Damian Grzegorz Holicki Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 witam, mam dylemat jaki wzmacnacz do tonsil zeusow poniewaz nie mam jak odsluchac i zostaje kupno w internecie (niemcy) do 500 euro nie zalezy mi na bajerach poniewaz podlanczam tylko do kompa zalezy mi aby mial moc i dobry bas. moze najlepszy jest dla nich ten dedykowany w sklepie tonsila w zestawie Onkyo TX-8270 ale czytalem kilka tragicznych opini.. z gory dziekuje za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolodziejski Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Ten onkyo to ma właśnie masę bajerów, gra dokładnie i twardo, moc średnia i nie wiem czy pasuje do tych kolumn . Bo jak Zeusy grają jak kiedyś altusy to zdecydowanie nie. Kup coś klasycznego i mocnego , naprawdę mocnego , co ma dobry bas, używanego Denona pma 1510, 1520 ( 300-400 euro ) ma dwa trafa na kanał. Tam realnie jest 2x 170W w na kanał https://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacz-cd-wzmacniacz/1459-dcd-1510ae-pma-1510ae, a jak nowy Yamaha a s 701 ( ma wejście optyczne dla sygnału z TV , 701 jest też mocna . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Grzegorz Holicki Napisano 17 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 (edytowany) dziekuje za odpowiedz juz mnie jedna yamaha zawiodla tzn taki gotowy zestaw za 500 euro kobieta sprezentowala i np zeby przy polowie glosnosci w dobranym zestawie glosniki juz charczaly.. inna yamaha to ojca i altusy 300 porazka graly o niebo lepiej na starej diorze ale dopiero z korektorem pieknie graly bo tak tez lipa co do denona to ten o ktorym mowisz na amazon za 320 euro ma wiekszosc 3ech gwiazdek i ma 140wat za to model PMA-1600NE z wygladu prawie to samo ale wiekszosc 5 gwiazdek tylko 200 euro drozszy.. a moje upodobania brzmienia to techniks i kenwood.. te stare piene basy jak bla mnie nie wiem jak nowsze 140wat na zeusy 400wat to nie troche za malo aby pokazaly swoje prawdziwe oblicze? no i mam zestaw sony od 10 lat bardzo dobrze gra ale nadszedl juz czas i przy minimalnej glosnosci czuc juz ladnie dynamike w proponowanych wzmacniaczach przez ciebie tez ? bo czesto mam wlaczona muzyke 24h i nie czesto slucham glosno Edytowano 17 listopada 2019 przez Damian Grzegorz Holicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 (edytowany) Luxman lv 117, mocy nie zabraknie 110 W - 8 Om, 250 W - 4 Om, idealny do słuchania cicho. Jak za mało niskich tonów masz loudness. Oprócz tego wzmacniacz na dac na pokładzie 2 wejścia koaksjalne i 1 optyczne. Ten z aukcji za śmieszne pieniądze. Ja za swój zapłaciłem sporo więcej. https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/luxman-lv-117-verstaerker-da/1251918371-172-19394 Jak duży masz pokój? Jakiej muzyki słuchasz? Pozdrawiam Edytowano 17 listopada 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 O 8270 czytałeś kilka tragicznych opinii i się boisz a kupiłeś Tonsil Zeus ? 🤤 Zdębiałem. Idź mocny wzmacniacz o ciemniejszej charakterystyce. Denon pma720 albo drożej xindak 06. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 @S4Home Luxman LV 117 jest ciemny.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 24 listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 listopada 2019 tylko panowie pamiętajcie, że Zeusy praktycznie nie mają średnicy. Tam są dwa 30-cm basowce i tuba wyskokotonowa. Trudno będzie to utemperować wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 listopada 2019 @wallace o średnicę jestem akurat spokojny. W luxie jest dużo średnich tonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Grzegorz Holicki Napisano 17 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 a wiec tak jak ktos interesowal by sie tematem do tonsil zeusow 400w kupilem wzmacniacz yamaha s701 160w chodz zastanawialem sie nad s801 320w o polowe drozszym ale a701 gra rewelka i wystarczajaco glosniej nie dalo by sie sluchac dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Gratuluję zakupu. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 W latach 90-ych miałem zestawione kolumny tonsila ze wzmacniaczem yamahy , wtedy to był szałowy , mocarny dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Tez kiedyś (jeszcze wczesniej) miałem głośno i basowo z Tonsilami, ale czy dobrze? Niekoniecznie głośno oznacza dobrze i ładnie. Wtedy wydawało mi sie ze jest ok. No, ale najważniejsze, że zainteresowanemu sie podoba. Nam nic do tego. To On słucha a nie my. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Dnia 24.11.2019 o 15:12, wallace napisał: tylko panowie pamiętajcie, że Zeusy praktycznie nie mają średnicy. Tam są dwa 30-cm basowce i tuba wyskokotonowa. Trudno będzie to utemperować wzmacniaczem. Może kocem? Położyć na nie koc i wtedy coś dobierać. 13 godzin temu, Damian Grzegorz Holicki napisał: a wiec tak jak ktos interesowal by sie tematem do tonsil zeusow 400w kupilem wzmacniacz yamaha s701 160w chodz zastanawialem sie nad s801 320w o polowe drozszym ale a701 gra rewelka i wystarczajaco glosniej nie dalo by sie sluchac dziekuje za wszystkie odpowiedzi. 801 ma dokładnie ta samą moc co 701. Skąd te pomysły o mocniejszym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Grzegorz Holicki Napisano 18 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 (edytowany) Bo 2 razy 160 W na kanał daje 320 W . Edytowano 18 grudnia 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 20 godzin temu, Damian Grzegorz Holicki napisał: a wiec tak jak ktos interesowal by sie tematem do tonsil zeusow 400w kupilem wzmacniacz yamaha s701 160w chodz zastanawialem sie nad s801 320w o polowe drozszym ale a701 gra rewelka i wystarczajaco glosniej nie dalo by sie sluchac dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Szkoda, ze nie mialem tego wzmaka ze 20-lat do tylu jak mialem ALTUSY 300 to by dopiero sasiedzi mieli jazde. NIECH MOC BEDZIE Z TOBA!!! POZDRAWIAMY Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Szkoda ze nie miałeś Zeusów . Bo to gra jak byś miał 2 pary Altusów . Czytałem jak jakiś koleś opisywał że ma sąsiada który głośno grał z jakimś subwooferem. Ten kupił Zeusy i mocno go przebił natężeniem dB-li. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Nie mialem okazji ich posluchac ale z tego co piszesz to by dopiero byla zabawa, a Sylwester juz niebawem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Powtarzam że as 701 to identyczny model jak 801. Ma oo prostu rozwiniętego daca. W środku to kopia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Grzegorz Holicki Napisano 29 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2019 a taki krotki filmik nagralwm jak z tym se daja dobrze rady to jest super https://youtu.be/2Cq2BNaApJY Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2019 Kopia to nie znaczy że będzie grać identycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2019 Kopia to nie znaczy że będzie grać identycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts