Dzwiekoszczelny Napisano 15 listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 listopada 2020 Czy ktoś z Was robił może jaki wpływ na dźwięk z Usbridge Signature ma zasilanie Shanti, Tomanek, Nostromo, Ifi audio ipower? Mam dylemat czy zmieniać obecny "zwykły" zasilacz 5V 3A. Reszta toru Roksan K3 Integra, Monitor Audio gx300, smsl m500 mk2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loli_pl Napisano 15 listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 listopada 2020 Zmieniać jak najszybciej, miałem Tomanka i duża różnica na korzyść Tomanka.Wysłane z mojego CPH1941 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 listopada 2020 Różnica jest słyszalna i warto pokusić się o lepszy zasialacz. W rozsądnych pieniądzach jest właśnie Tommanek, warto do niego napisać i wypożyczyć zasilacz na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Jeśli odpisze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Czyli będzie Tomanek. Dzięki za podpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 15 godzin temu, S4Home napisał: Jeśli odpisze Nie wiem jak z odpisywaniem, ale na telefony odpowiada. Ostatnio pomógł mi z przydźwiękiem. Mam zasilacz Tomanka do Maliny , systemu na wyżyny nie wzniósł , ale w odróżnieniu od tego zwykłego jak do telefonu , nie muszę teraz wyłączać maliny z gniazdka jak odpalam gramofon. Nie ma brumu , a więc już jest lepszy od chińczyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 (edytowany) A dlaczego nie Allo Shanti?Jest dedykowany do digione sig.Do Usbridge też się nada.Miałem go spiętego z maliną i signature oraz z usbridge.Finalnie został chińczyk diy,ale shanti to dobry wybór. Edytowano 17 listopada 2020 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Masz jakieś namiary na "chińczyka" może warto spróbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Cześć, jeśli chodzi o tego typu zasilacze to polecam kontakt z firmą Muzg Audio z Rzeszowa, robią bardzo fajne zasilcze. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 (edytowany) 15 godzin temu, Dzwiekoszczelny napisał: Masz jakieś namiary na "chińczyka" może warto spróbować. 64,60 zł | Darmowa wysyłka STUDER900 Regulator płyta zasilająca może zmontować w podwójna moc pokładzie DIY kit 5V-28Vhttps://a.aliexpress.com/_BO0YhT 60,87 zł 34%OFF | Lusya 5-24V STUDER900 Regulator płyta zasilająca super LM317 LT1083 LT1085 DIY kit/gotowa płytahttps://a.aliexpress.com/_BSc4kh Warto spróbować czegoś na studer900 lub Sigma11/Sigma22 81,86 zł 34%OFF | Lusya Sigma11 zestawy DIY regulowane napięcie zasilania Regulator na słuchawki z przetwornikiem DAC zasilacz T1431https://a.aliexpress.com/_BUgWsD 123,20 zł 34%OFF | Lusya sigma22 zestawy DIY regulowane napięcie regulatora zasilania dla DAC zasilacz słuchawkowy T1432https://a.aliexpress.com/_BU9nQh Mam porównanie #1 do Shanti i różnice są na granicach percepcji,lub żadne...Tzn, początkowo gdy podłączyłem shanti, wydawało mi się że jest lepszy.Jednak w bezpośrednim porównaniu allo digione sig vs usbridge sig na różnych zasilaniach nie wnosiło zmian podczas przełączania się pomiędzy źródłami w czasie rzeczywistym. Być może to wszystko co jestem w stanie wycisnąć z mojego zestawu.Może z nudów kiedyś potestuje jedno z w/w. Edytowano 25 listopada 2020 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 25 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Ok. Dziękuję. Czy ten zestaw nr 1 miał dodatkowo instrukcje w formie papierowej jak to złożyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 (edytowany) Instrukcji brak,to DiY więc szukasz jej sam😏 #1 To układ podwójnego zasilania liniowego.Potrzebne jeszcze opakowanie i transformator (najlepiej toroidalny dedykowany do audio)W przypadku usbridge potrzebujesz pojedyńcze zasilanie,chyba że przyszłościowo zamierzasz wykorzystać podwozie do aplikacji np. digione signature. Płytka dostarczona jest złożona, wystarczy tylko połączyć,ustawić napięcia wyjścia. Jak nie masz charakteru majsterkowicza,to może coś takiego będzie dobrym rozwiązaniem?Gotowiec 102,24 zł 5%OFF | WEILIANG AUDIO odnoszą się do STUDER900 liniowy zasilacz regulowanyhttps://a.aliexpress.com/_BToxFr Brał bym z trafo Talema 25W. Składając samodzielnie podwójne zasilanie wyjdzie podobnie,tylko bez ładnego opakowania. Do gotowca nie mam niestety porównania. Edytowano 25 listopada 2020 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 (edytowany) Dzięki za pomoc. Chyba dam zarobić małym chińskim rączka. Edytowano 26 listopada 2020 przez Dzwiekoszczelny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Dnia 25.11.2020 o 08:17, Mar Ka napisał: 64,60 zł | Darmowa wysyłka STUDER900 Regulator płyta zasilająca może zmontować w podwójna moc pokładzie DIY kit 5V-28V Ten bym zdecydowanie odrzucił. Za słaby stabilizator, nie da wystarczająco prądu. a w zasadzie na styk. Jak masz się stresować to weź tego gotowca w obudowie. Tylko wersję 25W, co do trafo to ja bym się nie wysilał i wziął to tańsze. W swoim mam trafo Indel - produkcja pod Koluszkami (podobnie jak MarKa) i nie widzę powodu by dramatyzować. Jedno co mi się nie podoba w tych płytkach to niby wielkie te kondensatory (wizualnie) a jest ich tylko jedna sztuka o pojemności 6800uF i to tak trochę słabo. Audiofile dają 20.000-30.000uF nawet. Mój zasilacz DIY z aliexpres na zdjęciu aukcji ma 4x4700. Przyszło a tu są 4x3300uF Nichicon. Dobrze przynajmniej, że firma rozpoznawalna, niby audiofilska. Co do zakupu forumowych hitów typu Tomanek, Nostromo czy innych Shanti to chyba nie będzie istotnej różnicy. Jakość wykonania na pewno trochę lepsza ale jeśli chodzi o walory odsłuchowe to różnica w cenie nie jest absolutnie warta dopłaty. Na sąsiednim forum są wątki klubowe, między innymi jest klub Tomanek. O ja pier..., jak tam jadą po tej firmie. Ludzie zamawiają i czekają tygodniami, miesiącami na dostawę, facet nie odpisuje, ludzie straszą go policją, prokuraturą, Trybunałem Konstytucyjnym i czym się da. Facet ewentualnie odpisuje, że czeka na dostawę podzespołów i co mu zrobisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Wito76 napisał: Ten bym zdecydowanie odrzucił. Za słaby stabilizator, nie da wystarczająco prądu. a w zasadzie na styk. Nie mogę się z tym zgodzić.Samo Rpi jak i Digione Sig razem wzięte,pobiera 2/3 wydajności jednego wyjścia,a jest podwójne.To ten był podłączony z shanti w konkury, zarówno na Rpi jak i Usbridge sig.Został na stałe w systemie. Edytowano 26 listopada 2020 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Przecież to daje 1,5A czyli na styk Chyba źle podlinkowane, ten Lusya jest na Lm317 więc to słabe jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 No nie.Tak otagowany tytuł,bo jest także lt1083,lt1085.Na usbridge może te 15W pobierze,ale na pi i digi to max 11W całkowitego poboru pod obciążeniem FLAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 U mnie około 1,7A /5,1 V to chodzi (malina 3b+ i DigiOne) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Nom, wszystko się zgadza.Faktycznie zasilałem tym studerem usbridge,a tam 3A są potrzebne i pobór w okolicy 15W. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts