Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 3 minuty temu, Damian.zg89 napisał: Faktycznie. Zaraz rozkręcę wtyczkę i samą podłączę bez kabla i włączę suba może wtyk walnięty. Może coś styka nie tak. Poszperaj w necie jak powinny wygladac polaczenia w tym wtyku. Może ktoś "na bani" polutował na chybił trafił pamietaj jednak by nie zrobic zwarcia i robisz to na wlasna odpowiedzialnosc. Edytowano 29 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Ten wtyk jak i kabel to taki szajs że głowa mała!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Sprawdz czy te polaczenia sa prawidlowo podlaczone. Poszukaj na necie poprawnego polaczenia i sprawdz czy tez tak masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Na bank cos nie tak z tym kablem. Wlasnie potwierdzilem informacje z innym uzytkownikiem rel-a. Czarny masa pozostałe to kanal prawy i lewy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 59 minut temu, Damian.zg89 napisał: Ten wtyk jak i kabel to taki szajs że głowa mała!!! Proponuje kabel zostawić w spokoju,ewentualnie ,jeśli posiadasz miernik,multimetr,to go sprawdzić,ale po tym co przeczytałem i zobaczyłem mogłeś uszkodzić suba robiąc zwarcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 6 minut temu, izapat napisał: Proponuje kabel zostawić w spokoju,ewentualnie ,jeśli posiadasz miernik,multimetr,to go sprawdzić,ale po tym co przeczytałem i zobaczyłem mogłeś uszkodzić suba robiąc zwarcie. Tez jest takie prawdopodobienstwo, ze juz "po ptakach". Pisałeś ze na poczatku podlaczyles prawidlowo i buczal i dlatego zmieniales. Pytanie zatem. Kupiles go jako uzywany bo byc moze byl juz uszkodzony wczesniej. Jesli natomiast nowka to byla proponuje skontaktowac sie z dilerem Edytowano 29 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Tez jest takie prawdopodobienstwo ze juz "po ptakach". Dokładnie,bo jak buczy,to znak,że końcówka poszła,bo gdyby był bezpiecznik,to była by cisza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Ja bym jednak proponował podłączyć kabel wysokopoziomowy do wzmacniacza z ta różnicą ze czarny kabel zamiast przykręcać do wyjścia głośnikowego, podpiąć go do uziemienia nad wejściem gramofonowym. Napisz jaki jest skutek. To ze subwoofer może bardziej buczeć gdy wyłączysz wzmacniacz to normalne. Powinien się jednak wyłączyć sam gdy subwoofer ma włączoną opcję automatycznego wyłączania. Podłączenia zawsze należy robić gdy oba urządzenia są wyłączone z zasilania. Połączenie jakie zrobiłeś przy kolumnie jest niedopuszczalne, bo zrobiłeś zwarcie na jednym wejściu wysokopoziomowym dla jednego kanału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 22 minuty temu, Janusz Duryn napisał: Podłączałem Rel T7i według instrukcji, nie ma problemów, wszystko działa jak należy. Prawidłowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 22 minuty temu, Janusz Duryn napisał: Podłączałem Rel T7i według instrukcji, nie ma problemów, wszystko działa jak należy. Podłączałeś? Masz może teraz tego t7i? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 21 minut temu, MobyDick napisał: Ja bym jednak proponował podłączyć kabel wysokopoziomowy do wzmacniacza z ta różnicą ze czarny kabel zamiast przykręcać do wyjścia głośnikowego, podpiąć go do uziemienia nad wejściem gramofonowym. Napisz jaki jest skutek. To ze subwoofer może bardziej buczeć gdy wyłączysz wzmacniacz to normalne. Powinien się jednak wyłączyć sam gdy subwoofer ma włączoną opcję automatycznego wyłączania. Podłączenia zawsze należy robić gdy oba urządzenia są wyłączone z zasilania. Połączenie jakie zrobiłeś przy kolumnie jest niedopuszczalne, bo zrobiłeś zwarcie na jednym wejściu wysokopoziomowym dla jednego kanału. Myślisz ,że to dobre wyjście? masa phono,jest tylko połączona z obudową urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Mógłbyś wyczepić wszystkie 3 przewody z ampli i zobaczyć czy buczy sam włączony sub z wpiętym wtykiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Problem w tym że czarny kabel trzeba podłączyć do masy urządzenia. Zwykle czarne zaciski głośnikowe wzmacniacza nie są niczym innym niż właśnie masą tego wzmacniacza. Jednak nie zawsze. Wzmacniacze w układzie symetrycznym nie maja masy na czarnych zaciskach, tylko negatywne wyprowadzenie sygnału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 2 minuty temu, Damian.zg89 napisał: Mógłbyś wyczepić wszystkie 3 przewody z ampli i zobaczyć czy buczy sam włączony sub z wpiętym wtykiem. Tak nie powinno się sprawdzać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Co się niby ma stać??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Wtedy może nieco bardziej buczeć. Inny powód mocnego buczenia to ustawienie dużego poziomu głośności subwoofera. Gdy bedzie podłaczony trwale z masa wzmacniacza powinien mniej buczeć lub całkiem przestać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Janusz Duryn Jeżeli u cb buczy to tak ma widocznie być że dopiero wpięcie kabli zmasowanie (coś tam) to niweluje bo taką również usłyszałem informację. Jeżeli u cb będzie cisza to reklamacja niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Nie nie oczywiście poczekam do jutra. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Porównywanie z podłączeniem z zupełnie innym wzmacniaczem niewiele powie. Jak masz ustawiony poziom głośności w subwooferze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Oj bardzo delikatnie w skali to z 5% może ciut więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Zwykle dobrze jest ustawić na 50% i zacząć słuchać dość cicho na wzmacniaczu i dopiero potem rozkręcać jego głośność. Chyba ze producent zaleca inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 28 minut temu, MobyDick napisał: Problem w tym że czarny kabel trzeba podłączyć do masy urządzenia. Zwykle czarne zaciski głośnikowe wzmacniacza nie są niczym innym niż właśnie masą tego wzmacniacza. Jednak nie zawsze. Wzmacniacze w układzie symetrycznym nie maja masy na czarnych zaciskach, tylko negatywne wyprowadzenie sygnału. Może by tak podac co to za wzmacniacz. Jesli oczywiscie to nie żadna tajemnica i zobaczy sie czy to uklad symetryczny czy tez nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 24 godziny cichego słuchania później ile fabryka da jak ktoś chce. Tak wyczytałem w tym relu. Ja go raczej podkręcać nie będę 5/10 % dla moich potrzeb jest OK. Teraz z powrotem wpiąłem do wzmaka metodą producenta i szukałem masy z resztą tak jest w manualu lecz gdzie bym nie łączył buczenie słabnie tylko trochę. Tylko włączenie wzmaka je ucisza całkowicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Wzmacniacz od AA X i125 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 3 godziny temu, Damian.zg89 napisał: Faktycznie. Zaraz rozkręcę wtyczkę i samą podłączę bez kabla i włączę suba może wtyk walnięty. tutaj masz link do opisu co i jak , posłuchaj na Youtube zanim coś zepsujesz. REL Acoustics How To: Connecting to a Balanced/Differential Amp Using the High Level Cable krok po kroku jest opisane na kilku klipach. Napisz czy zadziałał. Edytowano 29 lutego 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts