kaamil20 Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Witam mam pytanie czy amplituner Yamaha MusicCast R-N303D podłaczając do telewizora jest jakaś mozliwość aby grały głosniki z amplitunera i z głosniki z telewizora jednoczesnie? Czy tylko osobno moge grać z góry dzieki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 (edytowany) Kabel optyczny Edytowano 24 czerwca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Tak lysyrafal dobrze pisze a czemu tak chcesz zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: Kabel optyczny U mnie to słabo działa z optykiem bo się pojawia opóźnienie. Dźwięk w kolumnach jest opóźniony względem tego z głośników TV. Dlatego jednak RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 (edytowany) A nie możesz tego zmienić w ustawieniach TV, żeby nie było opóźnienia u mnie da się to zmienić? Edytowano 24 czerwca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Tego się chyba nie da zmienić. Bo nikt nie przywidział takiego rozwiązania. Bo i po co? 15 godzin temu, Kubad napisał: Tak lysyrafal dobrze pisze a czemu tak chcesz zrobić? Kolega chce zrobić z tego kino. Fronty z TV tyły z Yamahy Szacun. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Nie widzę sensu stosowania takiego rozwiązania. Jednym sposobem jest połączenie kablem optycznym ale w tym przypadku faktycznie mogą występować opóźnienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Da się po optyku ale nie da się tak słuchać bo jest opóźnienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 (edytowany) 8 godzin temu, S4Home napisał: Tego się chyba nie da zmienić. Bo nikt nie przywidział takiego rozwiązania. Bo i po co? U mnie w TV Philips przynajmniej na kablówce korzystam z modułu CI+ (zamiast dekodera) te opóźnienie jest naprawdę minimalne, ale muszę zmienić w ustawieniach dźwięku dostosowanie wyjścia cyfrowego. Jeżeli tego nie zmienię to sygnał jest rzeczywiście sporo opóźniony między TV a kolumnami z zestawu. Faktem jest, że zawsze korzystam z jednej opcji przy oglądaniu filmów lub słuchaniu radia z kablówki czyli kolumn ze względu na jakość dźwięku. Kiedyś miałem podłączone przez RCA jak nie miałem w amplitunerze stereo wejścia optycznego (obecnie wzmacniacz ma takie), ale już do niego nie wróciłem także jak kto woli. Edytowano 25 czerwca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Ja u siebie w TV Panasonicu czy też dekodera Nki słyszę opóźnienie. Dźwięk z TV idzie i na optyk i przez jego głośniki. Ta różnica nie jest jakaś miażdżąca ale słyszę pogłos. Z tym że nigdy tego nie rozkminiałem bo PO CO. Myślę że producenci takiego rozwiązania też raczej nie wzięli tego pod uwagę. Kupowanie zapalniczki żeby odpalić zapałkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil20 Napisano 26 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Panowie to co jest możliwość coś takiego zrobić ale będzie opóżnienie ? Mam telewizor PHILIPS 55OLED804 z dobrymi głosnikami i nawet fajnym wbudowanym subwoofer i dlatego chcialem cos takiego połączyć. A jak ten kabel optyczny podłaczyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Serio chcesz zrobić na tym kino? Ja robiłem sobie żarcik 😵 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil20 Napisano 26 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Nie kino ale chce zeby był troche lepszy dzwięk i bas bo naprawdę fajnie graja te głosniki z tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 (edytowany) Nie da się. Będziesz miał pogłos z powodu opóźnienia dźwięku po optyku na amplitunerze. Podłącz i sprawdź. Edytowano 26 czerwca 2020 przez Jurek5551 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 44 minuty temu, kaamil20 napisał: Nie kino ale chce zeby był troche lepszy dzwięk i bas bo naprawdę fajnie graja te głosniki z tv Kombinujesz a nie tędy droga bo efekt będzie mizerny. Jeżeli chcesz mieć fajne kino sprzedaj rn303 i kup amplituner AV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 (edytowany) 4 godziny temu, kaamil20 napisał: Panowie to co jest możliwość coś takiego zrobić ale będzie opóżnienie ? Mam telewizor PHILIPS 55OLED804 z dobrymi głosnikami i nawet fajnym wbudowanym subwoofer i dlatego chcialem cos takiego połączyć. A jak ten kabel optyczny podłaczyć ? Amplituner: wejście Digital Optical. TV: Digital Audio Out. 3 godziny temu, kaamil20 napisał: Nie kino ale chce zeby był troche lepszy dzwięk i bas bo naprawdę fajnie graja te głosniki z tv Potwierdzam głośniki w TV Philips naprawdę dobrze grają i inne marki mogą im tylko pozazdrościć. Napisz jeszcze jakie masz kolumny podłączone do tego amplitunera? Edytowano 26 czerwca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 No tak ja się z tym zgadzam ale wciąż zasadniczej jest pytanie po co to ma grać w tym samym czasie. Przecież o to sie wszystko rozbija. Opóźnienie względem obrazu będzie nie zauważalne. Chodzi tylko o puszczenie głosu przez tv i ampli jednocześnie. Nie mogę zrozumieć po co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Dla mnie największym zawodem po podłączeniu amplitunera stereo do tv jest masakrycznie cichy dźwięk. Muszę mocno podgłośnić by cokolwiek było słychać. Kupiłem specjalnie Chromecast aby odtworzyć sobie z Youtuba ( pozdrowienia dla purystów sprzętowych ) jakiś koncert i niestety nie da się tego słuchać. Jedna wielka kicha. Nie dość, że cicho to jeszcze np. przy słuchaniu tria jazzowego słychać tylko klawisze, a perkusja i kontrabas są niesłyszalne. Ten sam koncert odtwarzany z pendrive 'a brzmi zupełnie inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 1. Dźwięk z optyka jest cichy w znacznej części przypadków 2. Też masz ten amplituner? No to za wiele po nim nie wymagaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 Dnia 27.06.2020 o 07:58, S4Home napisał: 2. Też masz ten amplituner? No to za wiele po nim nie wymagaj ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 Czy masz RN 303? to nie urządzenie do słuchania tria Jazzowego. Raczej uniwersalny tani kombajn dla mało wymagających. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil20 Napisano 29 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 Dnia 26.06.2020 o 15:00, lysyrafal napisał: Amplituner: wejście Digital Optical. TV: Digital Audio Out. Potwierdzam głośniki w TV Philips naprawdę dobrze grają i inne marki mogą im tylko pozazdrościć. Napisz jeszcze jakie masz kolumny podłączone do tego amplitunera? Głosniki mam Pure Acoustic NOVA 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 Dozbieraj i wymień i jedno i drugie a na razie niech gra no już trudno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil20 Napisano 4 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 (edytowany) Czy jakość kabla tez ma wpływ na opożnienie ? I jakiej firmy najlepiej kupić taki kabel ? Edytowano 4 lipca 2020 przez kaamil20 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 (edytowany) Nie ma znaczenia wpływu na opóźnienie. Marka obojętna, tylko pamiętaj o dopasowaniu długości. https://www.euro.com.pl/kable,d3,wtyczki_1!optyczna.bhtml Edytowano 5 lipca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts