Gość Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 W kinie domowym nie siedzę specjalnie to fakt!!!! Skoro jesteś taki SPEC 🤔 i widzę że masz wielkie mniemanie o sobie 😁 To dobierz koledze AMLITUNER w cenie 600zł żeby mógł wszystko podłączyć Uważam że będzie ok skoro miał wcześnie j jakiś stary amplituner (chyba) PHILIPS i jakoś działało!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Dnia 5.09.2020 o 21:47, Donio napisał: Czyli dobrze podłączyłem? Kable oczywiście będą wymienione. Wiesz co, co do zasady dobrze, ale ten kabel do czerwonego dałby jednak z drugiej strony, albo przynajmniej skrocil kawalek bez izolacji - tylko po to,zeby zmniejszyc ryzyko zwarcia. 50 minut temu, Jasiek88 napisał: Ten ampituner nie ma HDCP 2.2, nie ma HDR, nie ma DV w zasadzie jest bezużyteczny jeśli chodzi o bezpośrednie podłączenie odtwarzaczy UHD / nowych konsol itd itd. Myślę, że jak wydaje 500 zł na ampli, to pewnie reszta tez jest budzetowa, wiec jakos bym sie nie martwil tymi brakami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 20 minut temu, milk-monster napisał: Uważam że będzie ok Nikt nie napisał że nie będzie ok poprawiłem jedynie twój błąd i wytłumaczyłem jakich rzeczy w nim nie ma. Po prostu autor będzie musiał wszystko podłączać do TV a audio podłączać albo przez arc, coax, toslink, rca i ewentualnie wyjście hdmi audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 Spoko już zadecydowałem, że kupię tego Onkyo 609. Ma to grać z moimi kolumnami, a inne bajery mnie zbytno nie interesują. Kabel będzie nowy, już zamówiony z linku milkmonstera. Moge podłączyć tak jak do tej pory, czyli PS4 pro, dvd i nc+ przez hdmi do telewizona LG oled C8 a dźwięk optycznym do amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 (edytowany) @Jasiek88 jak zwał tak zwał autorowi wątku pasuje i oto chodzi 👍 Edytowano 7 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 /seria 5 w Onkyo gra wyraźnie gorzej. Wyraźnie ma słabsza dynamikę. Seria 6 jest po prostu o klasę lepsza. Między 6 a 7 nie ma już takiej różnicy. Z tym że 525 jest nowszy i to znacznie. 608 musisz kupić czy tez 609 ze sprawdzonego źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 8 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2020 Ostatnie ostateczne zapytanie. Mam już pewne na jutro 2 amplitunery z okolicy: Onkyo 608 od pierwszego właściciela ale bez gwarancji za 600zł i Onkyo 609 za 850zł z miesięczną gwarancją od firmy która zawodowo sprzedaje i dobiera używany sprzęt. Czy taki amator jak ja odczuje różnicę w jakości dźwięku pomiędzy 608 a 609 i czy opłaca się dołożyć 250zł do 609 i do miesięcznej gwarancji? Przeczytałem, że jednak 609 gra lepiej niż 608, ale to opinie sprzed dobrych kilku lat. Wiem, że męczę ale straszny ze mnie dusigrosz niestety. Wiem, że decyzji za mnie nie podejmiecie, ale chcę zapytać o wasze zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 10 godzin temu, S4Home napisał: 608 musisz kupić czy tez 609 ze sprawdzonego źródła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 609 jest po prostu młodszy, ale to amplitunery tej samej serii "6", więc nie spodziewałbym się jakichś spektakularnych różnic w jakości brzmienia. Natomiast nie zmienia to faktu, że osobiście wolałbym dopłacić. I to nie do rzekomej różnicy w brzmieniu, ale dla świętego spokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 608 i 609 gra identycznie. Ale nie sa zrobione już tak samo. 608 to ostatni aluminiowy model tej serii. 9tka jest już plastikowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 9 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2020 6 godzin temu, S4Home napisał: 608 i 609 gra identycznie. Ale nie sa zrobione już tak samo. 608 to ostatni aluminiowy model tej serii. 9tka jest już plastikowa. A jeszcze jak by porównać jakość dźwięku 609 do 626? To że 626 ma bluetooth i wifi to już wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 (edytowany) Może weź nowy masz trochę gotówki reszta raty i będzie Ok wszytko podłączysz!! Dlaczego? Zaczynałeś od 500zł teraz już 850zł jutro powiesz że masz 1200zł więc może nowy to dobry pomysł 👍 Nowe kolumny już masz!! Kupisz od branży z forum dadzą ci pewnie jakiś rabacik 😉 Edytowano 9 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 9 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2020 (edytowany) Zaczynałem od 300-500😄 Nie chodzi o to, że nie mam pieniędzy. Chodzi o to, że nie lubię wydawać na coś czego w pełni nie wykorzystam. A, że znalazłem praktycznie nowe Onkyo 626 za 700zł to pytam w czym są gorsze od 609. Postanowiałem wybrać złoty środek i nie kupować najtańszego a kupić troszkę droższy, starszy a dobrej klasy. Edytowano 9 września 2020 przez Donio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 (edytowany) Ja nie powiedziałem że nie masz kasy!!!!!! Poprostu zaproponowałem nowy 😉 Wracając do ONKYO jeżeli używasz Bluetooth i masz w domu WI-FI to chyba warto! Myślę że aż takich różnic dźwięku nie ma między tymi modelami 626,608,609. Wybierz ten który jest w najlepszym stanie technicznym według ciebie. Edytowano 9 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 (edytowany) Nie kupuj takich niskich modeli bo to nie gra... jeśli chcesz kupować używane to szukaj starszych ale wysokich modeli np pioneer sc-lx, onkyo rz8xx Edytowano 9 września 2020 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 1 godzinę temu, Donio napisał: Zaczynałem od 300-500😄 Nie chodzi o to, że nie mam pieniędzy. Chodzi o to, że nie lubię wydawać na coś czego w pełni nie wykorzystam. A, że znalazłem praktycznie nowe Onkyo 626 za 700zł to pytam w czym są gorsze od 609. Postanowiałem wybrać złoty środek i nie kupować najtańszego a kupić troszkę droższy, starszy a dobrej klasy. Skoro chcesz kupić to jednak będzie wykorzystywany. Można słuchać sporadycznie ale z większą przyjemnością Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 9 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2020 (edytowany) 11 minut temu, Kubad napisał: Skoro chcesz kupić to jednak będzie wykorzystywany. Można słuchać sporadycznie ale z większą przyjemnością 1 godzinę temu, tadekk55 napisał: Nie kupuj takich niskich modeli bo to nie gra... jeśli chcesz kupować używane to szukaj starszych ale wysokich modeli np pioneer sc-lx, onkyo rz8xx Masz rację, od czasu do czasu będzie. Ale tzn że słuchanie Onkyo 609 albo 626 nie będzie przyjemne? Zostańmy już przy którymś z tych dwóch modeli. Na jutro mam zarezerwowanego 609 za 850zł, ale sprzedawca ma go jeszcze pożądnie posprawdzać, a jest jeszcze 626 praktycznie nieużywany za 700zł. Edytowano 9 września 2020 przez Donio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 10 minut temu, Donio napisał: Zostańmy już przy którymś z tych dwóch modeli. Zabrzmiało to tak że ktoś cię zmusza do kupna 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Zależy przyjemne dla kogo jeżeli masz nieduże oczekiwania względem takiego amplitunera to będziesz zadowolony z obu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 2 godziny temu, Donio napisał: A, że znalazłem praktycznie nowe Onkyo 626 Chyba nie taki nowy, bo ten model ma już z 7 lat 20 minut temu, Donio napisał: a jest jeszcze 626 praktycznie nieużywany To już brzmi precyzyjniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 9 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2020 1 minutę temu, Markcox napisał: Chyba nie taki nowy, bo ten model ma już z 7 lat To już brzmi precyzyjniej 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 Co to znaczy praktycznie nowe 626? To opis jak z autami nie bite a widziałem jak przywożą na lawecie z Niemiec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 10 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2020 2 minuty temu, S4Home napisał: Co to znaczy praktycznie nowe 626? To opis jak z autami nie bite a widziałem jak przywożą na lawecie z Niemiec Tzn facet twierdzi, że używał ok 10 miesięcy, a resztę ampli spędził w szafie bo często zmienia, a ten miał jako awaryjny w razie czego. Wiem... trochę dziwne to się wydaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Daje temu 1/100 Ale nie mowie że to nie możliwe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 11 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2020 3 minuty temu, S4Home napisał: Daje temu 1/100 Ale nie mowie że to nie możliwe 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts