nad302 Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 Posłuchać będę miał problem bo z wypożyczeniem i czasem aby go punktualnie oddać problem (delegacje z dnia na dzień). Z tego co przeglądałem i słuchałem w porównaniach na YouTube (wiem wiem to nie profesjonalne) to np: w tym porównaniu Chord jest dla mnie za ciepły, za bardzo przygaszony. Po środku pomiędzy nimi było by w punkt, ale jak bym miał wybierać po tym utworze to RME. R700 z Roksan k3 i PC (w 42m2) słucham wszystkiego jazz, klasykę, blues, rock no i elektronikę głównie Depeche Mode, Datf Punk. Topping d90 jest niby bardzo zbliżony do RME. Podobno RME ma więcej powietrza i jest gładszy, a Topping lepszy bas większa rozdzielczość za to mniejsza przestrzeń. Głównie to nie chciałbym pogorszyć aktualnego zestawienia, barwa, bas jest petarda, przestrzeń spoko, ale brakuje mi separacji instrumentów bo gra trochę plamami i mało precyzyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 Tak przy okazji, w innym wątku kolega Piotr obiecał ślepy test pomiędzy D90 i RME gdy mu dojdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 10 godzin temu, Fafniak napisał: nie dla wszystkich Nie ma produktów dla wszystkich 7 godzin temu, nad302 napisał: Z tego co przeglądałem i słuchałem w porównaniach na YouTube (wiem wiem to nie profesjonalne) to np: w tym porównaniu Chord jest dla mnie za ciepły, za bardzo przygaszony LOL Kwintesencja testowania na YT. Dziękuje właśnie wyjaśniłeś wszystkie spekulacje na temat testowania sprzetu na YT. A my mieliśmy tu na forum kilka stron o tym dyskusji. Chord nie jest ciepłym DAciem i nie jest przygaszony. Sprawdzone w kilkunastu konfiguracjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 7 godzin temu, nad302 napisał: Chord jest dla mnie za ciepły, za bardzo przygaszony nieprawda jest rozdzielczy/detaliczny i mniej muzykalny od RME Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nad302 Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 No ok. Tak myślałem, że to porównanie z YouTuba będzie nie na miejscu i pełna zgoda o takich odsłuchach. Koniec kropka. Hmmm... To już sam nie wiem. Chorda ciężko dostać używany, nowy 5,3 Rme 4,2 a d90 3,3 bez mqa. Najgorsze jest to, że nie będę miał możliwości ich porównania w moim zestawieniu. Brałem jeszcze pod uwagę DAC Roksana k3 by pasował do wzmacniacza ale tu też zdania są podzielone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 1 godzinę temu, nad302 napisał: Najgorsze jest to, że nie będę miał możliwości ich porównania w moim zestawieniu. to najgłupsze co możesz zrobić 15 godzin temu, nad302 napisał: delegacje z dnia na dzień znam to ale jednak zwykle daje się jakos ustalić że weekend jest wolny + dzień z przodu i dzień z tyłu (w sensie ze bez delegacji) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nad302 Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 7 godzin temu, Fafniak napisał: to najgłupsze co możesz zrobić znam to ale jednak zwykle daje się jakos ustalić że weekend jest wolny + dzień z przodu i dzień z tyłu (w sensie ze bez delegacji) Racja, przesłuchać trzeba, na pierwszy ogień pójdzie Topping d90 o ile uda mi się taki wypożyczyć. Moje delegacje są ciut inne, bo obejmują każdy dzień tygodnia, noc czy dzień Dostaje telefon i jadę, ale nie więcej niż 3-5 dni poza domem. Ciężko coś zaplanować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 no ale ktoś ustawi cię do pracy? Dogadaj się... Ja RME dostałem chyba na cały tydzien czy nawet więcej - na wstępie zaznaczyłem z enie jestem w stanie określić czy wyrobie się w kilka dni... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nad302 Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 9 minut temu, Fafniak napisał: no ale ktoś ustawi cię do pracy? Dogadaj się... Ja RME dostałem chyba na cały tydzien czy nawet więcej - na wstępie zaznaczyłem z enie jestem w stanie określić czy wyrobie się w kilka dni... Tak sobie wybrałem robotę, nie będę narzekał. A RME z skąd wypożyczyłeś? Waham się co na pierwszy ogień, coś sądzę że podejdzie mi Rem bądź topping. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Roksan K3 DAC to przeciętne urządzenie w swojej nominalnej cenie. Ale dało się go dostać w okolicach 3k i wtedy zyskuje na polubieniach. W początkowej cenie to nie specjalnie udany produkt. Szkoda bo cała linia jest super. Spróbuj do listy dopisać jeszcze włoskiego M2TECH Young. Juz jest 4 edycja więc na pewno da siędostać 1-3 używane w dobrej cenie. Ja akurat jestem fanem dzwieku Chorda. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 8 godzin temu, nad302 napisał: A RME z skąd wypożyczyłeś? Waham się co na pierwszy ogień, coś sądzę że podejdzie mi Rem bądź topping. Od dystrybutora, niestety to było dawno i telefon do człowieka już wywaliłem. Chyba przesyłałem ten telefon @Bogusław Kożyczkowski ale nie jestem pewny. Ale posłuchanie to podstawa. Ja np. nie lubię K3 a @S4Home bardzo się podoba a nie podoba mu się audiolab, który z kolei mi sie bardzo podoba. Za gustami nie dojdziesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 33 minuty temu, Fafniak napisał: Chyba przesyłałem ten telefon @Bogusław Kożyczkowski ale nie jestem pewny. Nie mam nic takiego na PW. Może był we wcześniejszych postach? bo czyściłem skrzynkę. Sorry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nad302 Napisano 25 marca 2021 Udostępnij Napisano 25 marca 2021 A więc Roksana K3 dac nie udało mi się dorwać, w moje ręce wpadł Chord Qutest, i muszę powiedzieć że zostaje. Aksamitny, bez nerwowości, cyfrowości, naturalny z mega niskim i dobrze kontrolowanym basem, a przestrzeń i stereofonia bajka. W muzyce elektronicznej (np Martin Gore - Howler ) wydaje się, że jest za grzeczny, bo nie jest suchy i ostry, ale za to imponuje przestrzenią, dynamiką i ciężko to opisać ale dla mnie to holografia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 Witaj w gronie zadowolonych użytkowników Qutesta. I dobrze że go odsłuchałeś. Autorska kość robi robotę. Także jestem fanem tego przetwornika. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 8 godzin temu, nad302 napisał: Aksamitny, bez nerwowości, cyfrowości, naturalny z mega niskim i dobrze kontrolowanym basem, a przestrzeń i stereofonia bajka. W muzyce elektronicznej (np Martin Gore - Howler ) wydaje się, że jest za grzeczny, bo nie jest suchy i ostry, ale za to imponuje przestrzenią, dynamiką i ciężko to opisać ale dla mnie to holografia. Wow, dokładnie tak samo brzmi mój DAC! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nad302 Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 16 godzin temu, S4Home napisał: Witaj w gronie zadowolonych użytkowników Qutesta. I dobrze że go odsłuchałeś. Autorska kość robi robotę. Także jestem fanem tego przetwornika. Piotr Dzięki Fakt, ta czarna cegiełka potrafi zaskoczyć. Choć nie powiem taka możliwość jak w bluesound node 2i, że można sobie zaprogramować pilota do choćby zmiany źródła by się przydała. Nie jestem kanapowcem, ale z takiej możliwość dużo osób by skorzystało. A tak po za tym dla mnie bomba. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts