1Ender Napisano 19 marca 2019 Udostępnij Napisano 19 marca 2019 (edytowany) Bez komentarza.. Kup to co będzie dla Ciebie ładniejsze z wyglądu. Pozdrawiam Edytowano 19 marca 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Kosztował dokładnie 1349 zł i to była chora cena. Za 600 jest rewelacyjna. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 (edytowany) Czy ta Yamaha cdx-880 to przyzwoity odtwarzacz? Dopytuje dlatego że w innych wątkach ma złe opinie. Edytowano 20 marca 2019 przez Piotrs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 (edytowany) @Piotrs przeczytałem cały ten wątek i nigdzie nic nie napisałeś jaką masz resztę toru. Czyli obojętnie jaką sygnaturę dźwiękową będzie miał odtwarzacz Cd? Czy to jednak też dla Ciebie ważne? Edytowano 20 marca 2019 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Kolumny Dali zensor 7 oraz Yamaha rn602. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Ok. Dzięki. Tylko go nie mogę znaleźć nigdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 (edytowany) Chciałbyś w miarę możliwości rozjaśnić, wykonturować dźwięk, czy ocieplić, zmiękczyć? Każdy ma inne preferencje i własny słuch. Wszystko ma wpływ na dźwięk, cały tor + akustyka, nie można bagatelizować źródła. Edytowano 20 marca 2019 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Trochę go ocieplic i dodać basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 W takim razie nawet nie myśl już o tym CA Dac magic 100 bo tym dac'iem to na pewno nic nie ocieplisz. To drugi biegun grania. Z podanych Cd faktycznie bym obstawiał również na podane wcześniej Marantz'e. W swojej kwocie za ile można je kupić to naprawdę solidne urządzenia i grają tak jakbyś chciał. Myślę , że nie ma co więcej kombinować. Jak teraz ich nie ma na portalach to spokojnie, one zdarzają się dosyć często w sprzedaży więc zapewne niebawem coś się już pojawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Dzięki Panowie. Mam nadzieję że nie ma problemu z częściami zamiennymi do tych modeli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Tak 67 jest bardzo podobna do 63. Są rozne opinie, który " lepszy". Nie przywiazywal bym sie do nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 (edytowany) Marantz 67mk2Se gra praktycznie identycznie jak Marantz 63mk2Ki. Jeden grzyb. Także jak brać to ten : https://allegro.pl/oferta/marantz-cd-67se-topowy-odtwarzacz-cd-pilot-hi-end-7777897413 Ps. Te nowe odtwarzacze Cd w cenie 1K to żal i nic więcej. Pieniądze wyrzucasz w błoto. Edytowano 20 marca 2019 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 A jak wygląda sprawa z dostępnością lasera i innych części do niego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 (edytowany) W tych Marantz'ach siedzą Philips CDM12.1 Pełno zamienników jest dostępnych bo oryginały to wiadomo , że już dawno nie ma w sprzedaży. Chyba , że z przekładki. Edytowano 20 marca 2019 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Dzięki Wielkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 https://www.ebay.co.uk/itm/MARANTZ-CD67se-CD-PLAYER-with-remte-control/254164430707?hash=item3b2d616f73%3Ag%3AwioAAOSwC1hci4~A&LH_BIN=1 67 SE z ebay 100 £. Ogólnie te modele na ebay są w cenie. Stan względny. Nie wiem czy będzie wizualnie pasować. Albo poczekasz, albo kupisz drożej. Jak Cię za bardzo nie ciśnienie to poczekaj na oferty olx lub allegro. Wysyłka z Anglii około 14 dni. Kupowałem Audiolab z wysp i wszystko było okey. Z Niemiec wysyłka około 7 dni, ale jak zamówisz busa od drzwi do drzwi to 2 dni. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Też stawiam na marantza. Tylko szukaj w kraju. Tak żebyś mógł w razie czego reklamować. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Ja bym czekał na jakieś zadbany egzemplarz. Są też ogłoszenia na innych forach. Trzeba szukać i cierpliwie czekać. Daj ogłoszenie na Gumtree że szukasz zadbanego, sprawnego, z oryginalnym pilotem odtwarzacza 63 Ki, SE, 67 SE do 500 zł. Również na obecnym forum w dziale kupię. Można też spróbować na AS. Acha! Warunek, przesyłka tylko za pobraniem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 przyłączę się do dyskusji, bo też szukam cdeka czy jest słyszalna różnica pomiędzy marantz 67, 67 mk 2 ,a 67 SE ??? i tak mam miękko grającego luxmana L-210... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 @MarcKrawczyk nie przejmuj się seriami. Miałem 67 SE, ale nie wiem, który Mk. To po prostu granie na dobrym poziomie. Z Luxem, będzie dobrze. Marantz 67 SE trochę slodzi, ale mi się to podoba. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 Jestem podobnego zdania Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 (edytowany) Dnia 26.03.2019 o 21:10, 1Ender napisał: Z Luxem, będzie dobrze. Marantz 67 SE trochę slodzi, ale mi się to podoba no i cały czas rozkminiam tego marantza, ale czy już za słodko nie będzie? może trochę analityczności potrzeba do mojego zestawu? co powiecie na primare d 20 jak ten: https://allegro.pl/oferta/cd-primare-d20-pilot-zapraszam-7938171775 Edytowano 29 marca 2019 przez MarcKrawczyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 25 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Spróbuj, z ewentualną odsprzedażą nie powinno być problemu. Daj mu szansę. To jeden z lepszych cdeków jakie słuchałem w tym przedziale cenowym. A jak chcesz bez slodzenia, to może być Nad C541. Aktualnie posiadam. W sumie to samo co Matantz, tylko brak słodyczy i ma delikatnie twardsze niskie. No i powinien być tańszy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 Za słodko? Marantz to dobry ciepły odtwarzacz, nie kluchy. Nie myślę że nie uzyskasz negatywnego gorącego grania Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THX1138 Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 Dzien dobry . Podlacze sie do tematu bo tez szukam taniego dobrego odtwarzacza CD z dostepnymi niedrogimi laserami . Taki model ktory bede w stanie sam wymienic laser (bez kombinacji) Z wyjsciem koaksjalnym i najlepiej tez optycznym ale moze byc sam koaksjal ewentualnie Czy ten Marantz CD 63 lub CD63 MK2 bylby tez dla mnie dobry? Podajcie prosze gdzie sa lasery i jakie do niego i po ile No i z czytaniem plyt moze ktos sie wypowie na tych zamiennikach laserow jak to jest czy czyta wszystko oprocz plyt chodnikowych czy sa problemy? Moze ktos juz ma i wymienial laser to niech sie odezwie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts