Olo de Olasso Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 (edytowany) Cześć Forumowiczom! Zacząłem przygodę z audio na nieco poważniej, zamieniając: Yamahę AX 400 na CA A1 wysłużone monitory Braun LC3 na Magnaty 144 402 kabel z marketu na Procab LS25 Mam salon 25 m2 i myślę nad kolumnami podłogowymi. Wybrałem następujące, w cenie ok 900 zł.: Pylon Pearl 20 Tonsil Siesta Front Magnat Monitor Supreme 1002 (3-drożne) Słucham indie rocka, indie pop, muzyki elektronicznej. Podaję sygnał z CD, tunera albo adaptera bluetooth. Nie muszę mieć mega basu, lubię cieplejsze, nie za głośne brzmienie. Czy moglibyście poradzi, które z nich? A może coś używanego? Pozdrawiam, Olek Edytowano 12 sierpnia 2020 przez Olo de Olasso Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 Z pośród wymienionych, Pylony Pearl wydają się najfajniejsze. Podaj jeszcze wielkość pomieszczenie, bo to będzie istotne. Jeśli przestrzeń nie przekracza 20m, to można jest spróbować z Indianą Line Nota 260X, fajne monitorki za śmieszne pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 Jeśli nowe to Heco Victa 702. Są z nich najlepsze. Nie napisałeś jednak nic o pomieszczeniu? Jaka wielkośc? W tej cenie warto iśc w używane. Jakośc będzie znacznie lepsza. I tu standard: Tannoy M4/F4, Mission M34i, Dali 450, Klipsch F1/F2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olo de Olasso Napisano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 (edytowany) Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Posprawdzam propozycje. Co do pomieszczenia, to jest to salon 25 m2, podałem to info wcześniej, ale być może było zbyt zaszyte wśród innych parametrów Pozdrawiam Edytowano 13 sierpnia 2020 przez Olo de Olasso Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 No to do Yamahy 25m 1000 zł Hrco Victa 702 albo Mission M34i. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 Do CA zdecydowanie Pylony Pearl, ale do Twojego pomieszczenia raczej model Pearl 25, w miarę możliwości zapraszam na odsłuch i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olo de Olasso Napisano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 (edytowany) Rzeczywiscie, to Cambridge ;-) Wybaczcie, jeszcze sam dobrze nie wiem, czego szukam (detale, scena, dynamika), ale wole spokojniejszy pop czy cieplejszy indie rock, niz ostre granie. Nie slucham tez muzyki glosno. Kolego Q21, a czy Pearl 27 3-drozny daje duza roznice do 25? Ceny tych 3 modeli Pylona roznia sie mniej wiecej o 500 zl. Edytowano 13 sierpnia 2020 przez Olo de Olasso Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 Pearl 27 ma przede wszystkim więcej basu sam charakter brzmienia jest taki sam. Pearl 25 spokojnie nagłośni Twoje pomieszczenie, jeżeli wolisz więcej dołu to 27. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 Słuchałem CA 640a z Tannoy M4 i pamiętam, że grało to bez życia, a dźwięk tak cofnięty, że prawie za kolumnami. Albo coś źle pamiętam hymm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2020 Tannoy są cofnięte, są ciepłe. Ale nie aż tak jak opisujesz. chyba że lubisz jasny dzwięk to wtedy mogłeś je tak odebrać. Używane Missiony zagrają ci lepiej niż Pearl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 14 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2020 (edytowany) Tak, wolę jaśniej. Pamiętam, że zamieniliśmy na jakiś jasny wzmacniacz (nie pamiętam już jaki) i po prostu zdeklasował według mnie CA. Oczywiście detale i klarowność i sprężystoty bas były, ale właśnie trochę jak przez watę. Mogę też po prostu słabo pamiętać Edytowano 26 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziStereo Napisano 25 września 2020 Udostępnij Napisano 25 września 2020 Witam też zaczynam , narazie posiadam wzmacniacz Technics su-600 jakie głośniki podłogowe do 700 zł używane ( coś z basem dobrym) będą dobre do pokoju 15m ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 25 września 2020 Udostępnij Napisano 25 września 2020 (edytowany) Może coś z Grundig np box850 Edytowano 26 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 25 września 2020 Udostępnij Napisano 25 września 2020 3 godziny temu, MaziStereo napisał: Witam też zaczynam , narazie posiadam wzmacniacz Technics su-600 jakie głośniki podłogowe do 700 zł używane ( coś z basem dobrym) będą dobre do pokoju 15m ? Ten Technics się do niczego nie nadaje. Ze wszystkim zagra słabo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziStereo Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Dnia 25.09.2020 o 15:52, DudasDudek napisał: Ten Technics się do niczego nie nadaje. Ze wszystkim zagra słabo. Dostałem za darmo narazie starczy. Dlatego chcę narazie kupić głośniki a później zmienię na coś lepszego. Może jeszcze jakieś rady? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 11 minut temu, MaziStereo napisał: Dostałem za darmo narazie starczy. Dlatego chcę narazie kupić głośniki a później zmienię na coś lepszego. Może jeszcze jakieś rady? Na olx w okolicy musisz popatrzeć w swoim budżecie. Poszukaj i może coś się doradzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziStereo Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 W okolicy to chyba będzie ciężko coś znaleźć. Okolice Kielc , może takie: https://www.olx.pl/oferta/canton-carat-300-CID99-IDGzynn.html Może macie jakiegoś polecanego sprzedawcę z olx czy allegro z wysyłką coś kupić? https://www.olx.pl/oferta/kolumny-unitra-tonsil-zgc-80-8-559-CID99-IDCuZTO.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 (edytowany) 18 minut temu, MaziStereo napisał: Może macie jakiegoś polecanego sprzedawcę z olx czy allegro z wysyłką coś kupić? Forumowicz Pumpurek jest na Allegro Cantony świetna firma ale czy do Technicsa? Chyba nie! Edytowano 28 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziStereo Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Ok zobaczę co ma w ofercie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 https://www.olx.pl/oferta/dali-400-450-CID99-IDDwJ1b.html#d29ad73e8d https://www.olx.pl/oferta/brytyjskie-jpw-ml-1010-trojdrozne-glosniki-perless-CID99-IDFfE7R.html#d29ad73e8d https://www.olx.pl/oferta/mission-773-CID99-IDFkXS2.html#d789232c63 Ale raczej tech Technics nie pomoże im się rozwinąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziStereo Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 45 minut temu, mkk napisał: https://www.olx.pl/oferta/dali-400-450-CID99-IDDwJ1b.html#d29ad73e8d https://www.olx.pl/oferta/brytyjskie-jpw-ml-1010-trojdrozne-glosniki-perless-CID99-IDFfE7R.html#d29ad73e8d https://www.olx.pl/oferta/mission-773-CID99-IDFkXS2.html#d789232c63 Ale raczej tech Technics nie pomoże im się rozwinąć Ten Technics mam zamiar wymienić ale dopiero gdzieś za miesiąc. Rzucę okiem na oferty . Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Tannoy M2 albo M3. Sprzedaz je pożniej za tyle samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziStereo Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts