Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad monitorami do Marantz PM7005.

Mam na oku (po przeczytaniu masy artykułów)

1.Dali Zensor 3 (1000zł)

2.Dynaudio Emit 20 (1500zł)

Muszą być te i tylko te!

Chciałem zapytać czy różnica w cenie jest warta kupna tych droższych,czy też nie usłyszę różnicy?

Napisano

Witaj,

obiektywnie Dynaudio jest lepsze i jeśli budżet pozwala, to bierz Dyanudio. Na pewno usłyszysz różnicę. Przy Dynaudio będzie miał znacznie lepszą plastykę, dociążenie, świetny bas.

• 1 month later...
Napisano

Rzeczywiście przydałaby się jakaś informacja zwrotna. 

Mam Dali Zensor 3 z Marantzem PM6006 i jest bardzo, bardzo zadowolony (muz. klasyczna w 90%). Jeśli zmieniałbym kolumny, pomyślałbym również o Dynaudio.

Napisano
42 minuty temu, Miras23 napisał:

Jak wyżej napisano. Wsiadaj w samochód i jedź posłuchać,co Ci da opinia na forum jeśli Ty możesz mieć inne zdanie?

-Po za tym, z mojego punkt widzenia ani Dali ani Dynaudio nie pasują do Marantza.

Dlaczego nie pasują? Przesłuchałem kilka podstawkowych z Marantzem PM6006 i Dali (razem z Q Acoustics 3020i) brzmiały najciekawiej. Ale właśnie, trzeba samemu pojechać i przesłuchać.

Napisano
16 godzin temu, bx2001 napisał:

Dlaczego nie pasują? Przesłuchałem kilka podstawkowych z Marantzem PM6006 i Dali (razem z Q Acoustics 3020i) brzmiały najciekawiej. Ale właśnie, trzeba samemu pojechać i przesłuchać.

Posluchaj tych kolumn Dynaudio lub Dali z Rotelem.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, spamkuba napisał:

A co myslicie o polaczeniu marantza 8006 z dynaudio emit m30? Marantz da rade pociagnac te glosniki?

Napewno bedzie bardzo muzykalnie, ale i tak nie pokaze calego potencjalu tych kolumn.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

Pm8006 to już lepiej. Ale faktycznie czy musi być Marantz? 

Bo powiem tak. Marantz je wysteruje i to na prawdę dobry wzmak. Dostaniesz go także u nas w dobrej cenie.

Ale wziął bym pod uwagę właśnie wspomnianego atolla in100 se czy xindaka 6950. 

Pozdrawiam

Napisano
6 godzin temu, lysyrafal napisał:

Posluchaj tych kolumn Dynaudio lub Dali z Rotelem.

Z Rotelem nie miałem okazji, ale rzeczywiście: jakiś Atoll by się marzył... Niestety gorzej z funduszami w najbliższym czasie.

Napisano
Dnia 22.09.2019 o 21:43, bx2001 napisał:

Bo zapewne jest to kwestia preferencji. Jeżeli w ogólnym rozumieniu dążymy do dźwięku naturalnego, to kombinacja o której pisałem (Dali+Marantz) jest od tego bardzo daleko...

Napisano

Oj, nie dążymy do dźwięku naturalnego. Uwierz :)

to bełkot z katalogów. Każdy ma indywidualny gust i na prawdę garstka ludzi faktycznie lubi taki dźwięk. Toteż dlatego e materiałach prasowych odnajdujemy informacje jakie to zabiegi wykonano w kolumnie czy wzmacniaczu aby dźwięk był bliski naturalnemu a później słuchamy i jest jakby inaczej :)

lata przewalonegoo sprzętu i jestem pewien tego mojego, prywatnego, zdania.

• 3 weeks later...
Napisano
Dnia 16.08.2019 o 08:28, S4Home napisał:

Rozumiem że teraz czekamy już tylko na decyzję kolegi i krótką recenzję jak mu się podoba lub nie:)

Bardzo się podoba ;) jestem mega zadowolony!!!

Kiedyś ktoś napisał,że to są "normalnie diabły" (EMIT 20) i to jest prawda!

PM7005 bez problemu daje radę i jest wystarczający na moje 18m2,

1/4 skali w zupełności wystarcza.