Skocz do zawartości

Kino domowe - salonowe. Zmiana ustawienia na frontowej ścianie.

Recommended Posts

• 1 year later...
Napisano

hej,

ja używam głośniki logitech z906 i generalnie tylne głośniki trochę ciszej grają. Po zmianie ustawień dźwięku przestrzennego dźwięk  z filmu akcji Uncharted wyrywał z butów. Na uwagę zasługuje scena z 16 minuty warto ją sobie odpalić na własnym sprzęcie.

• 5 months later...
Napisano

Ja kupiłem ostatnio firmy JBL Bar 2.1 i musze przyznać, że jakość dźwięku robi wrażenie. Wcześniej miałem Philipsa i były właśnie mega ciche. Zawsze brakowało mi dobrze ustawionego stereo oraz efektów dzwiękowych jak w prawdziwym kinie. Oglądając chociażby Bullet train  oczekiwałem właśnie że będą dobre efekty. Mając JBL 2.1 czuje, że oczekiwania zostały spełnione. Może warto pójść i w tą stronę? 

• 4 months later...
  • 2 months later...
Napisano
Dnia 10.01.2023 o 17:08, jws93 napisał:

ja ostatnio kupiłam JBLy, a dokładnie JBL 2.1 i muszę przyznać racje - jakość dźwięku robi wrażeniee! Oglądając np. film Avatar: Istota wody można było się poczuć jakby się faktycznie tam było. Polecam je gorąco

Oglądałam, super film ❤️ 

Napisano

Jak dla mnie pozycja obowiązkowa do obejrzenia.

Można się czepiać fabuły, różnorodność świata mogłaby być większa (np. ilość nowych stworzeń).

Wiadomo, że to nie jest proste i niektóre rzeczy trzeba wybaczyć :) 

Cameron to nie Tolkien nie poświęcił swojego całego życia tylko na jednym projekcie :) 

Napisano
10 godzin temu, Adi777 napisał:

Jak wrażenia? Jedynka mi nie podeszła.

Słyszałem opinie, że jeśli pierwsza część nie robiła wrażenia to druga tym bardziej a znów jak się pierwsza podobała to druga też się spodoba :) choc druga część ogolnie miala gorzej bo technologicznie nie robi takiego wow jak pierwsza część w swoich czasach.

8 godzin temu, przemeklbn napisał:

Jest sens oglądać to w 2d?

Tak samo jak każdy inny film :)

Napisano
59 minut temu, przemeklbn napisał:

Odnosiłem się do wersji kinowej 3d. Ten film powstał z myślą o projekcji 3d. Dlatego pytam, czy w 2d w domu jest sens to oglądać.

Jak najbardziej warto :) Dokładnie kino 3D raczej umiera, a jak ktoś bardzo chce obejrzeć te efekty wizualne to jest dużo fajnych filmów przyrodniczych w 3D i mówię o prawdziwej przyrodzie a nie o filmach "przyrodniczych" :D

Napisano
58 minut temu, Michał Gałązka napisał:

Jak najbardziej warto :) Dokładnie kino 3D raczej umiera, a jak ktoś bardzo chce obejrzeć te efekty wizualne to jest dużo fajnych filmów przyrodniczych w 3D i mówię o prawdziwej przyrodzie a nie o filmach "przyrodniczych" :D

a jak to oglądać? na tv?

• 2 weeks later...
Napisano

Też w sypialni mam 40 cali z samsunga w 3D ,nawet wiem, gdzie mam okulary :D

No i tak jak Piotr, moja mama również posiada TV 3D, a już lata temu im mówiłem by nie brali takiego, ale Pan w sklepie im powiedział, że to będzie za chwile standardem na świecie więc koniecznie muszą wziąć TV z 3d 😅.

Od tego czasu konsultują ze mną swoje zakupy :D