MobyDick Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 4 godziny temu, Daniel Kudrański napisał: Jakie kable na początek do tego z KEF Q350?? Jeśli nie słuchałeś jeszcze tego połączenia to na początek najlepiej użyć zwykłe kable głośnikowe z miedzi. Wtedy po pewnym osłuchaniu się z systemem można zastanowić się na co je zmienić. A tak w ciemno, to najlepiej kable z dość wyrazistej górze pasma. Raczej niezbyt grube. Dobrze jest mieć do tego wzmacniacza wtyki bananowe, choć terminale powinny przyjąć teoretycznie do 4 mm². Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Jeśli nie słuchałeś jeszcze tego połączenia to na początek najlepiej użyć zwykłe kable głośnikowe z miedzi. Wtedy po pewnym osłuchaniu się z systemem można zastanowić się na co je zmienić. A tak w ciemno, to najlepiej kable z dość wyrazistej górze pasma. Raczej niezbyt grube. Dobrze jest mieć do tego wzmacniacza wtyki bananowe, choć terminale powinny przyjąć teoretycznie do 4 mm². KLOTZ LY225 2 x 2,5mm OFC na początek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Myślę ze ten kabel nie sprawdzi się w tej konfiguracji . On ma dość specyficzną sygnaturę dźwiękową i za bardzo zmuli dźwięk. On się dobrze sprawdza w jazgotliwych zestawach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 4 godziny temu, MobyDick napisał: Myślę ze ten kabel nie sprawdzi się w tej konfiguracji . On ma dość specyficzną sygnaturę dźwiękową i za bardzo zmuli dźwięk. On się dobrze sprawdza w jazgotliwych zestawach. Melodika Purple Rain MDC2250, Tonsil 2x2,5mm OFC GB?? Szczerze mowiąc nie wiem, co i jak z tymi kablami 🤥 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Melodika podobnie. Polecam Oehlbacha albo coś z produktów Van Domme lub Procab Ls25 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 (edytowany) 4 godziny temu, S4Home napisał: Melodika podobnie. Polecam Oehlbacha albo coś z produktów Van Domme lub Procab Ls25 Piotr OEHLBACH CRYSTAL WIRE T25, Oehlbach Streamline będzie ok?? Edytowano 30 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 30 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 W takich cenach ja polecam Chord Clearway, który u mnie pozostał po przetestowaniu kilku innych. Czysty, klarowny, równy dźwięk. Jeśli chcesz rozjaśnić górę, to coś posrebrzanego. Sprawdzałem niedrogie EAGLE Cable Deluxe Silverline i góra była świetna i dźwięczna, tylko w moich kolumnach trochę bas był za mało wyeksponowany. Dlatego ostatecznie padło na Chordy 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 15 minut temu, D-Art napisał: W takich cenach ja polecam Chord Clearway, który u mnie pozostał po przetestowaniu kilku innych. Czysty, klarowny, równy dźwięk. Jeśli chcesz rozjaśnić górę, to coś posrebrzanego. Sprawdzałem niedrogie EAGLE Cable Deluxe Silverline i góra była świetna i dźwięczna, tylko w moich kolumnach trochę bas był za mało wyeksponowany. Dlatego ostatecznie padło na Chordy 🙂 Na razie poza budżetem 80zl/m. do 40 za metr to moj przedział. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 30 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 28 minut temu, Daniel Kudrański napisał: Na razie poza budżetem 80zl/m. do 40 za metr to moj przedział. Hm, posprawdzaj ceny. Ja kupowałem Chorda za 55 zł za metr, a Eagle był tańszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Chord Clearway można obecnie kupić w sklepie za 49 zł a CHORD C-SCREEN za 27 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makvzo Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Dnia 29.12.2020 o 00:34, Anubarak napisał: Ok, poczytałem, poszperałem jeszcze w netach i już generalnie nieco więcej wiem. Brakło konkretnej informacji, że wyjście z preout powinno łączyć się z wejściami 'main in' lub 'power amp direct in', które służą właśnie do wzmacniania sygnałów z pre-outów. Po przełączeniu wzmacniacza w ten tryb omijany jest przedwzmacniacz we wzmacniaczu i sygnał trafia bezpośrednio na końcówkę mocy. A8 takiego wejścia nie posiada, a więc jest dokładnie tak jak pisze osoba z ogłoszenia sprzedająca swojego A8. Nie wiem co stanie się gdy sygnał pre-out podepnie się do wejscia CD w A8, w każdym razie nie wygląda to dobrze. szkoda, bo miałem ochotę na A8, a nie będę przepinał codziennie kabli od frontów Rozwiązanie to może mało elegancki ale skuteczny przełącznik kolumn.Dowolna obudowa , przełącznik dwusekcyjny ,trochę kabli i gniazd głośnikowych.Widziałem gotowe urządzenia tego typu na znanych portalach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 2 godziny temu, Daniel Kudrański napisał: Na razie poza budżetem 80zl/m. do 40 za metr to moj przedział. Z tego co wiem to te kable sa warte uwagi : https://pl.aliexpress.com/item/32992143408.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilson Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Mam pytanie laika odnośnie tego wzmacniacza: czy - skoro ma on trzy wejścia - to dam radę podłączyć do niego i CD, i radio, i streamer (bądź komputer)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Q5 ma 4 wejścia AUX,USB, COAXIAL,OPTYK możesz podłączyć co chcesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 8 godzin temu, wilson napisał: Mam pytanie laika odnośnie tego wzmacniacza: czy - skoro ma on trzy wejścia - to dam radę podłączyć do niego i CD, i radio, i streamer (bądź komputer)? Za kilkadziesiąt zł można dokupić zewnętrzny selektor wejść optycznych, do którego możesz podłączyć kilka urządzeń z takimi interfejsami. Zwykle takich wejść brakuje. Są jeszcze konwertery z wejścia optycznego na coaxial i odwrotnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 31 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Chociażby coś tak prostego 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilson Napisano 1 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2021 Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Długi Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 (edytowany) Cześć, proszę Was o wyjaśnienie kilku kwestii. Chcę zbudować jakieś skromne audio na potrzeby niewielkiego pokoju w bloku. Przeczytałem sporo o q5 pro i zebrał tu fajne recenzje, a poza tym jest przystępny cenowo. Chciałbym go używać z telewizorem 65" Philips pus8102/12 na androidzie, do tego PC. Jeśli chodzi o głośniki to wybiorę coś z przedziału cenowego do 700 zł za szt. z polecanych tutaj. Chciałbym aby sprzętu używały też dzieci, a one chciałyby podłączyć jakieś słuchawki, mikrofon. Zrobić małe party z karaoke. Co musiałbym dokupić (w rozsądnych pieniądzach) i jak to połączyć aby zadowolić po troszku wszystkich. Nie mam zapędów audiofilskich, chcę złożyć coś skromnego na początek. Edytowano 3 stycznia 2021 przez Długi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Cześć. Mikrofon trzeba by podłączyć do komputera i ten ewentualnie do TV jeśli chodzi o obraz. Słuchawki trzeba by podłączać do komputera i TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makvzo Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 6 godzin temu, Długi napisał: Cześć, proszę Was o wyjaśnienie kilku kwestii. Chcę zbudować jakieś skromne audio na potrzeby niewielkiego pokoju w bloku. Przeczytałem sporo o q5 pro i zebrał tu fajne recenzje, a poza tym jest przystępny cenowo. Chciałbym go używać z telewizorem 65" Philips pus8102/12 na androidzie, do tego PC. Jeśli chodzi o głośniki to wybiorę coś z przedziału cenowego do 700 zł za szt. z polecanych tutaj. Chciałbym aby sprzętu używały też dzieci, a one chciałyby podłączyć jakieś słuchawki, mikrofon. Zrobić małe party z karaoke. Co musiałbym dokupić (w rozsądnych pieniądzach) i jak to połączyć aby zadowolić po troszku wszystkich. Nie mam zapędów audiofilskich, chcę złożyć coś skromnego na początek. Niestety q5 pro nie ma wyjścia słuchawkowego.Rozwiązanie na małe party to przedwzmacniacz karaoke np. taki https://pl.aliexpress.com/item/32999021054.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4458652c1I8NN3&algo_pvid=1e10c37a-8bdc-4d9d-a172-e0ddd1d35b33&algo_expid=1e10c37a-8bdc-4d9d-a172-e0ddd1d35b33-47&btsid=2100bde716097081714354602ed9b5&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Jak do zabawy dla dzieciaków pomyślał bym o czymś takim ewentualnie czymś podobnym 😉 https://a.aliexpress.com/_BP51LE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Długi Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 (edytowany) Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące powyższego sprzętu z amazon.de Nigdy tam nie zamawiałem. Wyszukało mi SMSL q5 pro w dwóch cenach około 650 zł i i 437 zł Różnica kolosalna gdzieś jest haczyk ? Link do amazon. Prosiłbym jeszcze o jakąś poradę co do głośników. Najlepiej podstawkowe, które fajnie zagrają z Q5. W mieszkam w bloku, Sprzęt będzie stał w "salonie" - pokój około 20m2. Będzie podłączony do PC-ta i telewizora Philips pus8102/12 na androidzie, który stoi na dłuższej ścianie. Więc odsłuch z około 3m od źródła. Słucham głównie Hip Hop, Rap, R&B ale czasem wpadnie jakiś POP. Niestety budżet na głośniki do 1400 zł za 2 głośniki (monitory). Biorę pod uwagę sprzęt używany jednak z opcją kupna na raty. Z tego co sam znalazłem to może: Heco Aurora 300, Monitor Audio Bronze 1, Elac Debut 2.0 B5.2 Edytowano 5 stycznia 2021 przez Długi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 (edytowany) 44 minuty temu, Długi napisał: tego co sam znalazłem to może: Heco Aurora 300, Monitor Audio Bronze 1, Elac Debut 2.0 B5.2 Ja bym jeszcze dodał do listy Magnat Quantum 673/723 https://a.aliexpress.com/_BPx2Lo Edytowano 5 stycznia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 Kolego @RLC ile idzie taki wzmacniacz z aliexpress ? I ile to na złotówki wychodzi 🙂? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Długi Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 11 minut temu, RLC napisał: Ja bym jeszcze dodał do listy Magnat Quantum 673/723 https://a.aliexpress.com/_BPx2Lo Z alli 390 zł. Też fajna cena. Ciekawe jak z cłem i vatem od nowego roku. Mieli się za to wziąć teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts