Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Czy mógłby ktoś doradzić jaki zestaw głośników (fronty + central+ boczne +subwoofer) do amplitunera Yamaha RX-V685 do 7 tys. ?? Sprzęt będzie używany zarówno do kina jak i muzyki.

Z góry dziękuję za pomoc

Napisano

Tak, ale uznałem, że zakupię tego V685 jeżeli nie warto dopłacać do A880. Raczej zdecyduję się na Yamaha. Co do budżetu to uznałem, że wolę zmieścić się w 10 tys. łącznie z ampli. Chyba, że warto do czegoś dopłacić...

Napisano (edytowany)

Na forum krąży pogłoska, że niedługo Yamah 685 zabraknie. Więc może warto się pospieszyć 🙂. A jeśli już ją będziesz miał to standardowo - heco aurora 700. Najczęściej polecane kolumny na tym portalu 🙂.

Edytowano przez seba3002
Napisano

A jak z modelem wyższym Heco Aurora 1000, nie lepiej dopłacić czy nie ma sensu ??

Czy taki zestaw będzie OK, do tej Yamaha RX-V685:

dwie kolumny podłogowe Heco Aurora 1000

dwie kolumny podstawkowe Heco Aurora 300

kolumna centralna Heco Aurora 30

subwoofer Klipsch R-115SW

Napisano

Czyli nie warto dopłacać do Aurora 1000, będą za mocne ??

A jak ten subwoofer ?? Nie wiem, raczej w Trójmieście nie będę miał gdzie tego przetestować, dlatego szukałem porad osób, które się na tym znają ;)

Napisano (edytowany)

Sklepy @Q21 i @S4Home oferują możliwość wypożyczenia i testowania sprzętu w domu. Nie wiem tylko czy dostaniesz u nich Yamahę 685. 

Co do suba się nie wypowiem. Nie znam tego modelu i nie pamiętam jakiego modelu słuchałem u kolegi. Jutro branża na pewno też coś podpowie. 

Edytowano przez seba3002
Napisano

Powinienem jeszcze mieć RXV685 więc nie byłoby problemu z wypożyczeniem wraz z kolumnami. Heco Aurora 700set to sprawdzone połączenie. Alternatywą mogą być Q-Acoustic 3050i lub potężniej brzmiące Pylon Audio Sapphire 25. 

Napisano

No to co jest Pan w stanie zaproponować lepszego w tej samej cenie co ten zestaw ??

Chyba zdecydowałbym się na zakup takiego zestawu:

Yamaha RX-A880 

Heco Aurora 700 +300 +Center 30 + sub Klipsch R-115SW

Pytanie czy całość będzie współgrała i jest warta swoich pieniędzy ??

Napisano

Podpinam się pod to samo pytanie co kolega wyżej zadał:) dokładnie nad takim samym zestawem myślę,ze względu że będę kupował za miesiąc i rx-v685 już pewnie nie dostanę...jedynie może sub wziąłbym do kompletu od Heco? Czy jednak klipsch lepszy?

Pozdrawiam

Napisano

1. Heco Aurora 700 w komplecie 5.1 lub 7.1

2. ELAC F6.2 z subem od Elaca znakomity model i tu na boku mozna zastosować płaskie on Walle

3. Polk audio Rti A7

Wszystkie te kolumny dobrze zgrywają się z Yamaha. Dają duży dewizek przy braku jaskrawości.

Zapraszam na odsłuch

Piotr

Napisano
11 godzin temu, drspike86 napisał:

Mam dodatkowe pytanie odnośnie subwoofera, który wybrałem . Czy ten Klipsch R-115SW nie jest za mocny do mojego pokoju ?? Czytałem, że ponoć ma mega kopa i dużo osób odradza do mieszkania, bo niby za mocny :)

Spokojnie na pokładzie masz regulacje żeby dostosować go do kolumn jak i pomieszczenia. 

Napisano
22 godziny temu, drspike86 napisał:

Dziękuję za odpowiedź.

Pytanie czy te Polk audio Rti A7 są lepsze od tych Heco Aurora 700 ??

Nie. Grają po prostu inaczej. Stad 3 propozycję.

Nie ma czegoś takiego naj najlepsze w swojej cenie.