Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kupiłem kolumny aktywne stereo Triangle Elara LN05A. Wyposażone są w BlueTooth 4.0 aptX, ale nie mają podłączenia do sieci, a zależy mi na możliwie najlepszej jakości, kiedy będę puszczał muzykę z laptopa/telefonu przez Spotify czy z dysku sieciowego. Dlatego rozglądam się za odtwarzaczem sieciowym.

Kolumny mają złącza analogowe i cyfrowe (koaksjalne i optyczne), więc najlepiej gdyby odtwarzacz sieciowy łączył się z głośnikami cyfrowo.

Znalazłem Triangle AIO C. Będzie to ok wybór do tych głośników?

Napisano
6 minut temu, Kubad napisał:

Szukasz gabarytowo niedużego odtwarzacza czy może być coś większego? 

Teoretycznie mogłoby być, ale na kolumny wydałem więcej niż chciałem, więc idę w koszta.
Z tym, że jeśli jakość muzyki ma być z tego odtwarzacza słaba, bo będę wolał dopłacić

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, rms.pl napisał:

Jeśli chcesz wyraźnie lepiej, to NuPrime Omnia WR-1. Tańsze opcje będą wszystkie porównywalne brzmieniowo.

O, dzięki. 
A czy w wypadku użycia odtwarzacza strumieniowego (powiedzmy takiego Triangle AIO C), który jest podłączony do kolumn aktywnych, czyli z ich własnym wzmacniaczem, ten w wbudowany w moje Elary LN05A wzmacniacz wpływa jeszcze na jakość dźwięku, polepsza go?

czy może jest tak, że mając pasywną wersję moich kolumn, podłączyłbym je bezpośrednio do odtwarzacza Triangle AIO C to miałbym te sama jakość puszczanej muzyki?

Edytowano przez Draay
Napisano

Cześć,
Jeśli chciałbyś uzyskać dostęp do sieci i załatwić tę kwestię po kosztach to polecam zwrócić uwagę na Chromecast Audio lub Audio Pro Link 1. Jeśli chciałbyś postawić na jakość brzmienia i bardzo dobry stosunek jakości do ceny to postaw na Audiolab 6000n, którego podłączysz analogowo oraz cyfrowo. Dzięki takiemu rozwiązaniu uzyskasz 2 nieco inne brzmienia co może mieć znaczenie. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny 

Napisano
17 godzin temu, Draay napisał:

O, dzięki. 
A czy w wypadku użycia odtwarzacza strumieniowego (powiedzmy takiego Triangle AIO C), który jest podłączony do kolumn aktywnych, czyli z ich własnym wzmacniaczem, ten w wbudowany w moje Elary LN05A wzmacniacz wpływa jeszcze na jakość dźwięku, polepsza go?

czy może jest tak, że mając pasywną wersję moich kolumn, podłączyłbym je bezpośrednio do odtwarzacza Triangle AIO C to miałbym te sama jakość puszczanej muzyki?

Nie podłączysz pasywnych kolumn bezpośrednio pod AIO C, tylko AIO C do wzmacniacza zewnetrznego, do którego podłączone byłyby kolumny. 

Nie myl pojęcia strumieniowca ze wzmacniaczem - tak, podłączając AIO do LN05A dalej korzystasz ze wzmacniacza w kolumnach.