Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Jako że od jakiegoś czasu jestem właścicielem paczek audio physic classic 3 a widzę, że na forum poza mną, kilka osób też ma kolumny tej Niemieckiej manufaktury, pozwalam sobie założyć klub tej firmy.

Zapraszam do dyskusji i oczywiście wrzucania zdjęć swoich systemów opartych o te zacne kolumny. 

IMG_20201207_090300.jpg

Edytowano przez seba3002
Napisano
37 minut temu, maxredaktor napisał:

klasycznych ósemek.

Tak powoli myślę ci do klubu nie wstąpić. A powiedz mi czy one wrażliwe na odkegłosc od ścisny. Jak masz odstawione? Mi wychodzi, że musisłbym na max do ściany dosunąć i troche mam obawy. 

Napisano (edytowany)

Czy do klubu mogą się zapisywać również fani marki, czy tylko posiadacze jej wyrobów? Jeśli (osłuchani z nimi) miłośnicy także, to zgłaszam akces.

1054592055_APC518.png.481a4d3d169a4b78d90c60270a8e23e4.png

@seba3002, dlaczego nie ściągniesz maskownic? Szczególnie woofer jest tak ładny, że szkoda go zakrywać.

Edytowano przez Kraft
Napisano

@Kraft, miałem nadzieję, że dołączysz 🙂. Liczę na to, że jeszcze kilka osób też się tu pojawi. 

Maskownice zdejmuję z rzadka. Wiem, że odezwą się głosy o zgubnym wpływie na dźwięk ale ja po prostu tego nie słyszę. A mi te paczki bardziej podobają się właśnie z nimi. 

Kolego @slaw0001, ze względu na to, że mój pokój jest niewielki (14m2) to i kolumny nie są bardzo wysunięte. W tej chwili bas reflex znajduje się 23 cm od ściany. Ale próbowałem też bliższego ustawienia i z basem nic złego się nie działo. Ktoś kiedyś pisał na forum o tym, że nie może słuchać płyty Eryki Badu "Baduizm" na swoim systemie, bo bas mu tam buczy i zalewa środek pasma. Uwielbiam tę płytę i na szczęście u mnie gra dobrze. Basu oczywiście jest dużo, ale nie jest dominujący. Także kolego jeśli jesteś zainteresowany tymi kolumnami, namawiam do ich wypożyczenia i przetestowania w domu 🙂

PS. Dopiero teraz zauważyłem, że pytanie skierowane było do kolegi @maxredaktor🙂

Pozdrawiam. Sebastian 

Napisano

Moim zdaniem te kolumny grają po prostu dźwiękiem, który z jednej strony nie męczy a z drugiej nie jest zbyć ciepły i kluchowaty. Wg mnie inżynierom audio physica udało się stworzyć produkt, który nie będąc high endem daje nam przedsmak tegoż. I chociaż nie jestem fanem Pana, który prowadzi kanał "technikarium", to zgadzam się z jego stwierdzeniem, że audio physic classic "to taki golf wśród kolumn" 😉

• 2 weeks later...
Napisano

To ja takze dolaczam do klubu - classic 3 zauroczylo mnie piekna barwa w calym pasmie. Jade na wypozyczonych od NaTematAudio ale moje czarne juz sie zamawiaja Wygraly porownanie z Dynaudio Emit M20. Wrzuce zdjecia jak bede mial swoje AP3.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Oczywiscie@seba3002 zarazil mnie pasja do tych paczek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
2 godziny temu, JaZz napisał:

Tym bardziej aurora.......... 

Czytając forum jednak można zauważyć, że wiele osób jest zadowolonych z tego połączenie. Jeżeli będę miał możliwość sam sprawdzę te Aurory, z tym że 300, bo na siedrmsetki nie mam ani miejsca ani ochoty do wnoszenia ich na czwarte piętro 😉.

Napisano (edytowany)
9 minut temu, rafalsz76 napisał:

Bo pewnie te osoby nie mialy doczynienia z lepszym sprzetem. Ale wytestuj ;)

Czy ja wiem. Może niektórzy nie mają choroby natręctw 😉 i cieszą się po prostu muzyką. 

A tak konkretnie @JaZz, to co Ci w tych Heco nie odpowiadało. Żebym był przygotowany czego się po nich spodziewać 😏.

Edytowano przez seba3002
Napisano (edytowany)
18 minut temu, JaZz napisał:

ale kolega RLC napisał "lekiem na wszystko" i do tego się odniosłem. 

A ja nie mam nic do Yamahy + Heco dwie bardzo ciekawe marki, generalnie chodziło mi o to że bardzo często jest ten zestaw polecany tylko tyle. Zawsze można dobrać zestaw nie bazując na standardach czasem wychodzi coś fajnego 😉

Edytowano przez Gość
Napisano
14 minut temu, misiek x napisał:

Widzę że sprzedajesz, długo grały u Ciebie  ?

😉

2 miesiące. Sprzedaje z prostego powodu. Najzwyczajniej w świecie nie stać mnie na 2 pary jednak niezbyt tanich kolumn. Co nie oznacza, że cokolwiek w tych kolumnach przestało mi się podobać. Są to bardzo dobre kolumny, grające żywym, mocnym dźwiękiem. I nie zastrzegam się, że dynaudio to wybór na długie lata. Kto wie, może następne będą Kef ls50 😉

Napisano
1 godzinę temu, seba3002 napisał:

Co nie oznacza, że cokolwiek w tych kolumnach przestało mi się podobać.

Tak wyglada pogon za kroliczkiem. Mnie wkreciles w pasje do AP3 a sam wsiadles do innego pociagu. A moje wlasnie wyruszyly w droge do mnie, w poniedzialek bede mial wlasne, nowiutkie AP Classic 3 😍

Napisano
14 minut temu, rafalsz76 napisał:

Tak wyglada pogon za kroliczkiem. Mnie wkreciles w pasje do AP3 a sam wsiadles do innego pociagu. A moje wlasnie wyruszyly w droge do mnie, w poniedzialek bede mial wlasne, nowiutkie AP Classic 3 😍

No nie. Pogoń za królikiem to szukanie jakiegoś celu. Ja poza dobrą zabawą nie szukam ideału. Zresztą kiedy kupowałem AP classic, niewiele osób mówiło o tej firmie na forum. Ja usłyszałem o tych paczkach dzięki @Kraftowi. Cel zrealizowany- udało się odrobinkę wypromować na tym forum tę świetną markę 😉. A skoro kilka osób pisze o nich pozytywnie, tylko potwierdza, że są to świetne kolumny 🙂

PS. Z klubu się nie wypisuje 🙂

Napisano

Dobra - wypalam swoje nowe APC3 - dostalem certyfikat i fajna poziomnice z breloczkiem. Uzywam tych pianek narazie ktore byly w zestawie. Ktos kleil do podstawek z Blue Tack'iem?

Czytalem jakies recenzje wiekszych Classicow i narzekaja ze firma troche "koloruje" srodek i gore pasma zeby byla bardziej melodyjna. Za tez narzekania na zbyt szybki i delikatny bas jesli sa one na srodku pokoju. W moim przypadku basu jest akurat :) Przepraszam za kable - i tak troche to ogarnalem.

IMG_1071.jpg

Napisano
3 minuty temu, rafalsz76 napisał:

dostalem certyfikat i fajna poziomnice z breloczkiem.

IMG_1071.jpg

Kurcze, ja też chcę taką poziomicę 🤪

Nie zauważyłem, żeby bas był delikatny w tych kolumnach. Moim zdaniem pod tym względem to te paczki dorównują niejednym kolumnom podłogowym. Bas rzeczywiście jest szybki ale jest też mięsisty, potężny i dobrze kontrolowany. Ciekaw jestem czy recenzent, który pisał o classicach, słyszał w tym przedziale cenowym kolumny, które niczego od siebie nie dodają albo czegoś nie zabierają. Zresztą - jak wielu osobom sprawia przyjemność słuchanie "niemelodyjnych" kolumn 🤔

Pozdrawiam, gratuluję fajnego zestawu i życzę miłych wrażeń przy słuchaniu muzyki z tych paczek 🙂

Napisano (edytowany)
15 minut temu, JaZz napisał:

@rafalsz76 @seba3002 a co to jest ta melodyjność? 🤔 

Melodyjny - przyjemnie brzmiący 🙂. Pojęcie równie szerokie jak każde, opisujące muzykę. 

Aczkolwiek ja bym powiedział, że audio physic prezentują melodyjny sposób prezentacji z lekką domieszką technicznosci 😉

Edytowano przez seba3002