Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, J4Z napisał:

Oglądasz jakieś crapy. Atlante obejrzyj, za***ista jest. 🙂 Zostały mi dwa odcinki drugiego sezonu i trza czekać na trzeci. 

Musi poczekać :) teraz oglądam The Boys  - zawsze lubiłem Elizę :)

Ale zerknę na bank.

Edytowano przez gienas
Napisano

Nosz ... mać... skończyłem pierwszy sezon chłopaków, myślę jest ok, zaczynam oglądać drugi i co? I się okazuje ze to już matrix czwarty... reżyser chyba sobie jaja obciął albo zapisał do klubu mnietoo...

Napisano
22 godziny temu, J4Z napisał:

Dziś drugi part ST 🙆‍♂️

Póki co 8 odcinek , gdyż 9ty to ponad 2h - nie wiem czy dobrze widzę mocny spadek jakości realizacji , czyli słabe ujęcia , brak filtrów , wygląda jak kręcone kamerką przez jutuberów , chyba ,że to ten 4k DV netflixa robi taki efekt. Niby te 2 odcinki osobno od pozostałych gdyż brakło im czasu na montaż ... zobaczę po 9 odc jak będzie ;) 

Napisano

4 sezon Stranger Things ukończony , solówka Metallici przypomniała mi lata 90 kiedy to kolega na podobnej gitarze to grywał.
Ogólnie muzyka syntezatorowa + kawałki z lat 80 tworzą top klimat w tym serialu

Napisano (edytowany)
Dnia 3.07.2022 o 01:56, J4Z napisał:

Było bardzo dobrze.

Mnie tak wymęczył 4-ty sezon ST, że nie mogę zebrać sił na te dodatkowe odcinki. Gdybym miał wymieniać symptomy tego, że serial się sypie (twórcom brak pomysłów) to przy 4-tym sezonie mógłbym po kolei odhaczać stereotypowe wpadki:

- nadmiar retrospekcji,

- pseudo-psychologia, filozofowanie i gadanie o tym, co już było wcześniej,

- niepotrzebny patos,

- tortury, krew itp. zamiast prawdziwego napięcia.

No i problemy obsadowe. Aktorzy grający Nancy i Jonathana są sporo starsi od swych postaci i to widać.

Warto się zmuszać do tych nowych odcinków 4-tego sezonu? Pokrzepcie mnie, bo nie dam rady...

Edytowano przez Rafał S
Napisano

Zgadzam się ,8 odcinka nawet nie pamiętam (chyba tam była akcja z helikopterem? , a 9 można było skrócić o połowę , czyli mogli dać tylko 8 odcinek 1h :D 

Przez covid przeskok był spory co widać tez po młodych , kolesie nagle urośli , szeryf schudł , w ogóle gdyby nie akcja w ZSRR (z typkiem z GoT) to byłobo słabiej ;) 

Natomiast muzyka przyjemna

Napisano

Westworld 2 odcinek 4 sezonu , po napisach syntezatory przypomniały mi super serial z lat 80 - Robin z Sherwood ;) 

Spoiler : będzie nowy "park" ,ale w przyjemnych latach 1920s , jazz muzyczka dała lekki posmaczek + scenografia ...

• 3 weeks later...
Napisano

Nic nowego, straszą i kombinują już od dawna. Doskonale zdają sobie sprawę, że w przypadku radykalnego likwidacji dzielonego konta zaliczą duży odpływ widzów. Poza tym konkurencji nie brakuje.