S-Works Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Witam Zastanawiam się nad monitorami do Marantz PM7005. Mam na oku (po przeczytaniu masy artykułów) 1.Dali Zensor 3 (1000zł) 2.Dynaudio Emit 20 (1500zł) Muszą być te i tylko te! Chciałem zapytać czy różnica w cenie jest warta kupna tych droższych,czy też nie usłyszę różnicy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Witaj, obiektywnie Dynaudio jest lepsze i jeśli budżet pozwala, to bierz Dyanudio. Na pewno usłyszysz różnicę. Przy Dynaudio będzie miał znacznie lepszą plastykę, dociążenie, świetny bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Zdecydowanie Dynaudio I do MArantza też pasują. Co prawda przydał by się deczko mocniejszy wzmak ale będzie lepiej niż z Zensorami 3. Twardo stawiasz sprawę więc twarda odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 8 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Wiem,że wzmacniacz powinien być większy ale do cichego słuchania (16m2) powinno wystarczyć. Dozbieram trochę i zwrócę się do forumowej "branży" po delikatne upusty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Pamiętaj że to ceny za jedną sztukę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 9 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 11 godzin temu, JacSantana napisał: Pamiętaj że to ceny za jedną sztukę Wiem,wiem ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 Skoro zostały Ci tylko dwa to szkoda czasu na forum - szukaj salonu do odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whir Napisano 14 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2019 Dynki zdecydowanie w porównaniu do Zenzorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2019 Rozumiem że teraz czekamy już tylko na decyzję kolegi i krótką recenzję jak mu się podoba lub nie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bx2001 Napisano 22 września 2019 Udostępnij Napisano 22 września 2019 Rzeczywiście przydałaby się jakaś informacja zwrotna. Mam Dali Zensor 3 z Marantzem PM6006 i jest bardzo, bardzo zadowolony (muz. klasyczna w 90%). Jeśli zmieniałbym kolumny, pomyślałbym również o Dynaudio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 22 września 2019 Udostępnij Napisano 22 września 2019 Jak wyżej napisano. Wsiadaj w samochód i jedź posłuchać,co Ci da opinia na forum jeśli Ty możesz mieć inne zdanie? -Po za tym, z mojego punkt widzenia ani Dali ani Dynaudio nie pasują do Marantza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bx2001 Napisano 22 września 2019 Udostępnij Napisano 22 września 2019 42 minuty temu, Miras23 napisał: Jak wyżej napisano. Wsiadaj w samochód i jedź posłuchać,co Ci da opinia na forum jeśli Ty możesz mieć inne zdanie? -Po za tym, z mojego punkt widzenia ani Dali ani Dynaudio nie pasują do Marantza. Dlaczego nie pasują? Przesłuchałem kilka podstawkowych z Marantzem PM6006 i Dali (razem z Q Acoustics 3020i) brzmiały najciekawiej. Ale właśnie, trzeba samemu pojechać i przesłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 Dynaudio nie podejdą ci do pm6006. Jest dla nich za słaby, tudzież za mało wydajny jak kto woli. Oczywiście różnica będzie, ale moim zdaniem nie taka jaką powinno się uzyskać z tych kolumn. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 16 godzin temu, bx2001 napisał: Dlaczego nie pasują? Przesłuchałem kilka podstawkowych z Marantzem PM6006 i Dali (razem z Q Acoustics 3020i) brzmiały najciekawiej. Ale właśnie, trzeba samemu pojechać i przesłuchać. Posluchaj tych kolumn Dynaudio lub Dali z Rotelem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spamkuba Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 A co myslicie o polaczeniu marantza 8006 z dynaudio emit m30? Marantz da rade pociagnac te glosniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 @spamkuba A musi być Marantz ? Potrzebujesz nowy ? Może Atoll in100se czy in200se ? Czytałem ,że fajnie się zgrywa z dynaudio a mocy na pewno nie zabraknie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, spamkuba napisał: A co myslicie o polaczeniu marantza 8006 z dynaudio emit m30? Marantz da rade pociagnac te glosniki? Napewno bedzie bardzo muzykalnie, ale i tak nie pokaze calego potencjalu tych kolumn. Edytowano 23 września 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 Pm8006 to już lepiej. Ale faktycznie czy musi być Marantz? Bo powiem tak. Marantz je wysteruje i to na prawdę dobry wzmak. Dostaniesz go także u nas w dobrej cenie. Ale wziął bym pod uwagę właśnie wspomnianego atolla in100 se czy xindaka 6950. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bx2001 Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 6 godzin temu, lysyrafal napisał: Posluchaj tych kolumn Dynaudio lub Dali z Rotelem. Z Rotelem nie miałem okazji, ale rzeczywiście: jakiś Atoll by się marzył... Niestety gorzej z funduszami w najbliższym czasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 Dnia 22.09.2019 o 21:43, bx2001 napisał: Dlaczego nie pasują? Przesłuchałem kilka podstawkowych z Marantzem PM6006 i Dali (razem z Q Acoustics 3020i) brzmiały najciekawiej. Ale właśnie, trzeba samemu pojechać i przesłuchać. Bo zapewne jest to kwestia preferencji. Jeżeli w ogólnym rozumieniu dążymy do dźwięku naturalnego, to kombinacja o której pisałem (Dali+Marantz) jest od tego bardzo daleko... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Oj, nie dążymy do dźwięku naturalnego. Uwierz to bełkot z katalogów. Każdy ma indywidualny gust i na prawdę garstka ludzi faktycznie lubi taki dźwięk. Toteż dlatego e materiałach prasowych odnajdujemy informacje jakie to zabiegi wykonano w kolumnie czy wzmacniaczu aby dźwięk był bliski naturalnemu a później słuchamy i jest jakby inaczej lata przewalonegoo sprzętu i jestem pewien tego mojego, prywatnego, zdania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 14 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2019 Dnia 16.08.2019 o 08:28, S4Home napisał: Rozumiem że teraz czekamy już tylko na decyzję kolegi i krótką recenzję jak mu się podoba lub nie:) Bardzo się podoba jestem mega zadowolony!!! Kiedyś ktoś napisał,że to są "normalnie diabły" (EMIT 20) i to jest prawda! PM7005 bez problemu daje radę i jest wystarczający na moje 18m2, 1/4 skali w zupełności wystarcza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts