lysy Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 czy bedzie wielka roznica w dzwieku albo czym sie roznia te odtwarzcze cd-n301 kontra cd-s700, czy ten odtwarzacz cd-n301 to jest cd-s300+dodatki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Cześć, CD-S700 to zdecydowanie lepszy dźwiękowo odtwarzacz w stosunku do CD-S300 lub CD-N301. Te dwa ostatnie to urządzenia bliźniacze, różnice tylko w wyposażeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiFiSystem Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Zgadza się, CD-S700 wypada zdecydowanie najlepiej z tego zestawienia i jeżeli stawiasz na stereo to zdecydowanie warto w niego zainwestować. Jeżeli szukasz funkcji sieciowych to może wystarczy Ci moduł MusicCast Yamaha WXAD-10? Salon HiFi System Warszawa, Ostródzka 273 www.hifisystem.pl sklep@hifisystem.pl tel. 503-157-500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Tak myslalem, a wolalem zapytac. Szkoda, bo ten odtwarzacz CD-S700 jest juz dosc stary i nie wiadomo kiedy yamaha wypusci nastepce tego modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Jak jest dość długo to dobrze o nim świadczy.Bo jest pewnie bezawaryjny i dobrze wykonany w swoim budżecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 czy szuflada na plyte w cd-s700 jest cicha przy wysuwaniu, bo mialem cd-s300 i byla dosc glosna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiFiSystem Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 CS-S700 to trochę inna klasa i szuflada pracuje ciszej, choć nie jest ona niesłyszalna W swoim przedziale cenowym pracuje dobrze. Jest to dobry CD i raczej nie spodziewał bym się nowej wersji która nie będzie rozbudowana o nowe funkcje - sieciowe typu MusicCast, które zdecydowanie podbiją cenę a do samego odtwarzania CD będą zbędne. Salon HiFi System Warszawa, Ostródzka 273 www.hifisystem.pl sklep@hifisystem.pl tel. 503-157-500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 18 godzin temu, HiFiSystem napisał: CS-S700 to trochę inna klasa i szuflada pracuje ciszej, choć nie jest ona niesłyszalna W swoim przedziale cenowym pracuje dobrze. Większość hi-end-owych klocków mogłoby pozazdrościć takiej pracy napędu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 To inne modele. Mało tego powiedział bym że wolał bym klasycznego CDS300 i do tego osobno WXAD10. Te modele sieć + CD nie są jakiś dobrymi konstrukcjami. Poprzedni DCN500 miał dużo serwisów. Tutaj jeszcze tego nie wiemy. Ale jednak osobne urządzenia są pewniejsze. Jeśli będziesz też podłączał CD do wzmaka analogowo to polecam także dołożyć do CDS700. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 chce to podlaczyc do a-s701 i chyba zdecyduje sie na CD-N301, a za jakis czas moge zmienic na nastepce CD-S700 jezeli nie bede zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 2 godziny temu, lysyrafal napisał: chce to podlaczyc do a-s701 i chyba zdecyduje sie na CD-N301, a za jakis czas moge zmienic na nastepce CD-S700 jezeli nie bede zadowolony CD-N301 to klocek, który wyszedł z produkcji jakiś czas temu. U nas zostały już tylko srebrne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 1 godzinę temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: CD-N301 to klocek, który wyszedł z produkcji jakiś czas temu. U nas zostały już tylko srebrne a z ciekawosci zapytam czy CD-S300 i CD-S700 tez juz wyszly z produkcji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 One są nadal produkowane. Strzelam że dopiero przy kolejnych wariantach AS zostanie odświeżona linia CDS. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 2 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 mimo ze cd-s700 jest lepszy dzwiekowo i jakosciowo wybralem cd-n301, a za kilka lat moge zmienic na nastepce tego pierwszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiplash Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 Powiedzcie Panowie jak mam rozumiec informacje z testu yamahy as 701, mowiaca o tym ze max. Poziom wejscia CD to 2,2v rms? Inaczej bedzie sie przesterowywac.. Nie wszyscy producenci podaja takie dane. Marantz cd ma np 2,2 v poziom wyjsciowy wiec na granicy. Czy to bedzie grac czy beda problemy? Zawsze myslalem ze przesterowac wzmak mozna odkrecajac volume ktore wlasnie dostosowywuje sygnal wejsciowy ktory moze byc przerozny w zaleznosci od zrodla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 Oznacza to że mnie będziesz go mógł rozkręcić bardzo głośno. Albo inaczej , bo głośno to będzie. Po prostu producent założył no maksymalnie granie do godziny 12. A przy wyższej czułości osiągniesz to juz na godzinie 11 na przykład. Wyżej będą przestery. Raczej się tego nie podaje bo to dane potrzebne ale mało istotne przy klasycznym odsłuchu. Raczej niższe wartości sprawiają problemy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiplash Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 (edytowany) Czyli jak z CD yamahy, która ma wyjście 2v zacznie sie przesterowywać np. na godz 12, to z "silniejszym" CD zacznie np. na 11 czy 11 30 tak? Nie oznacza to, że przekraczając ten parametr sygnal przesterowywuje się już na samym początku i nie da sie słuchać? W stosunku do CD S700, Marantz CD 6006 jak gra? Edytowano 12 lutego 2019 przez Whiplash Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 Dokładnie tak. Moim zdaniem spokojniej. CD6006 nie sprawdziłem ale model 6005 nie czytał też FLACa z USB. Dobry odtwarzacz ale moim zdaniem CDS700 jest lepszy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 A mam pytanie odnośnie tych CD Yamahy: Posiadam Ampli onko 8150 + cd 7030. Zamierzam wymienić ampli na yamaha 803 + cd Yamahy. I tu właśnie mam problem z doborem cd. Onkyo obsługuję system jednym pilotem i mogę uśpić /wyłączyć cały system 1 przyciskiem. W yamaha ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w cd s300 i s700 ponoć nie można ich wyłączyć z pilota – trzeba ręcznie wcisnąć guzik w cd. Dlatego pomyślałem o nowszych modelach n301 i 670 – ale 670 odpadł bo to wersja nie widzieć czemu tylko mini – 314 mm. Więc został chyba tylko n301 – w którym jest klawisz wyłączenia na pilocie ? Odnośnie dźwięku z CD 7030 który mam podłączony cyfrowo – wielka różnica na + w porównaniu z analogiem Wiec pytanie czy jest sens kupować CD S700 i podłączać go analogiem skoro nowszy / lepszy DAC jest w 803 i lepszy dźwięk powinien być po wyj cyfrowym . A jeśli po cyfrowym to wtedy wystarczy S300 /N301. Czy będzie różnica w dźwięku pomiędzy 300 a 700 przy połączeniu cyfrowym – moim zdaniem chyba nie – bo całą robotę odwali Amplituner ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 8 minut temu, Sammael napisał: Czy będzie różnica w dźwięku pomiędzy 300 a 700 przy połączeniu cyfrowym – moim zdaniem chyba nie – bo całą robotę odwali Amplituner ? Nie wiem jak S300 ,bo nie słuchałem , ale miałem S700 i moim skromnym zdaniem zostałbym przy S300 podłączonym coaxial do amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 55 minut temu, tomek4446 napisał: Nie wiem jak S300 ,bo nie słuchałem , ale miałem S700 i moim skromnym zdaniem zostałbym przy S300 podłączonym coaxial do amplitunera. no właśnie tez tak to rozumuję , bo jednak zostaje 1K w kieszeni. A jak miałeś S700 to lepiej grał po analogu czy coaxialu ? wiadomo to zależy jaki DAC miałeś w wzmacniaczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 Tak, jeśli masz je podłączać cyfrowo to nie ma znaczenia i wtedy też nie pchał bym się w 700tke. Nie lubie osobiście jednostki N301 więc tu polecam jednak CDS300 i osobno stimer. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Tak, jeśli masz je podłączać cyfrowo to nie ma znaczenia i wtedy też nie pchał bym się w 700tke. Nie lubie osobiście jednostki N301 więc tu polecam jednak CDS300 i osobno stimer. Piotr Dziękuje za odpowiedz. Z tego co piszecie wyżej to 300 /301 to urządzenia bliźniacze (ta sama konstrukcja + siec) - tylko z tego względu myślę o n301 jak pisałem wyżej - dla wygody - ze można go włączyć / wyłączyć z pilota a 300 nie. Streamer jest w 803 ce - wiec w CD jest mi nie potrzebny. A niestety nie wiadomo kiedy wyjdzie następca modelu S300 ? Edytowano 15 lutego 2019 przez Sammael Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 owszem. Ale był już wcześniej takowy CDN500. Teoretycznie nawet model wyższy. I jednak mimo bliźniaczej konstrukcji do CD miał więcej wad i częściej się psuł niż czysty CD. Dochodzi jednak soft, którego w CD jak na lekarstwo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 11 godzin temu, Sammael napisał: A jak miałeś S700 to lepiej grał po analogu czy coaxialu ? Jak miałem S700 to on w ogóle nie grał Ok. może przesadzam , podłączony był po coaxial , po analogu było słabo. Moim zdaniem rozważ: https://allegro.pl/oferta/yamaha-cdx-750e-odtwarzacz-cd-dobry-i-trwaly-7835603781 lub jak chcesz coś naprawdę fajnie grającego https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-cd-yamaha-cdx-1050-7839455545 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts