HQ150 Napisano 15 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2021 Bodyguard i żona zawodowca. Niestety. Słabiutko. Dobra obsada a film marny. Nie ma go za bardzo za co chwalić. Parę momentów było faktycznie zabawnych ale to za mało żeby utrzymać zainteresowanie widza. Jest nudno, efekty marne i dźwiękowo też nic nadzwyczajnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 24 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 (edytowany) Jeźdźcy sprawiedliwości. Niezwykłe duńskie kino. Czego tu nie ma. Ten film jest pomieszaniem gatunków. To jak bigos. Można zrobić byle co przypominające g..... a można zrobić ucztę kulinarną. Mamy tu dramat, kino psychologiczne, studium chorych na Aspergera,komedię i film akcji. Wydawało by się, że nic dobrego z tego nie wyjdzie a Andersowi Thomasowi Jensenowi udało się z tego zrobić świetny film. Raz płaczemy ze wzruszenia, żeby dosłownie 10s później śmiać się na głos. Film wybitnie zagrany. Kino duńskie w tym wydaniu ma wiele wspólnego z kinem czeskim i jak dla mnie to jest to! Edytowano 24 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 2 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2021 Cruella. Z dużą przyjemnością obejrzałem. Zabawny, lekki ładnie zrobiony. Do tego świetne role Emmy Thompson a zwłaszcza Paula Waltera Hausera. Do tego brawa należą się za podkład muzyczny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2021 Potężne sierotki. Bardzo fajny film na podstawie prawdziwej historii. Do zapomnianego ośrodka dla sierot, gdzie dzieciaki chodzą bez butów, są analfabetami i są wykorzystywane tylko do pracy fizycznej przyjeżdża trener futbolu z żoną nauczycielką. Pełen wzruszeń obraz, trochę sztampowy i przewidywalny ale i tak opowiedziana historia robi wrażenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Dzisiaj zacznę. Chwalony z tego co widać. https://www.filmweb.pl/film/Profesor+i+szaleniec-2019-795165 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 12 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2021 (edytowany) Dnia 7.09.2021 o 00:16, JaZz napisał: Dzisiaj zacznę. Chwalony z tego co widać. https://www.filmweb.pl/film/Profesor+i+szaleniec-2019-795165 I jak? Mnie się podobał. Dobrze zagrany. Ja obejrzałem australijski dramat Susza. Fajny, ciężki klimat. Bez zbytnich fajerwerków a potrafi utrzymać zainteresowanie widza od początku do końca. Agent federalny wraca po 20 latach do małej miejscowości z której, na skutek dramatycznych wydarzeń, jako młody chłopak musiał wyjechać. A przyjeżdża bo jego przyjaciel z dzieciństwa i jego rodzina nie żyją. I on na urlopie musi się zmierzyć z obecna i tą sprzed lat tragedią. A wszystko to dzieję się w głębi autralijskiego, wypalonego do gołej ziemi lądu, gdzie od prawie roku nie było deszczu. Edytowano 12 września 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2021 Waves. Mam duży problem z oceną tego filmu. Film moim zdaniem bardzo nierówny. Trochę jakby silił się na bycie kinem artystycznym ale nie do końca mu sie to udało. Rewelacyjna i cudnie zrealizowana ścieżka dźwiękowa. Po prostu majstersztyk. Zdjęcia momentami piękne a momentami strasznie denerwujące. Nie wiem po co ten efekt ,, wirówki'' co chwilę od którego tylko może rozboleć widza głowa. Świetna rola i gra Lucasa Hedgesa i Taylor Russel. Fabuła niestety przewidywalna, scenariusz bardzo schematyczny. Ale film mimo swojej długości potrafi utrzymać nasze zainteresowanie. Ten film to ostrzeżenie przed zbytnimi ambicjami rodziców względem siebie i swoich dzieci. To ostrzeżenie przed tym jak parę błędnie podjętych decyzji potrafi zniszczyć życie wielu ludzi. I jak ważne jest przebaczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 21 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2021 Szarlatan Agnieszki Holland. Film o uzdrowicielu-zielarzu u którego leczyli się przedwojenny i powojenny prezydent Czech ale też np. Martin Borman. W sumie pomógł 5 mln ludzi! Niezwykła historia. Film jednak odbiega od faktów zwłaszcza w zakończeniu. Nie jest to jednak film dokumentalny. Ivan Trojan grający głównego bohatera zagrał jak zwykle wybitnie. To film o trudnych wyborach w trudnych czasach. Ale i o genialnym człowieku w jednej dziedzinie ale jednocześnie ułomnym w wielu innych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 21 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2021 Za takie filmy kocham czeskie kino. Niezwykły film Jana Hřebejka. Piękny przykład jak można o sprawach trudnych opowiedzieć lekko, poetycko i bardzo emocjonalnie. Po tym od razu można poznać rękę mistrza, że nie musi uciekać się mocnych , przerysowanych gestów, słów, muzyki żeby oddać niezwykłe emocje targające głównych bohaterów. A jeszcze ważniejsze jest to, że on te emocje wzbudza także w nas widzach. To jakby przeciwny biegun filmów jakie teraz próbuje w nas wpychać bardzo często współczesne nasze kino.( patrz Vega). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Właśnie mi się przypomniał film, który zrobił na mnie duże wrażenie: Captive State. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Dzisiaj zabieram się za Zagubioną autostradę. Będzie ciężko... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 2 godziny temu, Adi777 napisał: Dzisiaj zabieram się za Zagubioną autostradę. Będzie ciężko... Straszny szit, ale zobaczyć trzeba samemu 😀 Cierpliwosci 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 10 godzin temu, marcinmarcin napisał: Straszny szit, ale zobaczyć trzeba samemu 😀 Cierpliwosci 😉 No i nie obejrzałem, ale dzisiaj sobie załączę. Szit powiadasz? Chyba mi nie po drodze z panem Davidem Lynchem. Mulholland Drive to nie moja bajka, chyba jestem za głupi na ten film, niemniej trochę czytałem o nim po seansie, więc w jakimś sensie mnie zaintrygował. Prosta Historia - właściwie, to tytuł filmu mówi wszystko. Prosta historia, ciepła, ale momentami nużąca. W sumie, to chyba tylko te dwa filmy widziałem, plus serial - wiadomo jaki - świetny, ale przede wszystkim pierwszy sezon, w drugim zatrzymałem się mniej więcej w połowie, i porzuciłem. Na pewno jeszcze obejrzę Blue Velvet i Dzikość serca - chyba kiedyś oglądałem, ale już nic nie pamiętam. Zapomniałem jeszcze o filmie Człowiek Słoń - piękne kino. Ten obraz raczej na pewno już zostanie moim numerem jeden Lyncha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Z oglądaniem Lyncha to jak ze słuchaniem Watersa trochę 😉 Ja polecę serial Osadzony i Wszyscy moi znajomi nie żyją z netflixa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Oglądałem Free Guy. Kino lekkie i dość widowiskowe, przyznam że dawno się tak nie ubawiłem. Fabuła niesztampowa, trąca trochę o Truman Show. Ryan Reynolds w roli enpeca w grze komputerowej, niezły ubaw przy realizacji musiał być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Miałem oglądać Zagubioną autostradę, a skończyło się na filmie Robin Hood: Faceci w rajtuzach Lubię od czasu do czasu oglądnąć taką głupkowatą komedię, szczególnie Mela Brooksa. Nie znoszę natomiast komedii zielarskich, o amerykańskich ciastach, i tego typu podobne twory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narmer Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Jeśli ktoś lubi dokumenty to mogę polecić film pt " Sabaya " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Właśnie obejrzałem "Złe dni", polecam. Nie zrażać się tylko początkiem, a później...czarny humor i rzeźnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Dune co raz wyższa średnia ocen. Jest dobrze! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) O rany właśnie obejrzałem Dune. O rany rany rany. Ależ to jest dobry kawałek kina i scifi. Fundacjo ucz się. Edytowano 25 października 2021 przez Bahzell Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Już nie mogę edytować. Nowy Suicide Squad także niczego sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Dnia 22.10.2021 o 23:37, J4Z napisał: Dune co raz wyższa średnia ocen. Jest dobrze! Jest i łyżka dziegciu: część druga zapowiadana na 2023 rok... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 11 godzin temu, J4Z napisał: Całą trójkę gł. aktorów bardzo lubię. Ja z kolei nie trawię tego umięśnionego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Dwayne jest boski, nie znasz się 😜. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 3 minuty temu, Asia napisał: Dwayne jest boski, nie znasz się 😜. Tak, szczególnie jego "gra aktorska". Dwayne "The Drewno" Johnson 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts