Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

dzień dobry,

Proszę o pomoc Szanowne Grono :)

Z racji faktu, że mój obecny amplituner Onkyo Tx-NR636 wyzionął ducha, potrzebuję coś nowego.

Jak już wcześniej napisałem, posiadam zestaw kolumn DALI ZENSOR (fronty ZENSOR 7 +Zensor 1 tył+ przód)

W obecnej sytuacji jest bardzo kiepsko z dostępnością dlatego mam na oku trzy propozycje: (kwota którą chciałby wydać to maks. 3000-3300zł

1. Yamaha RX-V6a

2. Denon AVR x2700H DAB

3. Marantz SR5015 (choć ten niestety przekracza mój budżet- jest za drogi)

Od razu zaznaczam- nie chcę wymienić kolumn :)- jestem z nich bardzo zadowolony.

Użytek- 70% kino (dekoder CANAL + 4K, Netflix) 30% muzyka- głównie streaming z TIDAL i radio.

Proszę o pomoc w wyborze.

z góry dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Zdecydowanie Yamaha.

Z Denonem te kolumny grają słabo, z Marantzem tak sobie. Yamaha będzie najblizsza temu co miałeś w Onkyo. Jest też sporo ustawień dzwieku.

Zdecydowanie ten model.

Pozdrawiam i zapraszam po wyceny

Napisano

Cześć,
Przede wszystkim najlepiej byłoby posłuchać i ocenić samemu, która prezentacja dźwięku spodoba CI się najbardziej. Denon będzie najcieplejszy, przybliży średnicę i doda sporo niższych częstotliwości obcinając górę. Yamaha RX V6a będzie dynamiczna i szczegółowa, bas będzie zróżnicowany i bardzo dobrze kontrolowany. Marantz to bardziej wyrównane brzmienie. Jeśli kino domowe jest priorytetem to także stawiałbym na Yamahę. 

• 2 months later...
Napisano

Beresford TC-7220 MKIII jest godny polecenia i nic nie buczy tylko musisz być świadomy, że będą straty w jakości dźwięku. Jest to kompromis między jakością, a wygodą ;) 

Napisano
18 godzin temu, Q21 napisał:

Beresford TC-7220 MKIII jest godny polecenia i nic nie buczy tylko musisz być świadomy, że będą straty w jakości dźwięku. Jest to kompromis między jakością, a wygodą ;) 

Gdzie sa te straty? Czym się przejawiają?

Piotr

Napisano

Widzę, że zaczepność na każdym kroku ale oczywiście odpowiem, ponieważ sprawdzałem niejednokrotnie i może się to przydać innym osobom. Po zastosowaniu Beresforda tracimy kontrolę basu, jego kontur. Głębia dźwięku także traci po podłączeniu tego przełącznika. Osobiście wolałbym przepinać przewody co z resztą czynię u siebie w domu.