norbair Napisano 27 maja 2019 Udostępnij Napisano 27 maja 2019 (edytowany) Witam, stoję przed wyborem przewodów do mojego zestawu R-N602 + Dali Zensor 7, zależy mi na zakupie takich przewodów, by w przyszłości podczas przesiadki na sprzęt wyższej klasy (budżet około 15k) nie było potrzeby zakupu nowych przewodów. W jednym ze sklepów stacjonarnych zaproponowano mi Van den Hul CS-122 Hybrid, zaś w salonie top hi-fi audioquest rocket 11, 33 bądź Type 4. Ceny są dość rozbieżne, czy mógłbym prosić o pomoc który wybrać? Ewentualnie może macie inne lepsze propozycje? PS. z ciekawości pytałem w zwykłym sklepie elektrycznym, tam powiedziano mi że świetnie sprzedaje się u nich przewód głośnikowy TAGA HARMONY TAVC-14C ( 6,99 zł / mb ) , czy przy obecnym zestawie odczuję różnicę między w.w przewodami? Może nie ma sensu wydawać pieniędzy i kupić teraz taki a dopiero za kilka lat zainwestować w coś porządnego? Pozdrawiam N. Edytowano 27 maja 2019 przez norbair Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 maja 2019 Udostępnij Napisano 27 maja 2019 Sprzedaje się świetnie, bo pewnie ten tylko mają:) Może warto pożyczyć coś na testy? Mam dobre wspomnienia z Audioquest TYPE 2. Jest jeszcze tańszy od Type 4. Fajny basik i sporo powietrza. Może Ci się spodoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Witaj, przewód głośnikowy ma wyraźny wpływ na charakter brzmienia i to właśnie od Ciebie zależy, w jakim kierunku chciałbyś pójść. Jeśli budżetowo, to spójrz na Melodika MDC2250G, jeśli coś rozsądnego, dobrego, ale w bardzo rozsądnym budżecie to Chord Clearway. Jeśli jednak możesz przeznaczyć trochę wyższy budżet i chcesz okablowanie docelowe, spójrz na Tellurium Q Blue Speaker. W tym przypadku proponuję kabel fabrycznie konfekcjonowane. Zapraszam na odsłuchy, także oczywiście wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Bez przesady. Clearway od chorda czy kimber 4pr lub 8 pr wystarcza ci na sprzęt do znacznie wyższej kwoty. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbair Napisano 28 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2019 A co do przewodów które zostały mi zaproponowane ? Te które Państwo wymieniliście są poprostu lepsze? bardzo dziękuję za odpowiedzi ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Ja do Zensor 7 mam Tellurium Q Blue i jestem zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 maja 2019 Udostępnij Napisano 29 maja 2019 Moim zdaniem bardziej naturalne i jednak lepiej o oceniane. Są to kable które wystarcza ci także przy opcji zmiany systemu. Taki dobry stosunek cena jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 29 maja 2019 Udostępnij Napisano 29 maja 2019 TAGA HARMONY TAVC-14C - ten kabel to w środku aluminium. On jest tylko z zewnątrz pomazany miedzią... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson691 Napisano 29 maja 2019 Udostępnij Napisano 29 maja 2019 (edytowany) Dnia 28.05.2019 o 08:05, Q21 napisał: Witaj, przewód głośnikowy ma wyraźny wpływ na charakter brzmienia i to właśnie od Ciebie zależy, w jakim kierunku chciałbyś pójść. Jeśli budżetowo, to spójrz na Melodika MDC2250G, jeśli coś rozsądnego, dobrego, ale w bardzo rozsądnym budżecie to Chord Clearway. Jeśli jednak możesz przeznaczyć trochę wyższy budżet i chcesz okablowanie docelowe, spójrz na Tellurium Q Blue Speaker. W tym przypadku proponuję kabel fabrycznie konfekcjonowane. Zapraszam na odsłuchy, także oczywiście wypożyczenia. Witam 🙂 Stwierdziłem że nie będę zakładał nowego tematu ponieważ jestem w podobnej sytuacji, a mianowicie staję przed wyborem kabelków podobnie jak "norbair" z tym że ( nie zamierzam zmieniać sprzętu na droższy - przynajmniej w najbliższym czasie 😉) a kable te będą współpracować z : Yamaha R-N602 + Dali Zensor 5 Czy propozycja kabelków przez Q21 będzie odpowiednia pod ten zestaw stereo? Jesli tak, to czy kable "Tellurium Q Blue Speaker" jesli oczywiście będą odpowiednie pod mój zestaw, są warte swojej ceny?? Czy może ktoś z własnego doświadczenia, obcowania z różnymi kablami ( ma porównanie odnośnie innych kabli) i może polecić coś tańszego co zagra również dobrze??? Wszystkie propozycje mile widziane. Pozdrawiam. Edytowano 29 maja 2019 przez robson691 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 maja 2019 Udostępnij Napisano 29 maja 2019 Zapraszam do kontaktu, kable także możesz u nas wypożyczyć. Namawiam jednak na Tellurium Q, to świetny kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombalina Napisano 30 maja 2019 Udostępnij Napisano 30 maja 2019 Do 100 zł za metr tylko i wyłącznie Chord Clearway, kabel można kupić w ciemno i na pewno nie będziesz zwiedzony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 maja 2019 Udostępnij Napisano 30 maja 2019 Dokładnie tak Ale do oberon 5 które nie grają za rozdzielczo szukał bym kabla jaśniejszego Qeda aniversaty XT lub któryś z nordosta. Obiektywnie nie będą to lepsze kable od clearway ale do twojego systemu lepiej się sprawdza. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts