braap Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 33 minuty temu, faszi napisał: @MarekB Wracając do wczorajszych wpisów, @braap nie chcę żadnej 707. Interesuje mnie tylko poziom 907 lub wyżej. @misiek x @Marr Wiem wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlon Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 Dnia 30.09.2020 o 12:00, faszi napisał: Braap, Moim zdaniem większość nie lubi Xr (być może nie dali jej szansy?) 😜 Oprócz Pawcia , Mirka i Piotra (jeśli jest więcej cichych wielbicieli Xr , proszę się ujawnić 😉) 😊 Witam.Po wielu latach ukrywania ujawniam się .Bardzo lubię swój zestaw stereo.Telewizor należy do żony.Pozdrawiam Zacne Grono Osób Piszących i Czytających.Mariusz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 11 minut temu, marlon napisał: Witam.Po wielu latach ukrywania ujawniam się . Serwus! 😉 Jaki zasilacz masz podłączony do Xr'ek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlon Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 4 minuty temu, faszi napisał: Serwus! 😉 Jaki zasilacz masz podłączony do Xr'ek? 1,3 kv stary laboratoryjny produkcji niemieckiej,z regulacją napięcia i dwoma wyjściami ,także w sam raz do zestawu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 No @marlon pięknie pięknie. RCM zacny (mam ten sam) , jaki gramofon? bo ni rozpoznaję I kolumny? I takie pytanie budowlano--remontowo-wykończeniowe: te płytki "za" pojawiły się w tzw. międzyczasie, jak był sprzęt czy były wcześniej? Chodzi mi o to, czy poprawiają coś akustycznie (różne są opinie) ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlon Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 21 minut temu, Samcro napisał: No @marlon pięknie pięknie. RCM zacny (mam ten sam) , jaki gramofon? bo ni rozpoznaję I kolumny? I takie pytanie budowlano--remontowo-wykończeniowe: te płytki "za" pojawiły się w tzw. międzyczasie, jak był sprzęt czy były wcześniej? Chodzi mi o to, czy poprawiają coś akustycznie (różne są opinie) ? Płytki były wcześniej,także się już raczej nie dowiemy.Rcm zakupiłem dzięki Tobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 Thorens zacny, na jakiej grasz wkładce? JBL...Sansui lubi się z JBL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 (edytowany) Witam nowego / starego bywalca forum. 45 minut temu, marlon napisał: 1,3 kv stary laboratoryjny produkcji niemieckiej,z regulacją napięcia i dwoma wyjściami ,także w sam raz do zestawu . Prościej będzie podłączyć CD-ka do wzmacniacza. Odpowiednie gniazda są z tyłu każdego wzmaka Sansui. U dołu z prawej od wyjścia kabla. Wówczas masz "zapas" w zasilaczu na nowego klocka lub pod nowy zestaw. 😉 Ja podłączam nawet pre pod końcówkę. Oczywiście jeżeli pre jest też zasilane na 100 V. Jest łatwiej operować kablami. Ale u mnie wszystko, co się grzeje, zawsze stoi na wierzchu. Edytowano 1 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlon Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 28 minut temu, Samcro napisał: Thorens zacny, na jakiej grasz wkładce? JBL...Sansui lubi się z JBL Shure v15 I Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 (edytowany) 43 minuty temu, marlon napisał: Płytki były wcześniej,także się już raczej nie dowiemy.Rcm zakupiłem dzięki Tobie. Mam podobnie wyglądające kolumienki Sansui. Tyle, że bez tej "dziury" na środku. Nie znam modelu. Nie ma oznaczeń. Ale ze wzmakami na lampach oraz tranzystorowych, grających w kl A, grają jak marzenie. Podobnie, jak małe, dwudrożne Arcus TM-30. Edytowano 1 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlon Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 31 minut temu, san-sui napisał: Witam nowego / starego bywalca forum. Prościej będzie podłączyć CD-ka do wzmacniacza. Odpowiednie gniazda są z tyłu każdego wzmaka Sansui. U dołu z prawej od wyjścia kabla. Wówczas masz "zapas" w zasilaczu na nowego klocka lub pod nowy zestaw. 😉 Ja podłączam nawet pre pod końcówkę. Oczywiście jeżeli pre jest też zasilane na 100 V. Jest łatwiej operować kablami. Ale u mnie wszystko, co się grzeje, zawsze stoi na wierzchu. Witam i dziękuję za cenną podpowiedż Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktormun Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 8 godzin temu, marlon napisał: Witam.Po wielu latach ukrywania ujawniam się .Bardzo lubię swój zestaw stereo.Telewizor należy do żony.Pozdrawiam Zacne Grono Osób Piszących i Czytających.Mariusz. Gratuluję zestawu. Świetne połączenie vintage z nowoczesnością. Szczególnie ciekawy jest ten sotmik. Proszę sprawdzić skrzynkę priv, nie chcę zaśmiecać wątku offtopem. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleejas Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 Witam. Od tygodnia zostałem posiadaczem zestawu stereo firmy Sunsai. Mianowicie Control RS7 Wzmacniacz A9 Odtwarzacz kaset D-300m Radio T-9 Odtwarzacz wynli Co sądzicie o tej marce i tym zestawie? I na ile takie coś można wycenić. Chciałbym dobrać do wzmacniacza kolumny. Czy klipsch r620f to dobry wybór? Pokój 25m2. Nie mam dużych wymagań. Lubię mieć mocny bass, i często posłuchać głośno muzyki. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 (edytowany) To budżetowy zestaw. Głównie do bardzo głośnego słuchania. Co do basu to musisz wcisnąć "Loudness" i dobrać nisko grające kolumny. Najlepiej z dwoma wooferami. Koniecznie z bas refleksem (ustawić pod scianą! 😉), w cenie max do 500 zł. Kable do kolumn min 4 mm2 za ok 5 zł/mb. Edytowano 1 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleejas Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 Czyli niema sensu pchać się w mocniejsze kolumny ? Eh myślałem że to jakiś rarytas 😂 znasz może wartość tego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 (edytowany) Popatrz na alledrogo lub olx. Najlepiej wpisz w google, np. Sansui A-9 i dalej .... Cały zestaw, jeżeli jest w b. dobrym stanie, max w cenie w/w kolumn. Kolumny muszą mieć min 8 Ohm. Niemal każda firma produkująca dla audiofili wypasiony sprzęt, produkuje również "na wagę", do marketów. Kasa jest kasa, czy duża czy mała. I ... "Nie wszystko złoto, co się świeci." Dobrze grające wzmacniacze Sansui mają na początku symbol literowy AU-liczby, np. z tych tańszych AU-3900, AU-217 itp. i to bez względu na ilość Wat na kanał. A-9 ma nawet niezłe parametry, jak niżej: Power output: 65 watts per channel into 8Ω (stereo) Frequency response: 5Hz to 70kHz Total harmonic distortion: 0.05% Input sensitivity: 0.1mV (MC), 2.5mV (MM), 200mV (line) Signal to noise ratio: 60dB (MC), 80dB (MM), 95dB (line) Output: 130mV (line) Speaker load impedance: 8Ω (minimum) Dimensions: 430 x 132 x 241mm Weight: 7.1kg Edytowano 1 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 1 godzinę temu, Kleejas napisał: Witam. Od tygodnia zostałem posiadaczem zestawu stereo firmy Sunsai. Mianowicie Control RS7 Wzmacniacz A9 Odtwarzacz kaset D-300m Radio T-9 Odtwarzacz wynli Co sądzicie o tej marce i tym zestawie? I na ile takie coś można wycenić. Chciałbym dobrać do wzmacniacza kolumny. Czy klipsch r620f to dobry wybór? Pokój 25m2. Nie mam dużych wymagań. Lubię mieć mocny bass, i często posłuchać głośno muzyki. Pozdrawiam Jak kupiłeś / masz to chyba podłączyłeś i posłuchałeś, bo jakąś kolumnę z boku widać. Ile to może mieć (z tyłu napisane powinno być) 2x50W? Fajerwerków nie będzie, budżetowy zestaw, tak żeby pograł w sypialnii albo kuchni lub garażu. Do głośnego grania, podobnie jak większość podobnych zestawów innych firm niekoniecznie się nadaje moim zdaniem. Najlepiej zagra z oryginalnymi kolumnami, które z tym były. Raczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 @ Kleejas podkreślił: "Lubię mieć mocny bass, i często posłuchać głośno muzyki." Zwykłe kolumienki? To będzie jednak "klapa". 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 (edytowany) 23 minuty temu, san-sui napisał: @ Kleejas podkreślił: "Lubię mieć mocny bass, i często posłuchać głośno muzyki." Zwykłe kolumienki? To będzie jednak "klapa". 🤔 Z tego nie będzie nie tylko mocnego, ale raczej w ogóle basu, i to niezależnie od kolumn. 😝 Ale nie słuchajcie mnie, nie znam się 😉🤣 Edytowano 1 października 2020 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleejas Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 Już wszystko wiem. Dzięki chłopaki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 2 października 2020 Udostępnij Napisano 2 października 2020 (edytowany) Rynek audio jest bardzo bogaty. Szczególnie jeżeli rozpatrywać klocki z najniższej półki i tzw. marketowe. Tu to dopiero się dzieje ... Jeżeli brać pod uwagę, że większość "rynku popytu" nie ma pojęcia, co i jak gra. Ta większość opiera się głównie na opiniach sprzedawców i handlarzy. Stąd tak "kwieciste" opisy w wystawianych na sprzedaż egzemplarzach. Dobra reklama czyni cuda! 🙄 🥴 A swoją drogą przecież bylejaki, w dodatku używany interkonekt, kosztuje te w/w 500 zł. Więc o czym mowa .... 😄 Edytowano 2 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 2 października 2020 Udostępnij Napisano 2 października 2020 (edytowany) No no, dobrze gadasz, tylko jak ten interkonekt rozbierzesz na części, to się okaże, że często jest wart 50. Edytowano 5 października 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 2 października 2020 Udostępnij Napisano 2 października 2020 (edytowany) W kablach najważniejsze jest: zastosowana technologia wykonania elementów i zastosowane w nich materiały. Czasami, dla niektórych, liczy się też "opakowanie". Cieszy oko .... 43 minuty temu, Artsky napisał: No no, dobrze gadasz, tylko jak ten interkonekt rozbierzesz na części, to się okaże, że często jest wart 50. Nie zapominaj o wartości "dodanej" - intelektualnej. Tego nie uwidzisz w rozebranym kablu! Sztab ludzi siedzi i myśli. 🤔 ..... Nad tym, jak najdrożej sprzedać! Edytowano 2 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 2 października 2020 Udostępnij Napisano 2 października 2020 Tak wiem, bardziej księgowi niż inżynierowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 (edytowany) Sansui CD-X711 w środku. Zwracam uwagę na porządne wytłumienie! Sansui CD-X711 1 x MN6471M – CXD1125QZ KSS-152A - Magnetic W środku jest identyczny do CD-α717D Extra (foto zamieszczałem wcześniej). Nawet identyczny jest CD-α717D LTD (model ograniczony do 1000 jednostek), który powstał 3 lata póżniej. Różnica α717D LTD w stosunku do Extra, D Extra i X711 polega na tym, że DAC jest wyposażony w MASH trzeciej generacji. Niektóre części zostały ulepszone - dobrane specjalnie, jak to w wersjach limitowanych, co ma zawsze odzwierciedlenie w cenie. 1 x MN6474M – CXD1167Q KSS-152A - Magnetic Zmodernizowano kondensatory sekcji zasilającej i inne oraz poprawiono rozmieszczenie kondensatorów obwodu analogowego. Każdy z tych modeli to MASH, więc nie ma wątpliwości, że to bardzo piękny dźwięk. Edytowano 7 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts