Fafniak Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 2 minuty temu, T Z6 napisał: Wybór źródła się wyświetla ale brakuje sterowania tym na panelu wzmacniacza.A powinno tam też być dostępne w razie awarii pilota. jedno krótkie nacisnięcie przycisku zasilania i gotowe Ja podłączyłem tego malucha do RLS Oberon II i wstydu nie było Bardzo interesujące urządzonko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) 8 minut temu, Fafniak napisał: jedno krótkie nacisnięcie przycisku zasilania i gotowe Ja podłączyłem tego malucha do RLS Oberon II i wstydu nie było Bardzo interesujące urządzonko Z Heco Aurora 700 brzmi rewelacyjnie.Pozniej podłącze Melodike BL40 ale pewnie też będzie dobrze.Na warsztat jeszcze pójdą Monitor 300 od Monitor Audio. Edytowano 24 grudnia 2020 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 doczytałeś jak przełaczać źródła bez pilota ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) 10 minut temu, Fafniak napisał: doczytałeś jak przełaczać źródła bez pilota ? Jestem teraz w pracy.Wczoraj bawiłem się jakieś dwie godziny głównie słuchając.Dlatego nie wszystko jeszcze rozszyfrowalem.Poza tym mam instrukcje obsługi do której bez lupy nie podchodź😁. Edytowano 24 grudnia 2020 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 1 minutę temu, T Z6 napisał: Jestem teraz w pracy.Wczoraj bawiłem się jakieś dwie godziny głównie słuchając.Dlatego nie wszystko jeszcze rozszyfrowalem.Poza tym mam instrukcje obsługi do której bez łupy nie podchodź😁. 21 minut temu, Fafniak napisał: jedno krótkie nacisnięcie przycisku zasilania i gotowe przełącza aktywne wejście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Ok będę się popołudniu bawił dalej 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 A ten jego pilocik nie jest znowu taki bardzo tandetny. Ma rozsądne rozmiary do takiej ilości przycisków i wygląda na to że pod gumowymi przyciskami są mikroprzełączniki. Szkoda że zastąpił dodawany wcześniej pilot w metalowej obudowie. Ten stary wyglądał bardziej ekskluzywnie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 ja sie cieszę ze nie jest metalowy większosc tych metalowych które miałem w ręku miała udziwnione klawisze z koszmarnie wykonanymi opisami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Ten metalowy miał najwyraźniej niemal identyczne klawisze w nieco innym układzie. Był mniejszy trochę, bo zasilany jedną pastylką litową CR3020. Ten plastikowy wydaje się być nieco bardziej praktyczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Tak czytam ten wątek i mam wątpliwości czy za chwilę nie okaże sie że ten smsl nie okaże się remedium na każdy zestaw (coś jak jamaszki wciskane przez co drugi salon ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 No może nie na każdy . Jest jednak dobrą alternatywa dla wielu ludzi. i jego zakup pozwala na przeznaczenie więcej na dobre kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Myślę że jednak nie dużo osób nadal uważa że wzmacniacz powinien swoje ważyć i być duży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 SMSL_Q5-PRO_manual_PL.pdfTen .pdf z instrukcją ma dość dziwny układ. Przy normalnym powiększeniu 100% nie trzeba go czytać z lupą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 chyba chodziło o wersję drukowaną coś mam wrażenie ze tam faktycznie druk był na poziomie 5 pikseli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 24 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 W razie czego wszystkie funkcje pilota są na przednim panelu. Przycisk zasilania i pokrętło są wielofunkcyjne. Reagują też na krótkie naciśnięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 28 minut temu, Fafniak napisał: chyba chodziło o wersję drukowaną coś mam wrażenie ze tam faktycznie druk był na poziomie 5 pikseli Miniaturyzacja jak widać dotknęła również instrukcje obsługi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Dokładnie, warto posłuchać dłużej, bo jak ja zaczynałem przygodę z Q5, to w ogóle nie używałem EQ, a bas miałem na 6 i treble na 4. Teraz Używam EQ 7 (rap) i bas czasem na 2 czasem na 0, a treble na 0 i co ciekawe uważam, że to ustawienie jest dużo lepsze niż pierwotnie ustawiałem. Teraz się dziwię jak mogłem dawać bas i treble tak wysoko - i bądź tu mądry człowieku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike24 Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Panowie a robił ktoś porównanie tego maleństwa do SMSL A8 ? Jestem bardzo ciekaw jak gra jego większy brat , skoro malec zbiera dobre opinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 @Mike24 w tym temacie strona 34 post 845 jest tam link ktoś ma te wzmacniacze napisał swoje spostrzeżenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike24 Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 1 godzinę temu, RLC napisał: @Mike24 w tym temacie strona 34 post 845 jest tam link ktoś ma te wzmacniacze napisał swoje spostrzeżenia. To nie pozostaje nic innego , jak go kupić i przetestować . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Chętnie poczytam 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiver07 Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) Ja testuje tego malucha. Muszę powiedzieć, że ma potencjał. Kupiłem go głównie pod tv i jestem w szoku ja to gra. Byłem ciekawy jakości tego malca. Był to strzał w 10 i powiem, że nic mi więcej nie potrzeba pod tv. Szukalem co prawda coś firmowego ale dobrze, że kupiłem to małe cacko. Jestem bardzo zadowolony i kasa została w kieszeni. Nie chciałem inwestować większej sumy pieniędzy. Mam pod niego podpięte monitor audio bronze 1 i jestem w szoku jak to gra. Ten mały potworek wyciska z nich wszystkie soki. Bas jest niesamowity niepotrzebna żadnego suba. Chciałem kupić prosty wzmak z wejściami cyfrowymi i nic więcej żeby niedopłacać. Tutaj chowają się ampitunery pod względem jakości brzmienia. Temat mam ogarnięty kablem optykiem pod tv,Xbox do tv HDMI. Steruje apka ze smartfonu. Za streamer robi mój Xbox. Spotyfi,tidal, qobuz, YouTube pliki FLAC 24bit 192 kHz. Także dźwięk rewelacja. Edytowano 24 grudnia 2020 przez Shiver07 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Człowiek Napisano 25 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2020 Czy zna ktoś urządzenie podobne do Sony UHP-H1 które mogłoby robić za streamer spotify/tidal z CD? Coś jak Auna iTuner CD albo Onkyo C N7050 tylko jest nadal produkowane i można by je kupić w cenie poniżej 2k? Czy np Sony Bdp-6700 to "dobre" źródło do SMSL q5 pro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Człowiek napisał: Czy np Sony Bdp-6700 to "dobre" źródło do SMSL q5 pro? Osobiscie mam dwa źródła do Q5 laptop (usb), oraz Sony Bdp-3700 (coaxial/hdmi) jest to model niższy jak ten co wspomniałeś. Uważam że płyty CD czyta bardzo przyzwoicie, pliki Fla'c też 😉 Można go podpiąć do sieci LAN serwer DLNA ogarnia! Z telefonu bez problemu prześlę na niego muzykę. Streaming tylko radio internetowe przez Chromecast Audio, generalnie najwięcej Fla'c/CD. Może moja opinia coś ci pomoże 😉 Edytowano 25 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Człowiek Napisano 25 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2020 Używasz jakiegoś daca do kompa? Ja miałem zupełnie inną koncepcję zestawu ale wpadł mi w ręce ten q5 i chcę dać mu szansę. Mam płyty których szkoda się pozbyć mam też laptopa więc mogę na nim odpalić Tidala. Czyli ten Sony może być? Da się podpiąć jakoś w miarę ten odtwarzacz, kompa i TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts