loup Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 12 minut temu, S4Home napisał: Jestem za. 1500AE lub jego nowsze odpowiedniki. Piotr Jeśli dobrze widzę, to on nie ma wejść cyfrowych (optycznych), prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loup Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Ewentualnie jak inaczej podpiąć do takiego wzmacniacza TV? DAC czy jest jakiś inny patent? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 dokładnie tak, za pomocą DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 W przypadku używanych wzmacniaczy, trudno będzie znaleźć taki który ma wbudowany DAC i wejście na końcówkę mocy dla sprzętu AV w założonym budżecie. Do stosunkowo nie tak dawna DAC w wzmacniaczach był czymś bardzo rzadkim. Również wejście na końcówkę mocy nie było zbyt popularne. Zewnętrzne DAC-i są w użyciu od bardzo dawna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loup Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 4 minuty temu, MobyDick napisał: W przypadku używanych wzmacniaczy, trudno będzie znaleźć taki który ma wbudowany DAC i wejście na końcówkę mocy dla sprzętu AV w założonym budżecie. Do stosunkowo nie tak dawna DAC w wzmacniaczach był czymś bardzo rzadkim. Również wejście na końcówkę mocy nie było zbyt popularne. Zewnętrzne DAC-i są w użyciu od bardzo dawna. Ok rozumiem. A jeszcze tylko dla porównania, koszt nowego wzmacniacza stereo z wbudowanym DAC i wejściem na końcówkę to jaki koszt (o podobnych parametrach jak Denon PMA-1500AE)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Denon PMA-1600NE, czyli nowy model z tej serii, który został wyposażony w DAC kosztuje 6tyś w sklepie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Możesz dołozyć po prostu tani dobry DAC. Musicl Fidelity V DAC II / Arcam rDAC. To jeśli chcesz odciąć stereo od kina całkowicie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loup Napisano 17 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 (edytowany) A Cambridge DAC Magic 100 albo Schiit Modi 3 ? Edytowano 17 listopada 2020 przez loup Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 Cambridge DAC 100 ok i się wpiszę w system. Mogę Ci go pożyczyć. Schiit nie znam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loup Napisano 18 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Cambridge DAC 100 ok i się wpiszę w system. Mogę Ci go pożyczyć. Schiit nie znam. Piotr Czy to wypożyczenie jest z opcją zakupu (czyli jak ok to płacę i zostaje) czy masz jakąś inną pulę sprzętu do wypożyczania i trzeba odsyłać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 Zalezy. Jesli mam nowy to może zostać. Jeśli z ekspo to decyzja zalezy od Ciebie czy taki ma zostać czy podmieniamy na nówkę. Wszystko ewentualnie załatwiamy my. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loup Napisano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 No dobra, więc ostatecznie kupiłem zestaw KD od @Markcox i to był strzał w dziesiątkę Gra to o niebo lepiej od mojego leciwego Technicsa z małymi kolumienkami, a jeszcze nawet nie skalibrowałem zestawu i nie podłączyłem subwoofera (czekam na kabel). Temat stereo zostawiam na ewentualne później, ale na razie wystarczy mi spokojnie to co kupiłem. Dzięki wszystkim za pomoc w wyklarowaniu wizji. Teraz przynajmniej wiem jaką drogą podążać rozbudowując zestaw, jeśli będzie potrzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 (edytowany) 3 godziny temu, loup napisał: i to był strzał w dziesiątkę Cieszę się Niech służy i cieszy ucho jak najdłużej. I pamiętaj, nie daj za bardzo wciągnąć się w tą magiczną pogoń za króliczkiem Edytowano 7 grudnia 2020 przez Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Kolego @Markcox, a Ty króliczka już dogoniłeś 🙂? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Właśnie w ten weekend skończyłem temat kuchni, teraz wydaje mi się, że mogę ze spokojną głową zasiąść do kombinacji alpejskiej z audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 @Markcoxto ja Ci podrzucę taki pomysł : Audio physic classic 8 + Cyrus one. Posłuchaj w Warszawie na Woronicza. Ja mam classic 3 z Cyrusem i gra to zacnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 @seba3002 dzięki za sugestie. U mnie jest jeszcze taki problem, że potrzebuje się kręcić wokół frontów, do których będę w stanie dostać również solidną kolumnę centralną. Więc sprawa lekko się komplikuje, ale nie zamykam się na żaden z kierunków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 1 godzinę temu, Markcox napisał: @seba3002 dzięki za sugestie. U mnie jest jeszcze taki problem, że potrzebuje się kręcić wokół frontów, do których będę w stanie dostać również solidną kolumnę centralną. Więc sprawa lekko się komplikuje, ale nie zamykam się na żaden z kierunków A masz już jakieś pomysły? Słuchałeś już czegoś? A jeśli mowa o solidnej kolumnie centralnej - audio physic classic też ma taką - z tym że kosztuje około 5000 PLN 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 3 godziny temu, Markcox napisał: U mnie jest jeszcze taki problem, że potrzebuje się kręcić wokół frontów, do których będę w stanie dostać również solidną kolumnę centralną. Marckox skąd wiedziałeś , ze akurat przypadkiem sprzedaje Grandy , do których też przypadkiem mam świetny centralny Dali Grand Vocal Nie to abym się narzucał ...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Ostatnie tygodnie/miesiące głowę zaprzątał mi remont kuchni, który dobrze mnie wykończył. Ale nie wiem, czy uda mi się wybrać na jakiś odsłuch jeszcze w tym roku - już niebezpiecznie zbliża się okres mocno przedświąteczny i nie wiem, czy wygospodaruje na to trochę czasu. Ale na pewno kręcę się wokół KEF Q950 (na ten moment zdecydował tylko wygląd i "opinie", zobaczymy, czy podejdzie mi również brzmienie) i przy tej okazji pożonglowałbym kilkoma kolumnami w zbliżonym budżecie. 6 godzin temu, tomek4446 napisał: Marckox skąd wiedziałeś , ze akurat przypadkiem sprzedaje Grandy Pomidor do Łodzi tym bardziej nie wybieram się w tym roku. W sumie szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, bo byłem w Twoim mieście we wrześniu po psa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 32 minuty temu, Markcox napisał: W sumie szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, bo byłem w Twoim mieście we wrześniu po psa Zapraszam , nawet w przyszłym roku i nie koniecznie w sprawie kolumn. Zawsze fajnie po prostu pogadać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Jasna sprawa Tomku, będę miał to na pewno na uwadze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts