Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Pragne zadawalać Pana Moderatora oczekiwania  i dlatego bede sie pytał czy wszystko jest OK  ,czuje sie być w kontakcie z Administracją aby nie popełniać  jakiś blędów .  

Bardzo prosze o odpowiedz czy jest OK. Czy mam autoryzacje ?

Edytowano przez Atmeg
Napisano (edytowany)

Gdybym nie do konca rozumiał specyfike tego forum to bardzo prosze o ścieżke korekcyjną którą chętnie uwzlędnie w swojej aktywności .Z góry wdzieczny za kontakt  ,nowy user Atmeg .

PS , Miasteczko .....  odświerzałem sobie  a ten film "Północ w ogrodzie dobra i zła "  również dziś oglądałem. 

polecam  dla Pana Admina ,wyśmienite kino . Będzie Pan zadowolony  z filmu  . 

Edytowano przez Atmeg
Napisano (edytowany)
12 minut temu, soberowy napisał:

Nigdy   nie   oglądałem   tego  serialu "Miasteczko Twin Peaks". Gdzie   rozgrywa  się  akcja? Można się pośmiać   czy  raczej smutny przekaz?

Akcja rozgrywa się w małym amerykańskim miasteczku, dla mnie bardzo fajny serial, tylko jest specyficzny, trzeba lubić filmy Lyncha. Agent Dale Cooper przyjeżdża do Twin Peaks badać sprawę morderstwa Laury Palmer.

EDIT: ogólnie jest drugi post z serialami ;)

A ostatnio obejrzałem pierwszy raz film Avatar, pewnie większość widziała :)

Edytowano przez Saimons69
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, soberowy napisał:

Nigdy   nie   oglądałem   tego  serialu "Miasteczko Twin Peaks". Gdzie   rozgrywa  się  akcja? Można się pośmiać   czy  raczej smutny przekaz?

To jest serial fimowo jest to kryminał , opowiadanie histori  mieszkanców  ,kazdy z nich  ma coś ciekawego a wiekszośc ma partnerow i partnerki na boku . jak w realu . Przyroda jak w Polsce lasy iglaste . Wielka mieszanka idywidualistów . Indianskie wierzenia o miejscach dobra i zła , badania rządu US nad  UFO. Opętania przez złe duchy . Bardzo fani bochaterowie  tu wielowątkowość . Przyroda ,placki ,kawa i paczki policyjne .Komiczne i poważne sytuacje i wiele wiecej  .

Charyzmatyczny ,przystojny agent FBI przybywa do małego miasteczka aby rozwikłać tajemniczą śmierć atrakcyjnej nastolatki ,akcja i tematyka rozwija sie  wykładniczo  i obejmuje tematy niezwykłe . Włącznie z wierzniami buddystów i indian .

Najpiekniejsze kobiety zebrane jako aktorki w jednym serialu , kurde  to nie da sie napisać co tam jest w tej produkcji . 

Nawet jest tam jedna z pierwszych ról  Davida Duchownego .

Edytowano przez Atmeg
Napisano
16 godzin temu, Atmeg napisał:

Czy mam autoryzacje ?

Atmeg!!! Witaj! Ty też tu dostałeś azyl? Bo mnie wyrzucili z AS za patriotyczną postawę.  :)

Żeby było w temacie:

Jurassic World: Rebirth - bardzo mi się podobał! Mocno w klimacie Spielberga, super muzyka. Zdjęcia, efekty i scenografia - powalające. Aktorzy - tacy sobie, ale w sumie OK. Wartka akcja, zero dłużyzn. Film zdecydowanie nie zawodzi. Dużo lepszy niż dwa ostatnie. Oczywiście do bólu schematyczny i przewidywalny, ale... tak ma być! Tego oczekujemy! :) 

Żona mówi, że nie pamięta, kiedy lepszy film oglądała. 

Teraz czekam na Predator Badlands (który nie będzie tak dobry) i na Alien: Earth, na który jest wielki hajp teraz. 

16 godzin temu, Saimons69 napisał:

A ostatnio obejrzałem pierwszy raz film Avatar

Gdzieś Ty się uchował? :) 

PS: Jest już cz. 2 gdybyś był zainteresowany i niedługo trzecia! 

Napisano (edytowany)
Dnia 12.08.2025 o 12:34, il Dottore napisał:

Atmeg!!! Witaj! Ty też tu dostałeś azyl? Bo mnie wyrzucili z AS za patriotyczną postawę.  :)

Kurde stary witaj . Niewiedziałem ze to były tak obszerne czystki . 

Tam zostaną chyba tylko  .....dobra nieważne  .Jesteśmy w nowym miejscu ,tu rozumiem poprosu niema tematów  "takich "  i ja sie tego trzymam . 

Kurde niewiesz jak ucieszyłem sie ze  jest tu  osoba  znana dla mnie .  Wszystkiego dobrego od Atmega .

PS . Logując sie   miałem zmienić nick ale pomysłałem sobie a dlaczego  niby mam zmieniać  .Wstydze sie czegoś ? Raczej myślałem o represjach  ale  trza być mocny . I nie uginać sie przed  , wiemy przed czym.

Witaj !.

-----------

Przywitanie starego kolegi z innego forum , wiadomo że nie dotyczy filmu  ale spontanicznie .To świetne dla tego miejsca jak tacy ludzie tu przychodzą .

Sorki że nie w temacie filmowym.

Edytowano przez Atmeg
  • 3 weeks later...
Napisano

Oglądam teraz po 33 latach Liberator z Segalem 😉, leci na TV Plus. Wieki temu,, kiedy byłem młody, ten film był dla mnie naprawdę dobry, teraz po latach.... hmmm..... 🙈🤣. Wszystko się zmienia, nawet postrzeganie muzyki 🙂

Napisano
Dnia 16.08.2025 o 00:46, DiBatonio napisał:

Polecam dokument.

IMG_0144.jpeg

Najlepszy przyjaciel JP2, chojny sponsor katolicyzmu.

9 godzin temu, misiekx napisał:

Oglądam teraz po 33 latach Liberator z Segalem 😉, leci na TV Plus. Wieki temu,, kiedy byłem młody, ten film był dla mnie naprawdę dobry, teraz po latach.... hmmm..... 🙈🤣. Wszystko się zmienia, nawet postrzeganie muzyki 🙂

Sztefan Senegal jak Lenin,  wiecznie żywy... 🤣🤣🤣

Napisano

No to wczoraj wpadły 2 filmy, pierwszy to klasyka a drugi to nowość, pierwszy z nich to Mistrz kierownicy ucieka z 1977 (drugi najbardziej wpływowy film tego roku, ale miał ciężką konkurencję, bo jedynka do Gwiezdne Wojny), a drugi to The Naked Gun, nowa Naga Broń z tego roku, gdzie Liam Neeson gra syna Franka Drebina, poziom moim zdaniem spoko, wiadomo do dawnej trylogii i serialu brakuje, ale sprawdza się i przyjemnie mija seans.

• 1 month later...
Napisano

Mission Impossible Final : wspominkowe elementy z poprzednich części , 20-30 minut zabawy pod wodą , ogólnie lekka nuda , nie ma tego czegoś co 30 lat temu - do obejrzenia by zakończyć sagę 

Fantastic Four : wytrwałem do połowy , jakaś moda na sukces , wiadomo jak się skończy , że też takie badziewia powstają i tyle zarabiają w kinach

Naked Gun : początkowo myślałem ,że wyłączę ,ale nawet dało się obejrzeć , choć nie ma podejścia do oryginału z Nielsenem 

Ogólnie sroga bieda , dobrze że na Prime Video wpadło parę hitów lat 80-90s , można sobie przypomnieć stare dobre kino