Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, za niedługo szykuje się remont pokoju i wymiana TV na Phillipsa 65". Z początku chcieliśmy dobrać soundbar, ale teraz pojawia się pytanie czy nie będzie lepiej kupić zestaw Kina domowego w tej cenie? Pokój kwadratowy 16m2. Ujdzie taki zestaw PIONEER VSX-S520-B + TAGA TAV-506 v.2.? Ma on być głównie do filmów na HBO Go i Netflix + Muzyka od czasu do czasu. Najlepszy byłby dla mnie zakup na Media Expert w miarę możliwości. Dodam, że nikt z domowników nie miał do czynienia z lepszym dźwiękiem niż głośniki z TV, więc nie musi być idealny zestaw.

Napisano (edytowany)

Czyli najlepszy zestaw który odpowiada mi cenowo to Yamaha 385 + taga 606v3 (jak S4Home proponował). Dodatkowo za jakiś czas jakiś subwoofer zakupić. Jeszcze mam tylko pytanie jak będzie z niskimi tonami na samych kolumnach?

Edytowano przez Twister
Napisano

Myślę, że Yamaha rxv385 + Taga Harmony 606v3 to optymalny wybór, który sprawdzi się w kinie domowym. Tutaj największym wyzwaniem jest zakładany budżet, ponieważ w tej kwocie można na początek pomyśleć o lepszym amplitunerze wielokanałowym i kolumnach frontowych, a z czasem dokupić resztę ale finalnie cena zapewne się podwoi. 

Napisano
4 minuty temu, Edward Gałka napisał:

Zgadzam się i do tego subwoofer koniecznie w przyszłości, nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie odsłuchał zestawów z plastikami bo w KD najważniejsze surroundy i subwoofer a w niedużych pomieszczeniach dają radę 

A jakiś subwooferek za 600-700 się znajdzie do kompletu?

Napisano
31 minut temu, Edward Gałka napisał:

Zgadzam się i do tego subwoofer koniecznie w przyszłości, nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie odsłuchał zestawów z plastikami bo w KD najważniejsze surroundy i subwoofer a w niedużych pomieszczeniach dają radę 

Plastkiowe głośniki? Najważniejsze surroundy? Serio? Weź idź ludziom wciskać bzdury gdzieś indziej.

28 minut temu, Twister napisał:

A jakiś subwooferek za 600-700 się znajdzie do kompletu?

Magnat 302a w tym budżecie chyba będzie najlepszy.

Napisano (edytowany)
46 minut temu, Stolarz napisał:

Plastkiowe głośniki? Najważniejsze surroundy? Serio? Weź idź ludziom wciskać bzdury gdzieś indziej.

Magnat 302a w tym budżecie chyba będzie najlepszy.

Ciekawe że moje kino LG za 1800zł sprzed 15 lat dawało lepsze efekty w filmach od zestawu z kolumnami i amplitunerem za 4,5 tyś zł kolegi, kupowanego około pół roku później Gdyby to były bajki to bym nie pisał Zależy mi na tym aby każdy wybrał dla siebie dobrze. I nikt chyba bez odsłuchania w tych czasach nie kupuje

Edytowano przez Edward Gałka
Napisano

Nine chyba a na pewno. Za 700 zł nie  znajdziesz nic lepszego od tego Magnata. Za 1000 także nie.

11 godzin temu, Edward Gałka napisał:

bo w KD najważniejsze surroundy i subwoofer a w niedużych pomieszczeniach dają radę 

Najważniejszy jest centralny i sub w kinie, niezmiennie od wielu lat.

Napisano
Przed chwilą, Stolarz napisał:

Tak tak. Najlepiej niech kupi plastikowy zestaw za 1500 (nowy) albo za 150 zł używane. Będzie cudowne kino domowe i tyle kasy w kieszeni.
I branża nic nie zarobi. Idealnie dla Ciebie.

Lepiej niech doda do zestawu który mu poleciłem tam przynajmniej ma lepszy amplituner dekodery dźwięku dtsx i atmos robią różnice w samym 5.1 i te plastiki dadzą lepsze efekty w filmach od tych kolumn w jego pomieszczeniu