zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Niestety nie robiłem porównania vs. C368- ale jak znajdę chwilę czasu to postaram się je porównać. @rumixx z jakimi kolumnami miałby współpracować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Bo to ta sama firma przecież. Zrobiono kopię w małym wydaniu. A że 368 i tak ma impulsowe końcówki mocy to można było go zamknąć w małej obudowie. Moim zdaniem to samo. Za nadem przeważa to że bez problemu go odsprzedaż kiedyś. Z powernode będzie problem Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarro72 Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Nie twórzcie legend miejskich. Waga NADa jest ponad pięciokrotnie większa, objętość obudowy również(to nie Audionet - płyty granitowej tam nie ma). Nawet jeśli jest pusta w połowie to nadal ciężko zmieścić ją w PowerNode, który ma przecież jeszcze moduły Bluesound, które w bazowym NADzie trzeba dodać. Zdjęcie modułu Hypex o niczym nie świadczy.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Naturalnie. Obudowa nie świadczy o niczym. Waga? Może. Słuchałeś? W ślepym teście wskarzesz który? Ja i tak stawiam na nada. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarro72 Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Naturalnie. Obudowa nie świadczy o niczym. Waga? Może. Słuchałeś? W ślepym teście wskarzesz który? Ja i tak stawiam na nada. PiotrChodzi mi tylko o to, że kolega pokazał zdjęcie małej płytki Hypexa(która pewnie występuje w modelach innych producentów) i twierdzi, że całe urządzenia są takie same. Ja miałem Vicka SV129 z aluminiowym frontem, który ważył 10 kg ale miał trafo na 1/4 objętości a wagowo pewnie jeszcze więcej. To co oni z NADa dali w tej obudowie skoro bebechy Node ważą nieco ponad kilogram? NAD i Bluesound mam w dużym poważaniu ale tu na oko widać, że jest mało prawdopobne, żeby to były identyczne urządzenia, Node musiałby mieć ze 4 piętra płytek, żeby to zmieścić.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Nad ma metalowa obudowę. Sama swoje waży. Node chyba nie. Poprawcie mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarro72 Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Nad ma metalowa obudowę. Sama swoje waży. Node chyba nie. Poprawcie mnieZ mojej strony EOT. Nigdy nie byłem fanem NADa ale na prawdę się dziwię, że na forach audiofilskich jest tak mało wątków o Reptilianach... ;-)Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 (edytowany) 43 minuty temu, dzarro72 napisał: Chodzi mi tylko o to, że kolega pokazał zdjęcie małej płytki Hypexa(która pewnie występuje w modelach innych producentów) i twierdzi, że całe urządzenia są takie same. Ja miałem Vicka SV129 z aluminiowym frontem, który ważył 10 kg ale miał trafo na 1/4 objętości a wagowo pewnie jeszcze więcej. To co oni z NADa dali w tej obudowie skoro bebechy Node ważą nieco ponad kilogram? NAD i Bluesound mam w dużym poważaniu ale tu na oko widać, że jest mało prawdopobne, żeby to były identyczne urządzenia, Node musiałby mieć ze 4 piętra płytek, żeby to zmieścić. Drogi Kolego, nigdzie nie napisałem, że oba urządzenia są "takie same" lub "identyczne". Czytaj uważniej moje posty. Moja uwaga dotyczyła jedynie nieuprawnionego moim zdaniem (by nie powiedzieć bezsensownego) przeciwstawienia PowerNodowi wzmacniacza C368, bo ma on być rzekomo od Noda bardziej "klasyczny". Pokazałem, że akurat moduł wzmacniacza (power amplifier) jest w obu urządzeniach identyczny, a cała "klasyczność" C368 wyraża się jedynie w wymiarach jego obudowy (przepisowe 435 mm) i materiale z którego jest wykonana (blacha). Edytowano 16 stycznia 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts