RoRo Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 Dużo jest filmów z bardzo dobrą ścieżką dźwiękową. Zawsze jako pierwszy przykład przychodzi mi na myśl "Nieśmiertelny" ("Highlander") z 1986 roku z muzyką zespołu Queen - album "A Kind of Magic". Oficjalnego soundtracku nie wydano, ale są nieoficjalne. A większości zainteresowanych wystarczy wspomniana płyta Queen 🙂 Do tego choćby "Top Gun" z pamiętnym "Take My Breathe Away" (utwór wykonuje amerykańska grupa Berlin) Pozdrawiam i zapraszam do wpisywania kolejnych ulubionych pozycji... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@sZ3k Napisano 12 lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 lutego 2021 Moim faworytem od zawsze: The Heat (1995r) -Al Pacino, Robert de Niro i spółka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aarah Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 sound of metal... arcydzieło dźwiękowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 (edytowany) Dnia 15.02.2021 o 21:29, J4Z napisał: Mortal Kombat 1995 Plus dla tego pana. Moja pierwsza oryginalna kaseta to był ten soundtrack. Ile razy tego słuchałem? Nie wiem. Dużo, bardzo dużo I to chyba był pierwszy film w kinie na który się samodzielnie wybrałem. A ode mnie Gladiator (2000), Incepcja (2010) i Interstellar (2014). Łączy te filmy geniusz muzyki filmowej - Hans Zimmer Edytowano 2 lutego 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Soundtracków godnych polecenia jest całkiem sporo: Cienka Czerwona Linia - zawsze zapominany przy Zimmerze, kompletnie tego nie pojmuję, dla mnie o dwie klasy lepszy od reszty jego ścieżek, niezłe Gladiator, Ostatni Samuraj, Kod Da Vinci, Interstellar, Pewnego Razu na Dzikim Zachodzie, Dobry, zły i brzydki, K-PAX, Pachnidło: Historia mordercy, Purpurowe skrzypce, Amadeusz, 2001: Odyseja Kosmiczna, Fortepian, Portret damy, Windą na szafot, Lista Schindlera, Wyznania gejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 12 godzin temu, Adi777 napisał: Cienka Czerwona Linia - zawsze zapominany przy Zimmerze, kompletnie tego nie pojmuję, dla mnie o dwie klasy lepszy od reszty jego ścieżek, Kilka tygodni temu zabrałem się ze niego. Po pierwsze, jakimś cudem to moja premiera z tym tytułem. Po drugie, zaciekawiony byłem ścieżką dźwiękową. Oprócz świetnego "Journey To The Line" które pojawia się kilkukrotnie w filmie, nie mogłem się doszukać czegoś co by mnie tam muzycznie jeszcze zafascynowało. A sam film... Mam niedosyt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) 46 minut temu, Butler napisał: Kilka tygodni temu zabrałem się ze niego. Po pierwsze, jakimś cudem to moja premiera z tym tytułem. Po drugie, zaciekawiony byłem ścieżką dźwiękową. Oprócz świetnego "Journey To The Line" które pojawia się kilkukrotnie w filmie, nie mogłem się doszukać czegoś co by mnie tam muzycznie jeszcze zafascynowało. A sam film... Mam niedosyt. "Journey To The Line" chyba każdemu się podoba. W sumie się nie dziwię, sam lubię, ale wolę na przykład Light. Jedyny utwór, który mnie nie kręci, to te śpiewy, a poza tym miodzio. Interstellar ma fajne momenty, ale całościowo trochę przynudza, natomiast Incepcja to dla mnie jakaś porażka. Jedno wielkie HURR DURR, nie znoszę takiego czegoś. Jedynie ten najpopularniejszy utwór jest dla mnie niezły. Cienka Czerwona Linia jako film też bardzo lubię. Ma swój styl. Edytowano 3 lutego 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Dla niektórych zapewne przeintelektualizowany, czy coś w tym stylu, ale nie dla mnie. Bardzo lubię rolę Jima Caviezela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiostereo Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 "Nieśmiertelny" z kawałkami od Queen to strzał w dziesiątkę, co? Muzyka od razu wpada w ucho i daje filmowi dodatkowego kopa. Jeśli lubisz takie połączenia, to "Pulp Fiction" też ci się może spodobać – tam ścieżka dźwiękowa jest równie genialna. A ty masz jeszcze jakieś filmy, które z muzyką robią wrażenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 Witam. Ja bym jeszcze dołożył do listy Forrest Gump The Abyss Stardust też jest całkiem fajny. Willow The English Patient Blade Runner Dracula Można też wspomnieć Star Wars i Lord of the Rings Dla każdego coś miłego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 9 godzin temu, Artur Brol napisał: Dracula Sprawdź Portret Damy tego samego kompozytora, czyli Wojciecha Kilara. Moim zdaniem nie gorszy soundtrack Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 Nie widziałem filmu. U mnie to jakoś dziwnie działa - muszę film zobaczyć i jeśli ma fajną ścieżkę dźwiękową to kupuję cd. Może posłucham na Spotify 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 TRON , nowa wersja z soundtrackiem Daft Punk mega przyjemna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 września 2023 Udostępnij Napisano 8 września 2023 Mistrz Enio muzyką zawsze potrafił oddać klimat filmu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 września 2023 Udostępnij Napisano 8 września 2023 6 godzin temu, Rega napisał: Mistrz Enio muzyką zawsze potrafił oddać klimat filmu. Tak. Szkoda, że już nic nie stworzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter766 Napisano 26 października 2023 Udostępnij Napisano 26 października 2023 hej! 😀 jesli szukasz filmow z niesamowita sciezka dzwiekowa i swietnymi kawalkami, to mam kilka propozycji: "pulp fiction" - tarantino nie tylko zna sie na kinematografii, ale tez ma ucho do muzyki. kawalki z tego filmu to klasyki, ktore chcesz sluchac w kolko. "drive" - elektroniczne brzmienie, ktore idealnie pasuje do nastroju filmu. jesli lubisz syntezatory i muzyke retro, to bedzie strzal w dziesiatke.😄 "straznicy galaktyki" - mixtape star-lorda to same hity z lat 70. i 80., ktore nadaja filmowi niesamowitego vibe'a. "la la land" - dla fanow jazzu i musicali. sciezka dzwiekowa jest po prostu magiczna. "interstellar" - hans zimmer i jego majestatyczna muzyka, ktora doskonale oddaje ogrom kosmosu i emocje bohaterow. to tylko kilka z moich propozycji, ale na pewno jest ich duzo wiecej. jesli macie jakies swoje ulubione filmy pod wzgledem muzycznym, dajcie znac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 17 września Udostępnij Napisano 17 września Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września To i ja coś zaproponuję. Mogę słuchać bez końca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Ooo Conan 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września Jak się te książki o Conanie czytało, to było przeżycie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września Oj było I wciaz jest. Bardzo dobrze napisanie I świetnie przetlumaczone. Man te stare wydania. Nowe maj tragiczne tlumaczenie. A szkoda, bo mialem ochote odświeżyć trochę kolekcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 września Udostępnij Napisano 23 września Kolejna perełka. Klimat i jeszcze raz klimat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października Ktoś oglądał? Dwie godzinki u mnie w kinie. Napiszcie, że warto. Dla 50+ 💪👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrbudyn Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Byłem, widziałem i słuchałem. Tak mi się podobało, jako musical 😁✌️. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts