Markcox Napisano 17 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2021 42 minuty temu, JaZz napisał: Załóż może temat to więcej ludzi zobaczy Wolę jednak zapytać trochę z ukrycia, niż zrobić nową przestrzeń na gównoburzę @seba3002 dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 Przed chwilą, Markcox napisał: @seba3002 dzięki! Zauważ, że Pan konstruktor chyba sam do końca nie wie, co "gra" w tych kablach, bo podaje tylko "znane" mu informacje. Czyli pozostaje tez zapewne spora liczba niewiadomych . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 17 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2021 Dlatego chyba rozejrzę się za popularnymi kablami w rozsądnych dla mnie pieniądzach. Tylko jeszcze muszę odświeżyć sobie te "popularne" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 4 minuty temu, Markcox napisał: Dlatego chyba rozejrzę się za popularnymi kablami w rozsądnych dla mnie pieniądzach. Tylko jeszcze muszę odświeżyć sobie te "popularne" A rozsądne pieniądze za kable głośnikowe to ile? Jeśli zdecyduję się kupić jakieś kable z konfekcją to max 600zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 17 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2021 Wiadomo, że dla każdego jest to indywidualna kwestia. Ja staram się być raczej wstrzemięźliwy w tej kwestii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 maja 2021 Udostępnij Napisano 18 maja 2021 Ktore Melodiki? Purple Rain? to tu różnica w zianie będzie. Polecam spróbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2021 Dokładnie tak. To co Piotrze polecisz od siebie, żeby zamknąć się powiedzmy w kilku stówkach, mając na uwadze konfekcję i 2x3m, może nawet 2x3,5m? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 maja 2021 Udostępnij Napisano 19 maja 2021 Konfekcje możemy ci zrobić. Ta seryjna w niektórych firmach jest po prostu droga. Ale wymiana w zasadzie na każdy kabel będzie zmianą. Melodika to dobry kabel ale do konkretnych sprzetów. Tłumi mocno górę. Kimber, Chord, InAkustic Myślę że znajdziemy jakieś fragmenty do testów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Czy miał ktoś może możliwość posłuchać tych nowych Evo wynalazków od Cambridge Audio i podzieli się swoimi wrażeniami? Z naciskiem na model CA Evo150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Dnia 17.05.2021 o 19:34, JaZz napisał: Ultra Top HIGH END! Dzisiaj akurat oglądałem odcinek Reduktora Szumu o Hi-End'zie i rozmawiali między innymi o tym jak często jest nadużywane te sformułowanie 😛 W tytule brakuje jeszcze SUPER HIPER, generalnie jest trend od jakiegoś czasu żeby ten "hajend" był w tytule Możemy się śmiać Panowie, ale zapewne działa to na sporą rzeszę mniej "wyrobionych" odbiorców... Osobiście uważam, że tego typu oferty należy omijać szerokim łukiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2021 Udostępnij Napisano 25 maja 2021 21 godzin temu, Markcox napisał: Czy miał ktoś może możliwość posłuchać tych nowych Evo wynalazków od Cambridge Audio i podzieli się swoimi wrażeniami? Z naciskiem na model CA Evo150 W UK poszedł juz pogłos że to są kiler Naima Więc sam czekam na duży test u siebie w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2021 hmmm... czyli może warto posmakować i przekonać się na własnej skórze?! Nie ukrywam, że pod względem designu prezentuje się całkiem spoko. Ale najpierw w tym tygodniu wjeżdżają u mnie lampka od Yaqin'a i wszędzie polecany Roksan K3 - sam muszę się przekonać i wreszcie odfajkować ten punkt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 25 maja 2021 Udostępnij Napisano 25 maja 2021 1 godzinę temu, Markcox napisał: Ale najpierw w tym tygodniu wjeżdżają u mnie lampka od Yaqin'a Jednak Janek na testy,a zdradzisz cóż za model? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2021 Tak, na ostatnim odsłuchu próbowałem lampkę Feez'a i coś jest w tym graniu, stąd chcę się zapoznać z tym bliżej w domowych warunkach. A model MS-90B Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 25 maja 2021 Udostępnij Napisano 25 maja 2021 Kawał klocka z tego ms-90,na testy nówkę dostaniesz,czy wygrzany egzemplarz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 25 maja 2021 Udostępnij Napisano 25 maja 2021 Jestem bardzo ciekaw tego Yaqin ms-90b. @Markcox koniecznie napisz jak wrażenia z odsłuchu😉 Pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2021 (edytowany) Hmmm... wydawało mi się to tak oczywiste, że w sumie nie dopytałem. Ale nawet na ich stronie jest oznaczony, jako egzemplarz do odsłuchu, więc obstawiam, że raczej wygrzany - taką przynajmniej mam nadzieję Na pewno podzielę się wrażeniami Edytowano 25 maja 2021 przez Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 maja 2021 Udostępnij Napisano 26 maja 2021 Ja jestem ciekaw Twojego odbioru 500tek z K3. U nas to często wybierane połączenie. Ale odbiór lampki tez poczytam z wielką chęcia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Więc daję znać... Roksan, wierzę, że może to być wybór wielu w połączeniu z MA, czy innymi kolumnami, ale w mojej "zabawie", w porównaniu do ampli KD nie wyróżnił się niczym szczególnym, żeby uzasadnić inwestycję siedmiu klocków w jego nabycie. Zagrał poprawnie, taki zbalansowany, ale co mnie zaskoczyło (w porównaniu z jego graniem w salonie) u mnie w domu znowu mi zabrakło tego mocnego dociążenia najniższego dołu. Szybko nastąpiła przesiadka na Yaqin'a. I tu różnice w charakterze grania od razu dało się wyczuć. Nawet będąca u mnie akurat bratowa (bo o podnieconym, chyba bardziej niż ja bracie, nawet nie wspomnę), wraz z moją (jeszcze nie) żoną stwierdziły, że (moje ulubione forumowe sformułowanie): nie jestem audiofilem... ale nawet ja czuje różnicę. W każdym razie zupełnie inne granie, fajnie zakrojony i uwypuklony środek pasma, coś pokroju, co prezentował sobą w moim odczuciu Pier, ale z tą różnicą - co mnie bardzo zaskoczyło - z wyraźnie dociążonym, tam gdzie trzeba, dołem. I przy tym wszystkim jest w tym graniu coś takiego magicznego. Ale - i tu kolejne zaskoczenie - również z zachowaniem dużej dynamiki. Jestem mocno zaskoczony tym doświadczeniem, oczywiście na bardzo duży plus i na ten moment mam swojego faworyta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 W końcu ten chińczyk to kawał sprzętu, 28 kg. Yaqin ms-90b w tej chwili wyszedł na prowadzenie i jest twoim faworytem, czyli rozumiem, że dalej będziesz szukał swego ideału i testował następne wzmacniacze. Jaki następny w planie? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Na pewno gryzłoby mnie sumienie, gdybym nie sprawdził jeszcze wspominanej już Emotivy DR2. Niby jeszcze kilka sztuk, ot tak w ramach poeksperymentowania chodziło mi po głowie, natomiast obawiam się, że te wszystkie "rezystory" to będzie dreptanie w miejscu i wnioski będą zbliżone do dotychczasowych. Więc zakładam stratę czasu... Jak do tej pory inność pokazały tylko hybryda i teraz lampka. Może tego właśnie szukałem?! Być może jeszcze ten Evo150 wjedzie na warsztat, jeżeli uda mi się go dostać (w sklepie, z którego pożyczałem K3 i Yaqin'a niestety braki na stanie), natomiast obawiam się, że to może być typowa, mocna klasa D, czyli to, co reprezentuje sobą mój ampli KD. I tak dodam, że dzisiaj osłuchuje się z trochę mało finezyjną muzyką klubową, a nawet w tych kawałkach pojawiają się dźwięki, którymi jestem zaskoczony i z których istnienia nawet nie zdawałem sobie do tej pory sprawy. Generalnie bajka 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 29 minut temu, Markcox napisał: Jak do tej pory inność pokazały tylko hybryda i teraz lampka. Może tego właśnie szukałem?! Nawet nie wiesz jak mnie cieszy to co piszesz 🙂. Z tym, że po ostatnich wyczynach synka lampa oddaliła się z prędkością światła nawet z kategorii pomysł do sprawdzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 @Markcox, to kiedy mogę wpadać na odsłuchy 😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2021 @Asia zarówno Yaqin, jak i pewnie sporo innych lampek są dobrze "zaklatkowane", niekiedy w opcji, więc żeby popsuć, musiałby dobrze się przygotować. A poziom kombinacji raczej nie różniłby się poziomowi dobrania się przez wentylacje w klasycznych klockach (gdyby chciał). Inna sprawa, że same żarzące się lampki mogą być bardziej prowokujące Ale u Ciebie klocek stoi raczej wysoko, (teoretycznie) poza zasięgiem. W każdym razie polecam, bez dwóch zdań. Zawsze to przy okazji dodatkowe doświadczenie i finalnie dodatkowy grzejnik na sezony jesienno-zimowe, a klimat nie do podrobienia 😁 @seba3002 K3 i Yaqin leży u mnie do wtorku, więc zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 45 minut temu, Markcox napisał: i finalnie dodatkowy grzejnik na sezony jesienno-zimowe, A jak się wytłumaczy dziecku że gorące i można się oparzyć,to nie będzie korciło,by przy nim majstrować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts