Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 minut temu, gienas napisał:

"sex edukacja" poszła w kąt i bo "squid game " wciągnęło :)

Edukację pierwsze dwie serie oglądałem, na trzecią serię juz tylko zerkałem jednym okiem (żona oglądała 😉), jak dla mnie za dużo tęczowo i trochę już naciągany. 

Napisano

Sex edukacja vol.3. jest nieco słabsza niż pierwsze dwa sezony, humor czasem bywa za mało finezyjny jak w poprzednich, a i problem niebinarności został potraktowany powierzchownie i sprowadzony do kwestii przebieralni i toalet. Niektóre odcinki trzymały jednak poziom, szczególnie ostatnie. 10/10 już nie dam, ale 7-8...?

Gdzieś w tym wątku jest któryś z Was wrzucił link zwiastuna brytyjskiej Utopii. Zaczęłam oglądać (choć dopiero niecały 1 odcinek za mną, więc może "zaczęłam", to za duże słowo) i podoba mi się. Kapitalne są zdjęcia. Ale ze względu na to, ile mam na głowie (i ile książek w planach) może być tak, że będę oglądać przez rok. Zaczęłam The Crown, już nie pamiętam, kiedy, a nad trzecim sezonem siedzę już 6 miesięcy... :/ 

Napisano

Oglądam sobie do prasowania serial "The Good Doctor", którego bohaterem jest początkujący autystyczny chirurg. Ogólnie sympatyczne i tchnące optymizmem. Na pewno nie na binge watching.

Bardzo mi się podoba dr Melendez 🤭.

Napisano

Lubię seriale, ale zbyt często przyjemność psuje fakt, że rzadko są przemyślaną, zamkniętą całością.

Niestety sukces zwykle psuje serial. Dużej części nie obejrzałam do końca, w tym flagowców jak Breaking Bad, Gra o tron czy ze starszych Lost, Desperate Housewives.

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Asia napisał:

Hehe, mój mózg jest płaski w tym miejscu. Fenomen tego serialu pozostaje dla mnie zagadką.

Mnie też omineło to szaleństwo, ale bardziej mnie zastanawia co w nim widzi moja córka 20+.

A jak już o wspomnieniach to ja byłem wkręcony w Ally McBeal. 

Edytowano przez slaw0001
Napisano (edytowany)

Mnie też bardziej pasowała neurotyczna Ally McBeal. Z tym, że zapewne dziś, najdalej w drugim sezonie, byłaby parą ze swoją współlokatorą 😉.

Edytowano przez Asia
Napisano
1 godzinę temu, misiek x napisał:

Sorry że spytam ,ale oglądacie seriale,słuchacie muzyki,oczywiście praca,rodzina ,życie prywatne .....a KSIĄŻKI czy wogóle coś czytacie  ? 😄

TAK. Z cięższych ostatnio Ślepowidzenie i Echopraksję. Z lżejszych będzie Gaunt. W kolejce czeka Sanderson (kilka pozycji się nazbierało) i Duna w wersji książkowo / komiksowej. Ze względu na dzieci, czytam dużo mniej. Zamyka się może w 20 książkach na rok od pewnego czasu. Głównie SF i Fantastyka (dobra prawie wyłącznie SF i Fantastyka). 

Napisano
1 godzinę temu, misiek x napisał:

Tak myślałem,więcej pytań nie mam. Idę coś poczytać przed snem....i nie żadną instrukcję.

Ja to czasem sobie lubię przysiąść z gazetą na kibelku i porozprawiać co to się na tym świecie wyrabia

Napisano
7 godzin temu, mkk napisał:

Odchodząc od łazienkowych klimatów , Amazon Prime Video kosztuje 49 PLN teraz. Na rok :) , z bonusami na Amazonie. 

Wczoraj wykupiłem,  49 zł za rok to niewielkie pieniądze, a czy warto czy nie, okaże się. 

Napisano
19 godzin temu, misiek x napisał:

Sorry że spytam ,ale oglądacie seriale,słuchacie muzyki,oczywiście praca,rodzina ,życie prywatne .....a KSIĄŻKI czy wogóle coś czytacie  ? 😄

Czytacie, czytacie :) ostatnio co prawda w mobi i epub, sporadycznie pdf-y. Aktualnie odnawiam sobie "Fundację".

Niemniej drukowane też mam, co prawda fantastyka, ale też się liczy ;)