MobyDick Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 Podłączanie zewnętrznego DAC-a trochę mija się z celem w przypadku tego wzmacniacza ze względu na jego sposób działania. On nie ma wbudowanego DAC-a jak większość wzmacniaczy wyposażonych w wejścia cyfrowe. Sam jest swego rodzaju DAC-iem z wyjściami na kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 36 minut temu, MarcinU napisał: Q5 pro gra dla mnie lepiej nic Cyrus One, a umieściłbym go gdzieś między tanimi wzmacniaczami Yamahy a Audiolabem 600. Ze wszystkimi miałem styczność. Lepiej niż Cyrus One??? Woow. No to zaciekawileś teraz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 42 minuty temu, MarcinU napisał: Dorzucę klika słów od siebie, może komuś się przyda. Q5 pro gra dla mnie lepiej nic Cyrus One, Popłynąłeś kolego:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinU Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 4 minuty temu, castel napisał: Popłynąłeś kolego:) Kiedyś chciałem kupić cyrusa, ale na odsłuchu wyszło, że jest straszenie zamulony... Byłem bardzo zdziwiony i zawiedziony. To już taka yamaha 501 lepiej brzmiała jak dla mnie, ale kto co lubi i jakie ucho ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 Myślę że na taką ocenę moze mieć duży wpływ dobór kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 Rozumiem że można chwalić swoje wybory ale takie coś 🤔 Bardzo jestem ciekawy z czym grał. Ja sprawdzałem go z John Blue, Qacoustic, Monitor Audio no i trochę grał i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. Ostatnio poleciłem koledze i odsłuchał kilka w podobnym budżecie i wrócił do One’a. Pisałem jakiś czas temu. Coś ewidentne poszło w złym kierunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinU Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Był połączony z Kef Q750. Salon audio. Bas przeciągnięty, zlewający się w całość. Jeszcze przy spokojnej muzyce można było to zaakceptować, ale wystarczyło puścić coś szybszego, cięższego i... Cyrus leżał. Dużo o nim wcześniej czytałem dobrego i byłem nastawiony pozytywnie, może coś faktycznie nie zagrało itp. Jak dla mnie wypadło to po prostu wszystko źle. Nie zachwalam swojego wyboru, wzmacniacz kupiłem jako ciekawostkę, tak go traktuje, a dzielę się spostrzeżeniami. Każdy musi sam posłuchać. Pozdro! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Dnia 18.11.2020 o 07:03, Fafniak napisał: ? mnie kabelki nie interesują, pisałem o smsl q5 pro Ktoryś kolega wyżej psiał że chce z Alibaby ściągnąć kable? Czy coś pomyliłem Jesli tak to przepraszam. Odnosiłem się do kabli. Do KEFA Q750 tez trochę dzieżko mi w to uwierzyć. No ale, dlatego mamy swoje gusta Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 (edytowany) MarcinU podsumował Q5 ma do tego prawo, nie wszyscy muszą się z nim zgodzić. Ale powiem szczerze że zaskakujące wnioski zostały napisane 🤔 Edytowano 20 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Ktoryś kolega wyżej psiał że chce z Alibaby ściągnąć kable? Pisałem że mogę mieć Kimber 4PR w dobrej cenie. Zdarza się najlepszym pogubić w zeznaniach Panie Piotrze 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 13 godzin temu, MobyDick napisał: Podłączanie zewnętrznego DAC-a trochę mija się z celem w przypadku tego wzmacniacza ze względu na jego sposób działania. On nie ma wbudowanego DAC-a jak większość wzmacniaczy wyposażonych w wejścia cyfrowe. Sam jest swego rodzaju DAC-iem z wyjściami na kolumny. Nie mija sie z celem. To jest po prostu niemozliwe. To urzadzenie nie posiada wejscia analogowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 (edytowany) Dobra - edit racja Chodzi o wejście 😁 no nie ma Trzeba by analog konwertować na cyfrę i dopiero wpinać w Q5 🥴 W sumie można ale korzyści żadnych z tego tytułu nie mogę się dopatrzeć 6 godzin temu, S4Home napisał: Do KEFA Q750 tez trochę dzieżko mi w to uwierzyć. Zwykle Cyrus dobrze się zgrywa z KEF’ami no ale może coś było do wygrzania ... Edytowano 20 listopada 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Q5 pro ma wejście analogowe i da się do niego podłączyć DAC. Tylko po co, jeśli sygnał z niego trafia od razu do do konwertera analogowo/cyfrowego i dalej mamy go w postaci cyfrowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 12 minut temu, MobyDick napisał: Q5 pro ma wejście analogowe i da się do niego podłączyć DAC. Tylko po co, jeśli sygnał z niego trafia od razu do do konwertera analogowo/cyfrowego i dalej mamy go w postaci cyfrowej. Do podlaczenia komorki jack - jack a nie do zewnetrznego DACa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil C Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Tak sobie czytam i mam pytanie: myślę nad czymś niedrogim żeby dźwięk z TV poprawić w jednym pokoju: -90% netflix, hbogo, prime, filmiki z yt, 10% muzyka ze spotify jako zrodlo tv. W przyszlosci może konsola) - pokój nie jest duży, ja wiem z 16m2 No i widzę tu zastosowanie dla Q5 plus jakieś monitorki plus subwoofer. Sprzęt używany. Czy do takiego zestawienia jest sens iść w Heco Aurora 300, KEF Q350 lub Elac 2.0 b6.2 (choć tu z używkami ciężko chyba) czy polecicie coś innego do tych zastosowań? No i jaki sub? Z racji że muzyki niewiele to myślę że coś w obudowie otwartej? Nie mam parcia zeby to kupić już, raczej będę polował na okazje. Chciałbym po prostu wiedzieć za czym się rozglądać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 (edytowany) Jeżeli nawet podłączymy zewnętrzny DAC do Q5 przez analog to który przetwornik będzie obsługiwał pliki ten z DAC'a czy ten z Q5 skoro w nim sygnał idzie wprost na przetwornik i dalej jest cyfrowy. Ktoś mi to wytłumaczy? Edytowano 20 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Właśnie dlatego podłączanie DAC-a zewnętrznego nie ma tu sensu, bo dochodzą 2 dodatkowe niepotrzebne konwersje sygnału cyfrowego na analogowy i znowu z analogowego na cyfrowy. 2 godziny temu, Kamil C napisał: Tak sobie czytam i mam pytanie: myślę nad czymś niedrogim żeby dźwięk z TV poprawić w jednym pokoju: -90% netflix, hbogo, prime, filmiki z yt, 10% muzyka ze spotify jako zrodlo tv. W przyszlosci może konsola) - pokój nie jest duży, ja wiem z 16m2 No i widzę tu zastosowanie dla Q5 plus jakieś monitorki plus subwoofer. Sprzęt używany. Czy do takiego zestawienia jest sens iść w Heco Aurora 300, KEF Q350 lub Elac 2.0 b6.2 (choć tu z używkami ciężko chyba) czy polecicie coś innego do tych zastosowań? No i jaki sub? Z racji że muzyki niewiele to myślę że coś w obudowie otwartej? Nie mam parcia zeby to kupić już, raczej będę polował na okazje. Chciałbym po prostu wiedzieć za czym się rozglądać. Ten wzmacniacz jest idealny do takich zastosowań. Jeśli chodzi o wybór kolumn to raczej KEF Q350 niż Heco Aurora 300. Wybór to w dużej mierze kwestia własnego gustu co do brzmienia. Wybór subwoofera jest w dużej mierze zależny od wybranych kolumn i kwoty jaką można na niego przeznaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinU Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Co do podłączenia zewnętrznego DAC to faktycznie bardziej to skomplikuje tor i będzie to dodatkowa zbędna konwersja (każda konwersja pogarsza jakość), z punktu widzenia użytkowania może być zupełnie bez sensu, wręcz sztuką dla sztuki, ale co do jakości dźwięku to może być przecież różnie.... Na przykład sygnał usb z naszego źródła może być bardzo zaśmiecony (niech za przykład posłuży rpi3, usb wspólnie z Ethernetem). Nie wiem jakie układy redukcji jakiego rodzaju szumu ma q5 pro. Niektóre dac dobrze sobie radzą z takimi rzeczami. Kolega pisał, że jack to do podłączenia smartphone'a. Ok, ale czy dźwięk puszczony przykładowo z myphona a iphona będzie taki sam? Oczywiście zostanie tak samo spróbkowany przez q5 pro, ale jak zniekształcony będzie przed próbkowaniem to też ma znaczenie. Ktoś wie jaki układ ADC siedzi w nim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 1 godzinę temu, MarcinU napisał: Ktoś wie jaki układ ADC siedzi w nim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Q5 napędzi Pylon Audio Sapphire 25 To pytanie oczywiście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Chyba całkiem spoko 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Na to wychodzi 😉 Jeszcze żeby skubaniec był mocniejszy, tak z 70W na kanał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Gdzie jest i możnaq na spokojnie wypożyczyć tego q5 pro i toppinga mx3 ? Najlepiej z jednej firmu mp3store odpada bo nei mają w tej chwili obydwu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 S4HOME poleca często Q5 czyli ma, nie wiem jak z MX3? Napisz do nich. 1 godzinę temu, morszczuk74 napisał: Q5 napędzi Pylon Audio Sapphire 25 Napędzić napędzi ale w twoich 16m² będą poprostu za duże, pisałeś o Kef LS50 nad nimi bym się nawet minuty nie zastanawiał 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 48 minut temu, RLC napisał: Jeszcze żeby skubaniec był mocniejszy, tak z 70W na kanał. No właśnie, który z tych mikrusów SMSL jest najmocniejszy? Nie bardzo jestem w temacie i nawet nie znam ich wszystkich. Posiadam SMSL DA-8s i on ma zdaje się 2x80W / 4Ω oraz 2x40W / 8Ω Natomiast Q5pro ma - 2x45W / 4Ω oraz 2x25W / 8Ω - o ile się nie mylę? Miałem przetestować tego DA-8s i zrobić takie porównanie do integry którą mam. No i tak patrzę się na niego czy wreszcie podłączyć i posłuchać. Tylko, że kable głośnikowe mam gołe i trochę mi się nie chce ich ruszać (lenistwo). Poza tym kolumny które obecnie mi pozostały nie należą do moich ulubionych, więc ocena smsla może być też zaniżona. Mimo wymówek, kusi mnie żeby to sprawdzić. Nie wiem co fajniejsze w sobotę, poleżeć i spokojnie posłuchać muzyki, czy szaleć z kablami w audiofilskim amoku 😝 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts