Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień Dobry,

Czy znajdę coś lepszego od grand pianocrafta z monitorami w cenie około 3 tys do 19 metrowej sypialni?

Ostatnio nabyłem gramofon teac 350 i moje stare mini onkyo jest nieco za słabe.

Myślałem też o amplitunerze, polecono mi Yamahę 602 ale ta nie ma DAB+?

Liczę na pomoc,

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Dziękuje Piotrze,

A gdyby upierać się przy DAB+ (trójka podobno słabo nadaje w internecie) to nie lepiej onkyo 8250?

Słucham głównie winyli roxy music, bryan ferry, dire straits, leonard cohen, tom petty, ale także rem, the cure, a czasem i sisters of mercy.

Tak czy siak to jakie dobrać do nich kolumny podstawkowe, aby nie dokładać kolejnego tys.

Marcin 

Napisano

Jeśli zależy Ci na możliwie najwyższej jakości dzwięku i możesz zrezygnować z odtwarzacza CD, spójrz proszę na zestaw Onkyo TX-8250 z kolumnami Heco Aurora 300 lub TX-8250 z Indiana Line Tesi 261. Onkyo ma pełne wyposażenie, dźwiękowo jest wyraźne lepsze od PianoCraft, w połączeniu z jednymi z powyższych kolumn zapewni Ci naorawdę dobry klasowo dźwięk.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny zestawów które nie są prezentowane w promocyjnych pakietach.

Napisano

chyba za s4home mam typowy paradoks kupującego: "Jestem laikiem, szukam sprzętu audio, ale im więcej czytam tym mniej wiem".

propozycje:

1. Onkyo TX-8250 z kolumnami Heco Aurora 300 za 2.999,00

2. YAMAHA R-N602 + HECO AURORA 300 W za 3.099,00

dylematy:

lepiej DAB+ w onkyo, czy może jednak yamaha bo bardziej naturalne brzmienie?

jak już onkyo to dołożyć i wziąć 8270, bo ma HDMI i bym podłączył CD z PS4, czy może jest jakiś inny pomysł na to podłączenie - USB/cinch???

spać nie mogę...

Napisano
9 godzin temu, 1Ender napisał:

@Q21 a może dla odmiany zaproponujesz wzmacniacz i do tego coś do sieci? Będzie jeszcze lepiej i jeszcze bardziej klasowo ?

Pozdrawiam 

Racja, byłoby to lepsze połączenie, ale trudno będzie zmieścić się w budżecie. Przykładowo taki zestaw NAD C326 BEE z Yamaha WXAD-10 i Heco Aurora 300 lub np. równie ciekawe a tańsze Pylon Audio Pearl Monitor.

Napisano (edytowany)

@MarcKrawczyk

Nie przejmuj się mi też świetnie grający wzmacniacz przeszedł koło nosa, bo nie podobał się mojej żonie ????

Ale to jest tak jak w domu estetka??

Czysty Wzmacniacz + Chromecast, ale to moje zdanie. A jak Tobie odpowiada wszystko mający ampli, to bierz!! Ja wychodzę z założenia, po co płacić za bajery, których nie wykorzystam. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Jak potrzebujesz klocka bezproblemowego i będziesz słuchał na zasadzie "ciesze sie muzyką i funkcjonalnością" to bierz amplituner.
Jak chcesz sie bawić w wymianę klocków, eksperymenty brzmieniowe i sluchac muzyki szukając szczegółów i próbując poprawiać jakość to skladaj z klocków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

jednak odsłuch.

w poniedziałek porównam 602 z tesi 262 oraz z debut B6. Ciekawe, które brzmienie mi bardziej odpowiada.

zapytacie dlaczego te skoro budżet zakłada heco, sprawa prosta heco nie mają.

czy po tych testach zrezygnuję z heco? zobaczymy

Napisano (edytowany)

Jak wybierzesz zestaw odsluchaj go w domu.

Masz też możliwość słuchania wybranego sprzętu w domu. Zapytaj branżę o cenę, interesujące cię zestawienie. Wpłacasz kaucję i wysyłka kurierem do domu. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

no i odsłuchałem. zamiast odpowiedzi coraz więcej niewiadomych.

Jeśli zostajemy przy Yamaha 602 to jakie kolumny?

Brzmienie z tesi 262 zdecydowanie bardziej przestrzenne i głębokie, choć na początku wydawało mi się oschłe i za bardzo brzęczące. jakby lepiej nadające się do spokojnego roxy music i sade niż dynamicznego sisters of mercy'

Po zmianie na elac debut 5 wszystko się wypłaszczyło i  zaczęlo pobrzękiwać - dźwięk kompletnie nie dla mnie.

Jeśli miałbym ok. 4 tys. to wziąłbym 602 z Indianami tesi 262, ale znalazłem w sieci dali zensor 3 : https://www.richersounds.com/promotions/xmas-speakers/dali-zensor-3-light-walnut-soc.html

wychodzi nieco ponad 1 tys. za parę, a może połaczyć je z 602?

Napisano

Możesz do Nautilusa wziąć swój wzmak. Oczywiście oni gardzą takimi sprzętami. Phonarem też by gardzili gdyby go nie mieli. Cieżko się momentami z nimi gada. Ale da się :)

Bierzesz wzmak który chcesz i słuchasz ich kolumny. Albo odwiedzasz nas i masz szerszy niezależny wybór.

Piotr