Skocz do zawartości

SANSUI - moja ulubiona marka

Recommended Posts

Słuchaliśmy dość krótko i nie można wyciągać poważnych wniosków, ale wydaje się że sprzęty pomimo sporej różnicy wieku, stoją na podobnej półce. Nie efektu szoku w jedną lub drugą stronę. 

Sansui chyba ma bardziej otwarta górę i lepsza rozdzielczośc. Ale to wnioski "na szybko" nie było czasu na poważniejsze porównania.

Ale fajnie było w ogóle postawić je obok siebie. Jeszcze 2 lata temu wydawało mi się to nierealne:)

Dnia 6.03.2021 o 21:14, hubert hubert napisał:

Panowie, prośba o szybką radę, bo okazuje się, będzie wolny wieczóremoji16.png jak najszybciej dobrać się do przekaźników w b2105?

To odpowiem sam sobie :D Trzeba zdjac plyte gorna i dolna, odkrecic boczki. Wtedy mamy dostep do odkrecenia plyty tylnej. Wtedy mamy swobodny dostep do przekaznikow :)

Powiem szczerze, zeby byly w swietnym stanie. Jeden miał 0,2ohma, drugi nieco gorzej 0,7ohma. Po czyszczeniu praktycznie 0.

Pozostaje do czyszczenia selektor - ale to juz zostawie specjalistom :)

Brap

Jak planujesz SR 222 poluj na model starszy. MK IV i V mają mankamet. Główka jest mocowana na wcisk i dokręcana

śrubką. ten obszar nie jest ekranowany i w nisko poziomowych wkładkach jest to obszar nakładaniasię brumu.

MK I, II mają jeszcze ramiona z normalnym mocowaniem hedszela a i hedszel jest metalowy. Można stosować wymiennie 

różne modele różnych firm. Wszystkie mają napęd bezpośredni.

Dzięki za link.

212 to jest totalny Basic. Ponadto 222 dużo bardziej mi się podoba :)

a tak serio to pomimo wskazówek Miłośnika, kusi mnie wersja z długim ramieniem (MK4). Poza długością jest też w stanie przyjąć cięższa wkładkę (w stosunku do mk5).

Edytowano przez braap

Po tym co między innymi mnie tu spotyka (ośmieszanie - metoda znana z polityki), mało kto zajmie jakiekolwiek stanowisko. Liczy się tylko opinia jednej strony (jak w "komunie"?). 

Mój pogląd w w/w temacie jest znany i zgodny z "szymonfaber", co do istoty "grania" serii B-21.. vs. B-23... ale jak wiadomo, dużo bardziej cenię prezentację dźwięku przez 2102 od 03 (a także 05). 

🤔

Edytowano przez san-sui

22 minuty temu, san-sui napisał:

(jak w "komunie"?). 

Kolega kilka lat na karku ma, a pyta o komunę :) Odpowiadam, nie, w komunie nie liczy się zdanie jednej ze stron.

Pamiętaj, że masz bardzo narzucający styl bycia/pisania na forum. Nie ma się co oburzać. Masz skrajne i silne zdanie - które jest trochę w poprzek innych opinii, trudno więc liczyć na poklask :)

Pisz - niech każdy pisze. Po to jest forum :)

Wszystko zależy do czego podłączysz .Jak masz ciepłe i zamulone kolumny 2103 bedzie dla systemu  lekarstwem jak masz kolumny chłodne i precyzyjne lepiej zagra 2302.Te testy były na willsonach a więc daleko im do neutralności. Dlatego wyszło jak wyszło.Tak czy inaczej pomimo że nie jestem już posiadaczem Sansui to uważam ich wysokie modele końcówek i wzmacniaczy za wybitne  w swojej cenie .U mnie wygrywały konfrontacje z dużo młodszymi i kilkukrotnie droższymi konstrukcjami.Pozdrawiam miłośników marki

1 godzinę temu, surfbrother napisał:

...Tak czy inaczej pomimo że nie jestem już posiadaczem Sansui to uważam ich wysokie modele końcówek i wzmacniaczy za wybitne  w swojej cenie .U mnie wygrywały konfrontacje z dużo młodszymi i kilkukrotnie droższymi konstrukcjami.Pozdrawiam miłośników marki

Na czy teraz grasz ? O ile tu nie tajemnica 😉

ps

Zapytałem na blogu SzymonFaber o test a907Xr/Mr , na zdjęciu widać u Nich Mr’ke. Ciekaw jestem opisu integr. 

1 godzinę temu, hubert hubert napisał:

...Pisz - niech każdy pisze. Po to jest forum :)

Tak jest , nie wolno się bać .
@san-sui 😉