Tvmania Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Prawda narazie odpuszczam wznowie temat 2 miesiące przed odebraniem domu i wtedy będę ogarniał atmos 7.2.4. Mam pytanko odnośnie czy ktoś z was słuchał kolumn lub posiada paradigm 800f jak się sprawują kolumny czy są mocne i bass jest dobry w nich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Tak, ale wróćmy do tego za rok To juz trzeci post o te kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Panowie a jak takie mieszkanie to co można wymyslec w kd atmos bo możliwe że będzie też inne mieszkanie. Czerwone możliwe że będzie moje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Tu bardziej bym się martwił o tyły Atmosa puścisz sobie w suficie gdzie chcesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 27 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2020 A jeśli układ mieszkania taki to gdzie kd atmos? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 No tutaj to wogole jest wizja developera czy architekta. Rozumiem że wypoczynek nie będzie na bocznej ścianie i TV na bocznej, obok? To nie ma sensu okładać nic Na stronach Dolby masz podobne schematy. Tu akurat system 5.1.4, Ty szukaj 5.1.2 jeśli chcesz się bawić w Atmosa. Pokaż mi jak u Ciebie będzie leazał TV i jak wypoczynek. https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.avforums.com%2Fthreads%2Fdolby-atmos-5-2-6.2124071%2F&psig=AOvVaw1STZdODsCdreFtZFSaIpiP&ust=1588138617912000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCJiz2ceziukCFQAAAAAdAAAAABAD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Tv daj na prawą stronę na ścianę tam gdzie sofa, sofa przesuwa się tam gdzie fotel za sofa stawiasz na standach kolumny i na sufit 2 i masz 5.1.2 secik Atmos. Coś podobnego jak na focie (tu petarda secik) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 28 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Elegancko 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 23 godziny temu, BaliGdynia napisał: Tv daj na prawą stronę na ścianę tam gdzie sofa, sofa przesuwa się tam gdzie fotel za sofa stawiasz na standach kolumny i na sufit 2 i masz 5.1.2 secik Atmos. Coś podobnego jak na focie (tu petarda secik) Wszystko bez kabli hula. Powiem tak. WOOOOOW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Wszystko bez kabli hula. Powiem tak. WOOOOOW Haha czepiasz się haha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 29 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Nie da rady napewno ułożyć atmos 5.1.4? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 jak chcesz, to postaw i 9.2.6. Tylko po co?! 5.1(2).2 w zupełności wystarczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 A ja nadal proszę, po raz kolejny o schemat gdzie będzie stał TV i gdzie wypoczynek. ........ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 30 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 10 godzin temu, S4Home napisał: A ja nadal proszę, po raz kolejny o schemat gdzie będzie stał TV i gdzie wypoczynek. ........ Tv będzie tam gdzie sofa a sofa zastąpi krzesła i stół . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 30 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 a surroudny na standach?! bo z SL będzie w tym układzie problem z montażem na ścianie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 30 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 1 godzinę temu, Markcox napisał: a surroudny na standach?! bo z SL będzie w tym układzie problem z montażem na ścianie Właśnie pytam o was o pomoc jak zrobić żeby było najlepiej i dobrze ja jestem Panowie w temacie zielony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 2 maja 2020 Udostępnij Napisano 2 maja 2020 (edytowany) Dnia 30.04.2020 o 18:05, Markcox napisał: a surroudny na standach?! bo z SL będzie w tym układzie problem z montażem na ścianie Dnia 30.04.2020 o 18:01, Tvmania napisał: Tv będzie tam gdzie sofa a sofa zastąpi krzesła i stół . Ja to bym się martwił nie tylko o standy/mocowanie na ścianie: 1. Gdzie będziecie jeść, jak wywalisz stół i krzesła? Bo przecież nie wstawisz ich między TV a sofę. Obsługa aneksu kuchennego też ucierpi. 2. Jak dasz TV na prawą ścianę, to bez zasłaniania okien do oglądania popołudniowego się nie obejdzie - zachodzące słońce będzie dawać prosto na ekran. Mocno takie se pod tym względem (układu salonu z uwzględnieniem kina domowe) jest to mieszkanie. Już trochę lepiej wypada to czerwone które wrzucałeś wyżej (choć też tylne głośniki nie tak łatwo ustawić). Jeśli faktycznie to byś kupował, to ja bym raczej zostawił tv na tej ścianie, co na schemacie i ustawił sofę naprzeciwko po prostu. Co prawda tyłem do wejścia do pokoju, ale jak się nie ma co się lubi... Edytowano 2 maja 2020 przez Konrad Kulwicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 2 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2020 13 godzin temu, Konrad Kulwicki napisał: Ja to bym się martwił nie tylko o standy/mocowanie na ścianie: 1. Gdzie będziecie jeść, jak wywalisz stół i krzesła? Bo przecież nie wstawisz ich między TV a sofę. Obsługa aneksu kuchennego też ucierpi. 2. Jak dasz TV na prawą ścianę, to bez zasłaniania okien do oglądania popołudniowego się nie obejdzie - zachodzące słońce będzie dawać prosto na ekran. Mocno takie se pod tym względem (układu salonu z uwzględnieniem kina domowe) jest to mieszkanie. Już trochę lepiej wypada to czerwone które wrzucałeś wyżej (choć też tylne głośniki nie tak łatwo ustawić). Jeśli faktycznie to byś kupował, to ja bym raczej zostawił tv na tej ścianie, co na schemacie i ustawił sofę naprzeciwko po prostu. Co prawda tyłem do wejścia do pokoju, ale jak się nie ma co się lubi... Panowie proszę o pomoc w tym mieszkaniu jaki tu atmos da rade ogarnąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 2 maja 2020 Udostępnij Napisano 2 maja 2020 Idź chłopie do specjalistow, i niech Ci to zrobią, od A do Z. Sam nie ogarniesz w zyciu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Dnia 3.05.2020 o 01:35, Tenfilip napisał: Idź chłopie do specjalistow, i niech Ci to zrobią, od A do Z. Sam nie ogarniesz w zyciu. Niestety ale tu masz rację. Poza tym przepraszam ale zabraliśmy się kolego mailowo do pracy nad Twoim projektem a teraz okazuje się że inne mieszkanie? No w tym momencie to trochę nie uczciwe wobec nas. Czy Ty mieszkanie masz wybrane? Czy najpierw wybierasz kino a potem mieszkanie :P:P:P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 To wygląda jakby autor tematu wybierał mieszkanie nawet nie tyle pod KD tylko pod Atmosa. Albo osobne pomieszczenie na KD i dedykowany projekt. Albo obojętnie jakie mieszkanie i rzeźbienie w tym co będzie w salonie bo większość chyba i tak to jest salon połączony z kuchnią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 4 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: Niestety ale tu masz rację. Poza tym przepraszam ale zabraliśmy się kolego mailowo do pracy nad Twoim projektem a teraz okazuje się że inne mieszkanie? No w tym momencie to trochę nie uczciwe wobec nas. Czy Ty mieszkanie masz wybrane? Czy najpierw wybierasz kino a potem mieszkanie :P:P:P Witam tak juz ostatecznie zdecydowałem na to czerwone chodziło o pieniążki miejsce gdzie blok się buduję bo pięknie jest polozny ostatecznie padło na czerwień wiec z góry panowie proszę tu o pomoc atmosa chce mieć w pokoju z aneksem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Obawiam sie, że niewiele osób będzie chciało dalej uczestniczyć w tej zabawie z wieloma niewiadomymi . Proponuję do niej wrócic po zakupie mieszkania. O czym pisałem już przed kilkudziesięcioma dniami. Na razie to SF z kilkunastoma scenariuszami. Może zabrzmiało to nieciekawie, ale mysle, że do czasu wprowadzenia się, bedziesz miał jeszcze kilkadziesiąt projektów. Najlepiej sprawdzi się propozycja Kolegów dotycząca wynajęcia specjalistycznej firmy ALE PO ZAKUPIE MIESZKANIA. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 20 godzin temu, Tvmania napisał: Witam tak juz ostatecznie zdecydowałem na to czerwone chodziło o pieniążki miejsce gdzie blok się buduję bo pięknie jest polozny ostatecznie padło na czerwień wiec z góry panowie proszę tu o pomoc atmosa chce mieć w pokoju z aneksem. No wiesz tylko 3 poprzednie strony mówiliśmy o innym mieszkaniu Ja kolegom od realizacji też przesłałem tamto mieszkanie:/ Jak podpiszesz umowę deweloperską to wróć po prostu Będziesz miał wtedy też plan z wymiarami. Serio Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 5 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: No wiesz tylko 3 poprzednie strony mówiliśmy o innym mieszkaniu Ja kolegom od realizacji też przesłałem tamto mieszkanie:/ Jak podpiszesz umowę deweloperską to wróć po prostu Będziesz miał wtedy też plan z wymiarami. Serio Pozdrawiam Tak zrobię żeby was nie męczyć dziękuję i z góry przepraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts