Kamill00 Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Z czystej ciekawości, bo nie znalazłem na tym forum podobnego tematu.....na czym trzymacie swój sprzęt audio? Tzw ,,zwykłe" meble, stoliki RTV czy ,,specjalne" stoliki z półkami z granitu, balastami, kolcami itp itd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam13 Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Gdzie go masz w jakim pokoju i jaki sprzęt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Dnia 11.04.2019 o 22:38, Kamill00 napisał: Z czystej ciekawości, bo nie znalazłem na tym forum podobnego tematu.....na czym trzymacie swój sprzęt audio? Tzw ,,zwykłe" meble, stoliki RTV czy ,,specjalne" stoliki z półkami z granitu, balastami, kolcami itp itd Możliwości jest bardzo wiele. Jest taki wątek wibracje i drgania możesz sobie tam popatrzeć na starcie dwóch światów. Tych co słyszą różnice i tych co nie do końca pokładają nadzieje w polepszenie brzmienia specjalnymi urządzeniami czy stolikami. Ja osobiście mam drewniane meble z dość grubego drzewa i tyle. Kolumny na płycie granitowej (nie chciałem żeby odkurzacz mi je uszkodził🙂). Nie mam także adaptacji akustycznej pomieszczenia czy specjalnego pokoju odsłuchowego. Zwyczajnie sobie muzyki słucham 😉 Tu masz link do tematu może coś pomoże ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 (edytowany) Chciałbym w tym temacie tylko przestrzec i to bardzo przed ew. chęcią skorzystania z tej oferty : https://www.olx.pl/oferta/deski-blaty-parapety-progi-stopnie-polki-drewniane-z-drewna-na-wymiar-CID628-IDz8unl.html#12c27f31cd Szanowny Pan ma numer tel 507 529 092 Zamówiłem u niego 3 płyty/deski + bejca + lakier Dzisiaj przyszło . Lakier położony niestarannie a w innym miejscu uszkodzony przez jakieś obtarcie Kolor chyba wzięty na chybił trafił - pomimo wysłanego zdjęcia na wzór. Na moje zastrzeżenia i propozycję aby zwrócił 50 zł za kolor i lakier- bo muszę to zrobić teraz gdzieś jeszcze raz... dostałem taką odpowiedź : A wzór 2 kolorów który wysłałem : efekt : Edytowano 19 kwietnia 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 19 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Ogólnie rzecz ujmując......TRAGEDIA Gdybym miał do gościa dosyć blisko to bym tam pojechał "ku chwale ojczyzny" i tą dechą mu zaj**** w łeb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 i odpowiadałbyś jak "za człowieka" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 19 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Trudno....sam świata nie zmienię, ale takich skur**** trzeba tępić. Jeden takiemu odpuści i machnie ręką....drugiemu odpuści i machnie ręką, a potem człowiek (teraz mój przypadek) czeka na odbiór samochodu z serwisu trzy tygodnie po czym robi 1000 km i silnik się rozlatuje bo mechanik zapomniał dokręcić koło na wale korbowym - taka zmiana tematu na chwilę, ale mnie strasznie tacy a'la fachowcy denerwują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Link już nie działa. Ale ciekawa historia. Mnie 2 zakłady mechaniczne 2x zmieniały skrzynię biegów na nie od tego silnika!!! a trzeci próbował ją naprawić i po 5 km musieli nas odholować ;). 4 zakład się podjął naprawy ale po tygodniu skapitulował. Na tyle facet był uczciwy, że coś tam poprawił i nie wziął za to kasy. Czyli 1 na 4. Ale i tak nie dal sobie rady :). Za to do stolarzy mam farta. U mnie sprzęt stoli na granitach, sklejce, migach. Na tym na czym najlepiej zagra. A jeszcze na platformie wypełnionej piaskiem kwarcowym. Stolik to stelaż stalowy na 3 nogach. Łatwy dostęp z każdej strony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 20 godzin temu, audiowit napisał: A jeszcze na platformie wypelnionej piaskiem kwarcowym. A możesz w wolnej chwili cyknąć fotę tej platformy z piaskiem ? Absolutnie nie chce kupić ale jestem ciekawy jak to wyglada. Oczywiście jak Ci to nie sprawi kłopotu. Tak ze względów poznawczych 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 Inferno. Nie ma co cykać. Skrzyneczka ze sklejki wypelniona 2cm pisku z wieczkiem ze sklejki dopasowanym tak, zeby bylo po 1mm,2mm szczeliny. Mogę zrobić zdjecie jutro wieczorem. Ale oczywiscie mozna kupić ;). Mnie ta platforma razem z materialem kosztowala 200zł. Moj stolarz chcial 150 ale wolę dac mu wiecej. I jak się okazalo później warto dawać napiwki, bo ustroje akustyczne robi mi za.... smieszne pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 A co stoi na tej platformie ? Wzmacniacz czy DAC ...? Tak w międzyczasie oglądałem platformy Rogoz wyglądają super. Bardzo ładne mebelki. Nawet gdybym nie usłyszał różnicy to pewnie i tak cieszyły by oko. Lubię ładnie, elegancko zrobione rzeczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 Stał najpierw cd, później pre lampowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 Ok czyli takie sprzęty co na drgania są bardziej wrażliwe niż inne. Lubię oglądać takie dopieszczone instalacje. Tutaj na forum pamietam raz wrzucił fotki ktoś z takimi Audio Physics ( zajebista okleina) i całym sprzęcie na jakimś specjalistycznym stoliku. Nie mówiąc o tych od Wojtka... Co by to nie było to oko cieszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 na takie ciekawe mebelki ostatnio natrafiłem https://kunsst.com/sklep/meble/szafki-rtv/stolik-audio-drewniany/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 (edytowany) Ja szafkę RTV robiłem na wymiar sam. Koszt wszyskich materiałów około 250-270 zł razem ze śrubkami, mocowaniami i listwami wykończeniowymi oraz docięciem płyt na wymiar wg mojego projektu. Nie licząc własnej robocizny i czasu montażu - około 2 godzin. 😁 Efekt poniżej. 😁 Przed zakupem gramofonu. Po zakupie gramofonu. 😁 Na spód przykleilem dość dużo podkładek samoprzylepnych z filcu. Celem zabezpieczenia podłogi. Mebel jest ciężki i masywny. Edytowano 13 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianRyn Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 (edytowany) Witam Podłącze się do wątku Ja właśnie buduje sobie szafkę audio. Rama dębowa szczotkowana i woskowana + półki grubości 5cm z jesionu bejcowane i szczotkowane. Półki będą stały na kolcach na metalowych kątownikach (ze szczotkowanej stali nierdzewnej) przymocowanych do dębowej ramy. W sumie będę miał 9 półek Poniżej zdjęcia samej ramy gdyż jeszcze czekam na metalowe okucia Edytowano 13 grudnia 2019 przez DamianRyn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 12 minut temu, DamianRyn napisał: kontownikach 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 13 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 (edytowany) @DamianRyn ciekawy projekt. Wrzuć fotki jak już skończysz szafkę. Edytowano 13 grudnia 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianRyn Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 Prace powoli dobiegają do końca Efekt jak dla mnie piorunujący Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 Nie chciałbym krytykować bo szanuję pracę i trud włożony. Ale czy jesteś pewny, że będziesz mógł położyć coś cięższego na tych blaszkach? One będą działać jak dzwignia i wyrywać wkręty raczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianRyn Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 Blaszka to blacha nierdzewna grubości 5mm, a to wszystko przykręcone na 4 wkręty z nierdzewki o długości 4cm. Trzeba pamiętać, że ciężar rozkłada się na 4 stopki więc w sumie jest to 16 wkrętów. Żoną waży 57kg i już na niej siedziała do testów wytrzymałości Nic nawet nie drgnęło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 Cieszy oko, powinno ucieszyć i ucho. Gratuluję mebla . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 @DamianRyn Wrzuć zdjęcia jak już wszystko poustawiasz 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianRyn Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 1 godzinę temu, Pboczek napisał: Cieszy oko, powinno ucieszyć i ucho. Gratuluję mebla . Dzięki bardzo. Budowa pochłonęła dużo pracy i pieniędzy 1 godzinę temu, JohnDoe napisał: @DamianRyn Wrzuć zdjęcia jak już wszystko poustawiasz 🙂 Masz to jak w banku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2019 @DamianRyn Chuda ta żona. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts