Kubakk Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 5 godzin temu, S4Home napisał: Moim zdaniem to znakomite kolumny do Jazzu dla osób ceniących łagodność. Natomiast w cenie 12k szukał bym czegoś innego. Absolutnie je posłuchaj, Tym bardziej jestem ciekaw Twojego zdania skoro już pewne testy za tobą. Daj znać. Za 12tysi to bym posłuchał klipscha heresy iii , czy jakiegoś jbla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 Bas w harbeth 30,1 jest nie co napięty,tak jak by brakowało głośnikowi miejsca,im głośniej ,tym robił się twardszy.Reszta pasma bardzo dobra.jeszcze jedna rzecz,którą zaobserwowałem,to furkoczący basreflex przy niskim i dłużej wybrzmiewającym basie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 45 minut temu, izapat napisał: Bas w harbeth 30,1 jest nie co napięty,tak jak by brakowało głośnikowi miejsca,im głośniej ,tym robił się twardszy.Reszta pasma bardzo dobra.jeszcze jedna rzecz,którą zaobserwowałem,to furkoczący basreflex przy niskim i dłużej wybrzmiewającym basie. Te monitory kosztują ~13tysi , nie powinno nic "furkotać" U mnie sub tak miewa na poziomie przesterowania ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Tak prywatnie, nie jako firma ale moje prywatnie zdanie to że cena jest po prostu poniesiona jak za te konstrukcję. Swego czasu w tej cenie widziałem dostępne Dali EPICON 2 !! Opera Callas Więc zejdźmy na ziemię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 A jednak.Przy syntetycznym basie powietrze wibruje jak głupie.Jednak właściciele harbeth nie kupują ich po to żeby słuchać młucenia techno😀,więc mogą tego nie zauważyć. a cena? to nie bezwzględny wyznacznik jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 4 godziny temu, izapat napisał: harbeth nie kupują ich po to żeby słuchać młucenia techno😀,więc mogą tego nie zauważyć To prawda Dnia 5.02.2020 o 07:54, S4Home napisał: Moim zdaniem to znakomite kolumny do Jazzu dla osób ceniących łagodność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 A tak wracając do tematu kef r3 Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę miał na odsłuchach audio analogue puccini annivesary i sugden a21se.Ciekaw jestem jak będą grały z kefami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 No to powiesz nam w przyszłym tygodniu ?:) PROSZEEEEEEE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 Na pewno napisze wrażenia z odsłuchu.Miałem kupić harbethy p3esr , ale jeszcze się wstrzymam i pójde w kierunku wymiany wzmaka.Oj zmienia się w głowce co chwile. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Niestety nie będzie mi dane odsłuchać audio analogue,szkoda.Szukam dalej. Co niektóre sklepy liczą tylko na zysk i wyłudzenie od klienta pieniędzy,nie rozumieją ludzi z pasją. Szkoda że pracuje w innej branży,bo gdybym był pracownikiem salonu audio,moim priorytetem było by ,żeby klient był zadowolony a nie tylko spłukany. Może przesadziłem,ale jestem dość mocno......zdenerwowany.Chociaż nie.Zawiedziony. Teraz rozumiem wszystkich,którzy chwytają sie rad forum,bo od sprzedawcy niczego się nie dowiemy.Nie pisze tu o wszystkich salonach,bo w kilku kupiłem i jestem zadowolony a szczególnie trzymam sie jednego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 (edytowany) Mi granie koaksjala KEF-a tak się spodobało, że postanowiłem kupić sobie taką konstrukcję. Tylko jeszcze nie wiem do któregoś systemu. Jeśli nie kupię KEF-ów do salonu, to znajdą swoje miejsce w zestawie biurkowym. Wtedy, albo nowe Q150, albo używane LS50 lub R100. Edytowano 11 lutego 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Co do kef r3 to bas jest jeszcze lepszy niż na początku,wszystko się zaczyna ładnie układać.Na biurko ls50 to chyba będzie dobry wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 12 godzin temu, izapat napisał: Niestety nie będzie mi dane odsłuchać audio analogue,szkoda.Szukam dalej. Co niektóre sklepy liczą tylko na zysk i wyłudzenie od klienta pieniędzy,nie rozumieją ludzi z pasją. Szkoda że pracuje w innej branży,bo gdybym był pracownikiem salonu audio,moim priorytetem było by ,żeby klient był zadowolony a nie tylko spłukany. Może przesadziłem,ale jestem dość mocno......zdenerwowany.Chociaż nie.Zawiedziony. Teraz rozumiem wszystkich,którzy chwytają sie rad forum,bo od sprzedawcy niczego się nie dowiemy.Nie pisze tu o wszystkich salonach,bo w kilku kupiłem i jestem zadowolony a szczególnie trzymam sie jednego. No ale co się stało? Opisz i gdzie. Mieliśmy tu kiedyś temat "salony" Klienci dawali opisy tych dobrych jak i tych złych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Wolałbym nie pisać ,który to salon.W każdym razie chodziło o kaucje,skoro można kupić wzmacniacz za 10tys na kup teraz i po 14 dniach zwrócić gdyby nie przypasował,a salon żąda 15tys twierdząc,że chce się w ten sposób zabezpieczyć.Dziwne podejście do klienta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 13 lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 CDN... KEF R3 na razie zostają,ładnie ten dzwięk zaczyna się układać.Nie wiem czy to będzie dobre określenie względem harbeth 30,1 , ale takie mocniej dopalone w basie i bardziej skupione,zwarte. Bas w porównaniu do r300 na początku był delikatny, mniej naprężony.Teraz jest go wiecej jest obszerny i bardzo kulturalny,taki..dostojny😇 Jutro przyjeżdża Musical fidelity m6si.Zobaczymy czy pokona Naima xs2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 Ja bym te kolumny widział z jakimś jeszcze innym wzmacniaczem. Jakimś tranzystorem w klasie A. Ewentualnie z dobrym wzmacniaczem impulsowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 13 lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 Myślałem o sugdenie a21se ,ale nie można nigdzie dostać.Można za to kupić a21al tyle że jest słabszy i mniejszy.A może właśnie ten by wystarczył.Szkoda ,że nie mogłem nigdzie posłuchać.Z impulsowym miałem do czynienie, a dokładnie z primare i22.Wszystko dobrze ,ale żeby zagrał,trzeba było rozkręcić potencjometr w prawo,wtedy robiło się ciekawie(grał z chario delphinus) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 Nie wszystkie tak grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 13 lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 Pewnie tak.Oprócz primare nie słuchałem innego.Aha Soulnote sa 300,ale to było w salonie i porównywałem z naim xs2. Naim mi bardziej przypasował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 No tak przeczuwałem że basu jednak Ci braknie. 10 godzin temu, izapat napisał: Jutro przyjeżdża Musical fidelity m6si.Zobaczymy czy pokona Naima xs2 Bardzo jestem ciekaw Twojej opini o tym porównaniu. Moc kontra Naimowy charakter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 Dzisiaj dotarł musical m6si,podłączyłem kefy r3 a jako żódło naim cd5si. Na razie gra.Będę się musiał jakoś przemęczyć słuchając go.Muszę wytrzymać.Dziwi mnie tylko że nie do końca stabilnie stoi,jak by jedna nóżka była krótsza.CIEKAWOSTKA ,Pilot od naima pasuje do musicala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 Pewnie oba są na kodach Philipsa . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Ślusarski Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 (edytowany) 3 godziny temu, izapat napisał: Dzisiaj dotarł musical m6si,podłączyłem kefy r3 a jako żódło naim cd5si. Na razie gra.Będę się musiał jakoś przemęczyć słuchając go.Muszę wytrzymać.Dziwi mnie tylko że nie do końca stabilnie stoi,jak by jedna nóżka była krótsza.CIEKAWOSTKA ,Pilot od naima pasuje do musicala. M6si grał wcześniej, czy prosto z kartonu? Bo 200 godzin naprawdę potrafi zmienić mocno jego prezentację. Też jestem ciekaw jak wypadnie w porównaniu. Edytowano 14 lutego 2020 przez Krzysztof Ślusarski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 Zapewne warto aby pograł dłuższy czas bez wyłączania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 Nówka z kartonu.Wiem,że musi troche pograć ,dlatego muszę być cierpliwy.Myślicie,żeby go w ogóle nie wyłączać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts