miłośnik Sansui Napisano 5 marca 2021 Udostępnij Napisano 5 marca 2021 OK. Dzięki, wszystko jasne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 6 marca 2021 Udostępnij Napisano 6 marca 2021 A u mnie wczoraj miały miejsce takie Odsluchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 6 marca 2021 Udostępnij Napisano 6 marca 2021 Panowie, prośba o szybką radę, bo okazuje się, będzie wolny wieczór jak najszybciej dobrać się do przekaźników w b2105? A u mnie wczoraj miały miejsce takie Odsluchy. @braap a które elementy testowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 6 marca 2021 Udostępnij Napisano 6 marca 2021 Kumpel przyjechał ze swoim zestawem Kenwood l02a plus dynaudio i porównywaliśmy z moim zestawem. 907mr plus bw 803. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 i jakieś wnioski coś ,... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Słuchaliśmy dość krótko i nie można wyciągać poważnych wniosków, ale wydaje się że sprzęty pomimo sporej różnicy wieku, stoją na podobnej półce. Nie efektu szoku w jedną lub drugą stronę. Sansui chyba ma bardziej otwarta górę i lepsza rozdzielczośc. Ale to wnioski "na szybko" nie było czasu na poważniejsze porównania. Ale fajnie było w ogóle postawić je obok siebie. Jeszcze 2 lata temu wydawało mi się to nierealne:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Dnia 6.03.2021 o 21:14, hubert hubert napisał: Panowie, prośba o szybką radę, bo okazuje się, będzie wolny wieczór jak najszybciej dobrać się do przekaźników w b2105? To odpowiem sam sobie Trzeba zdjac plyte gorna i dolna, odkrecic boczki. Wtedy mamy dostep do odkrecenia plyty tylnej. Wtedy mamy swobodny dostep do przekaznikow Powiem szczerze, zeby byly w swietnym stanie. Jeden miał 0,2ohma, drugi nieco gorzej 0,7ohma. Po czyszczeniu praktycznie 0. Pozostaje do czyszczenia selektor - ale to juz zostawie specjalistom Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 Gdyby sie komus nudzilo, podczas naprawy wyjsnilem kilka kluczowych kwestii m.in sposob ustawiania punktu kVR4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 1 godzinę temu, Marr napisał: Gdyby ... Widziałem , fajny i długi film. Odsłuchałeś może 907i Mos Limited? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Trzeba przyznać że mamy fart, że mamy i znamy tak dobrego fachowca od naszych sprzętów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Mam pytanie odnośnie gramofonu sr222. Miał ktoś okazję porównać wersję MK4 i mk5? W MK4 siedzi dłuższe ramię więc wydawałoby się że powinna być lepszym wyborem... Ewentualnie może powiecie coś o tym ramieniu? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Zwróć się z pytaniem do Audio Autonomy. To fachowiec od gramofonów (i nie tylko), również wzmacniaczy. Najlepiej w wiadomościach prywatnych bo na ogólne On rzadko zagląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miłośnik Sansui Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Brap Jak planujesz SR 222 poluj na model starszy. MK IV i V mają mankamet. Główka jest mocowana na wcisk i dokręcana śrubką. ten obszar nie jest ekranowany i w nisko poziomowych wkładkach jest to obszar nakładaniasię brumu. MK I, II mają jeszcze ramiona z normalnym mocowaniem hedszela a i hedszel jest metalowy. Można stosować wymiennie różne modele różnych firm. Wszystkie mają napęd bezpośredni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Dzięki za info. Jak coś upoluje będę pisal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Może ten model Cie zainteresuje? Cena po przeliczeniu 1250 zł https://www.dba.dk/pladespiller-andet-sansui-sr/id-1077463292/ Lub taki. Cena ok 1450. https://www.dba.dk/sansui-sr-212-vintage-pla/id-505260326/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 (edytowany) Dzięki za link. 212 to jest totalny Basic. Ponadto 222 dużo bardziej mi się podoba a tak serio to pomimo wskazówek Miłośnika, kusi mnie wersja z długim ramieniem (MK4). Poza długością jest też w stanie przyjąć cięższa wkładkę (w stosunku do mk5). Edytowano 19 marca 2021 przez braap Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktormun Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Miłej lektury oraz wieczoru życzę. http://szymonfaber.pl/?p=1738 pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 (edytowany) Po tym co między innymi mnie tu spotyka (ośmieszanie - metoda znana z polityki), mało kto zajmie jakiekolwiek stanowisko. Liczy się tylko opinia jednej strony (jak w "komunie"?). Mój pogląd w w/w temacie jest znany i zgodny z "szymonfaber", co do istoty "grania" serii B-21.. vs. B-23... ale jak wiadomo, dużo bardziej cenię prezentację dźwięku przez 2102 od 03 (a także 05). 🤔 Edytowano 24 marca 2021 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 22 minuty temu, san-sui napisał: (jak w "komunie"?). Kolega kilka lat na karku ma, a pyta o komunę Odpowiadam, nie, w komunie nie liczy się zdanie jednej ze stron. Pamiętaj, że masz bardzo narzucający styl bycia/pisania na forum. Nie ma się co oburzać. Masz skrajne i silne zdanie - które jest trochę w poprzek innych opinii, trudno więc liczyć na poklask Pisz - niech każdy pisze. Po to jest forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfbrother Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Wszystko zależy do czego podłączysz .Jak masz ciepłe i zamulone kolumny 2103 bedzie dla systemu lekarstwem jak masz kolumny chłodne i precyzyjne lepiej zagra 2302.Te testy były na willsonach a więc daleko im do neutralności. Dlatego wyszło jak wyszło.Tak czy inaczej pomimo że nie jestem już posiadaczem Sansui to uważam ich wysokie modele końcówek i wzmacniaczy za wybitne w swojej cenie .U mnie wygrywały konfrontacje z dużo młodszymi i kilkukrotnie droższymi konstrukcjami.Pozdrawiam miłośników marki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 1 godzinę temu, surfbrother napisał: ...Tak czy inaczej pomimo że nie jestem już posiadaczem Sansui to uważam ich wysokie modele końcówek i wzmacniaczy za wybitne w swojej cenie .U mnie wygrywały konfrontacje z dużo młodszymi i kilkukrotnie droższymi konstrukcjami.Pozdrawiam miłośników marki Na czy teraz grasz ? O ile tu nie tajemnica 😉 ps Zapytałem na blogu SzymonFaber o test a907Xr/Mr , na zdjęciu widać u Nich Mr’ke. Ciekaw jestem opisu integr. 1 godzinę temu, hubert hubert napisał: ...Pisz - niech każdy pisze. Po to jest forum Tak jest , nie wolno się bać .@san-sui 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfbrother Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Tadżitsu żadna tajemnica Końcówka Gryphon Antileon Evo kolumny Akkus Red wine 1261 dac auralic vega g2 +streamer aries g2 +zegar leo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 52 minuty temu, surfbrother napisał: Końcówka Gryphon Antileon Evo kolumny Akkus Red wine 1261 dac auralic vega g2 +streamer aries g2 +zegar leo Gratuluję Koledze systemu 😊😉 Pozdrawiam serdecznie , Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfbrother Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 dzięki pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 3 godziny temu, MarekB napisał: Cisza. Żadnego komentarza po w/w lekturze?😜 Marku, jak troszkę się pobędzie w tym środowisku, że wie się mniej więcej kto, gdzie z kim i jak to czyta się recki z dystansem lub się ich nie czyta Warto mieć swoje zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts