Tadzik Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 (edytowany) Witam serdecznie, szukam pomocy co do doboru kina domowego, do dość małego pomieszczenia. Kino będzie podłączone, póki co, tylko do tv LG OLED 55 9c, do niego jest podłączony dekoder hi way od inei, jeżeli ma to jakieś znaczenie. Do rzeczy, sprzęt do ok 2000 zł. Głównie oglądanie filmów, netflix, czasami muzyka. Dodałem zdjęcia, mam nadzieję, że mi pomożecie. Z góry dziękuję 😀 Edytowano 27 lipca 2020 przez Tadzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 27 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 Czytając inne tematy zauważyłem, że z moim budżetem raczej nic nie zrobię. Pytanie, ile bym musiał wydać, żeby to jakoś wyglądało i co z tego mogę złożyć? Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Tadzik napisał: Pytanie, ile bym musiał wydać, żeby to jakoś wyglądało i co z tego mogę złożyć? Pozdro Pytanie raczej powinno być.... Jakie głośniki do kina by ich nie wadzic uzywajac jadalni? Bo widze że tv masz powieszony na ścianie w bardzo bliskim sąsiedztwie stołu. Jak wyobrazasz sobie tam centralny i dwa fronty? Nie wazne czy stojace czy też tzw. Monitory! Moim zdaniem chyba będziesz zmuszony szukać ultra płaskich sciennych zespołów. Ps: wneka po prawej utrudni szeroki rozstaw maxymalny. Np. coś takiego.... Edytowano 27 lipca 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 W cenie 2k zbudujesz kino domowe podstawowe na używanym sprzęcie Yamaha 485 czy starszy 483 i system magnat 5.1, canton movie, tannoy sfx/tfx i tego typu twory. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 28 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 Stół z krzesłami mogę odsunąć jeszcze z metr. Wtedy chyba bym się pomieścił, zresztą krzesła mogę usunąć z tamtej strony, bo nikt tam nie siedzi. Obczaję tą Yamahe 485 i głośniki Magnat. Zobaczę dostępność i cenę. Jeszcze jakieś propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 28 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 Rozumiem, że chodzi o ten sprzęt : https://allegro.pl/oferta/amplituner-yamaha-rx-v485-musiccast-tidal-spotify-7423037818?utm_medium=app_share&utm_source=facebook https://allegro.pl/oferta/magnat-cinemotion-510-kino-domowe-zestaw-5-1-czarn-9092795756?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Lub https://allegro.pl/oferta/magnat-supreme-1002-sub-202a-5-1-7674213622?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Rozumiem, że drugie lepsze, ale jak nie znajdę tyle miejsca, to mogą być te pierwsze? Będą grały czysto? Bas na pewno mniejszy, ale do filmów styknie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 28 lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 (edytowany) Ty chyba nie rozumiesz na linii głośniki nie może nic stać. Więc u Ciebie rozwiązanie jak w poście Chyba Miro 84 to jedyne sensowne rozwiązanie a to czy kupisz bardzo płaskie a czy normalne kolumny podstawkowe to już od Ciebie zależy i budżetu. Edytowano 28 lipca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 28 lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 Celuj w te naścienne albo w zestaw gdzie fronty są małe. Nie podłogowe. I tv byś musiał podnieść chyba trochę żeby pod spód centralny się wpasował tak żeby go stół i krzesła nie zasłaniały. Kompromisy kompromisami ale do tego mimo wszystko trzeba podejść z głową żebyś potem nie narzekał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 28 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 Dzięki za podpowiedzi, czyli ten amplituner Yamahy zostaje tak czy siak, a te głośniki naścienne mogą być takie jak dałem w poprzednim poście? https://allegro.pl/oferta/magnat-cinemotion-510-kino-domowe-zestaw-5-1-czarn-9092795756?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Lub https://allegro.pl/oferta/magnat-supreme-202-102-c252-sub202a-7674213583?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Lub https://allegro.pl/oferta/audiofan-canton-movie-95-zestaw-5-1-9346791830?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Czy muszą być tylko takiego rodzaju jak Chyba Miro 84 wstawił zdjęcie? Nie mam pojęcia o tym, a chciałbym mieć w końcu dobry dźwięk 😀 pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Żadne magnat supreme. Tylko i wyłącznie te małe monitory. Te satelitki. Tylko taki system się u ciebie spiszę sprawdzi. Nie ma sensu inwestować w nic większego, głębszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Ok dzięki, to ostatnie pytanie 😀 Który spośród tych 2 wybrać, poza 300 zł będzie jakaś różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Dołożę trochę i kupię nówki, te z linków, tylko jeszcze nie wiem, które wybrać? Zestaw Magnata 510, w porównaniu do Cantona 95, wychodzi lepiej względem pasma przenoszenia, ale w Cantonie subwoofer 20 Wat więcej. Które byście wzięli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Specyfikacja na papierze nie ma totalnie żadnego znaczenia liczy się tylko i wyłącznie odsłuch i opinia osób mająca z nimi styczność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Tak więc, jeżeli ktoś miał styczność, to proszę o opinię. A jakie są polecane zestawy, które mają bezprzewodowe głośniki, chociaż te tylne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 (edytowany) 2 minuty temu, Tadzik napisał: A jakie są polecane zestawy, które mają bezprzewodowe głośniki, chociaż te tylne? A wiesz ze nawet te bezprzewodowe potrzebuja przewód zasilajacy... wiec pozbywajac sie głośnikowego nabywasz zasilajacy.... taki myk. Ale majac powieszone blisko tv moglbys to zasilanie "pobrac" z tv. Edytowano 29 lipca 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Tak, ale przy tylnich bliżej mi do kontaktu, niż do tv. A poza tym to nie muszą iść te głośniki do amplitunera, a tylko amplituner do tv? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Przy tylnych kolumnach bezprzewodowych głównym problemem może być założony budżet. Z reguły podłącza się nadajnik do nich do amplitunera AV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Z tych dwóch magnat. Bo canton nie daje nic więcej. Jak dokładać to do tannoya tfx. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Dzięki za pomoc, kupuję Yamahe 485 i głośniki Magnat 510. Pozdrawiam Yy jeszcze jedno głupie pytanie, subwoofer ma stać na ziemi? 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Koniecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Dzięki 👍🏻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Bardzo dobrze jeśli stoi w rogu pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 7 minut temu, MobyDick napisał: Bardzo dobrze jeśli stoi w rogu pokoju. A myślałem, że ma być centralnie pod tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Przy bardzo małych kolumnach frontowych często centralne położenie jest polecane. Położenie w rogu sprawia jednak że najbardziej podnosi skuteczność subwoofera. Gdy ustawi się właściwą jego głośność dla systemu może grać wtedy głośniej bez zniekształceń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 (edytowany) 2 godziny temu, MobyDick napisał: Niestety te Magnata 510 wyszły, na allegro były u tego za 1500, u innego są za 1650 zł.. Będę musiał tyle zabulić Edit : znalazłem na szczęście jeszcze taniej 1450 zł, ale po opłaceniu pokazała się informacja, że do środy mają urlop 😋 Edytowano 30 lipca 2020 przez Tadzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts