Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim. Przymierzam się do zakupu soundbar którego miejsce docelowym będzie sypialnia ( 22m2) poddasze (1 skos). Zastanawiam się nad firma Polka a dokładnie  modelem Audio Magnifi Max SR. Budżet 5.000 zł +/- 1000 jeśli będzie coś godnego.

Napisano
49 minut temu, Stolarz napisał:

W tym budżecie lepiej już złożyć zestaw kina domowego a nie wydawać na grajbelkę.

Jeśli zdecyduje się na zakup "czegoś większego" będę musiał jej kupić toaletkę :(
Reasumując zwykłe aktywne kolumny sa lepsze niż zestaw Polk-a który przedstawiłem. Wiec co Państwo proponują w/w kwocie, tylko aby kolumny były minimalistyczne bądź bardzo "nowoczesne" jeśli już muszą być duże.

Napisano
21 godzin temu, Maraks napisał:

Dzień dobry wszystkim. Przymierzam się do zakupu soundbar którego miejsce docelowym będzie sypialnia ( 22m2) poddasze (1 skos). Zastanawiam się nad firma Polka a dokładnie  modelem Audio Magnifi Max SR. Budżet 5.000 zł +/- 1000 jeśli będzie coś godnego.

Dobrze Panowie, wiec proszę o solidny zestaw do sypialni :)

Napisano

Cześć,
Polk AUdio magnifi Max SR to dobra listwa o mocnym brzmieniu ale jednak w tej kwocie można złożyć lepszy zestaw stereo. Jeśli miałby to być minimalizm to polecam zwrócić uwagę na monitory aktywne takie jak Klipsch the Fives czy System Audio Saxo 7 Active. System Audio zagrają bardziej wyrównanym dźwiękiem natomiast klipsch będzie stawiał na mocniejszy bas i górę pasma. Alternatywą może być mały wzmacniacz taki jak Topping MX3 w połączeniu z Pylon Audio Diamond Monitor. 
Pytanie czy jesteś w stanie postawić większe kolumny podłogowe i klasyczny wzmacniacz? 

Napisano

5000-6000 za belkę !

A mówią że kryzys i recesja jest :P

Jak chcesz koniecznie soundbar to kup sobie taki za 1500 od Bose czy ile on kosztuje i będzie ok.

Jak masz taki budżet to kup wzmacniacz + monitory albo Aktywne monitory. Zagra to o 5 klas lepiej.

Bo rozumiem że nie ma tam być kina z efektami surround?

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

5000-6000 za belkę !

A mówią że kryzys i recesja jest :P

Jak chcesz koniecznie soundbar to kup sobie taki za 1500 od Bose czy ile on kosztuje i będzie ok.

Jak masz taki budżet to kup wzmacniacz + monitory albo Aktywne monitory. Zagra to o 5 klas lepiej.

Bo rozumiem że nie ma tam być kina z efektami surround?

Belkę którą rozważałem miała 2 tylne głośniki, wiec też jakiś efekt surround by był. Jeśli moja koncepcja Polka umarła, i jestem zobowiązany małżonce kupić toaletkę wiec zaszaleję i pełne 5.1 rozważę :)

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

@Maraks jak miałbym ultimatum , albo " belka", albo normalny set 5.1 + zakup toaletki , to na wszelki wypadek ,machnąłbym jeszcze remont całej chałupy łącznie z dachem i jeszcze postawiłbym żonie kolacje przy świecach :)

Nie mogę, tak pozbywać się "asów" jeszcze trochę negocjacji przede mną :)

Edytowano przez Maraks
Napisano

Drodzy Panowie, a wiec jaki zestaw mam skompletować? nie ukrywam ze finał LM chciałbym oglądnąć z dobrym dźwiękiem :)

1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

@Maraks jak miałbym ultimatum , albo " belka", albo normalny set 5.1 + zakup toaletki , to na wszelki wypadek ,machnąłbym jeszcze remont całej chałupy łącznie z dachem i jeszcze postawiłbym żonie kolacje przy świecach :)

Nie mogę, tak pozbywać się "asów" jeszcze trochę negocjacji mnie czeka :)

Napisano

Autor ma budżet 5/6k a Ty mu polecasz takie coś? Ja nie twierdzę, że nie da się kupić taniej niż te 5/6k ale jeśli autor chce tyle przeznaczyć to chyba da się coś lepszego wybrać niż takie małe coś jako front, centralny i satelity.

@Maraks określ jeszcze kolor kolumn/subwoofera. To też ma znaczenie (większe dla Twojej drugiej połowy) ;)

Napisano
21 godzin temu, Maraks napisał:

Belkę którą rozważałem miała 2 tylne głośniki, wiec też jakiś efekt surround by był.

Ok,

Co Wy toalety nie macie w domu a kino kupujecie? :P:P

Yamaha 685 + HECO Aurora 300 set 5.1

To moj typ.

Ewentualnie Denon 1600 czy nowy 2700 z Monitor audio Bronze.

Napisano
12 godzin temu, Stolarz napisał:

Autor ma budżet 5/6k a Ty mu polecasz takie coś? Ja nie twierdzę, że nie da się kupić taniej niż te 5/6k ale jeśli autor chce tyle przeznaczyć to chyba da się coś lepszego wybrać niż takie małe coś jako front, centralny i satelity.

@Maraks określ jeszcze kolor kolumn/subwoofera. To też ma znaczenie (większe dla Twojej drugiej połowy) ;)

Zaszalejmy :) kolorystyka czarna, biała.

Napisano
10 godzin temu, S4Home napisał:

I Tesi nie są czarne. Wpadają w taki srebrzysty odcień.

Faceci i kolory w zdecydowanej większości są czarne, z domieszką jak to nazwałeś srebrzystej poświaty. Ale jak dla mnie to czarne :)