Repugnant Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 dwa modele emotivy EMOTIVA XPA FIVE GEN3 WZMACNIACZ MOCY 5-KANAŁOWY cena ok 8tys a EMOTIVA BASX A-5175 WZMACNIACZ MOCY 5-KANAŁOWY cena ok 4tys.oczywista roznica jest w mocy chyba ponad 100w na kanal reszta roznic ze specyfikacji jak dla mnie jest minimalna wiec nasuwa sie pytanie czy warto przeplacac?czy uslyszymy roznice czy moze xpa ma cos o czym nie wiem.czy ktos porownywal te modele sluchal ich??prosze o opinie bo jestem zainteresowany kupnem.dziekuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 7 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2021 eh no to sie dowiedzialem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 7 marca 2021 Udostępnij Napisano 7 marca 2021 Nie ma opinii, bo to sprzęt chyba mało popularny w Polsce. O ile pamiętam BasX A to klasyczna konstrukcja typu A/B, a XPA to klasa H. Na pewno będzie wytwarzać mniej ciepła i żreć mniej prądu. Poza tym XPA Gen3 to konstrukcja modułowa która się skaluje do 7 kanałów, gdybyś kiedyś potrzebował dodatkowe 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 8 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2021 dziekuje za kilka dodatkowych informacji.moze jeszcze ktos sie odezwie i dowiem sie czegos o roznicach w graniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN DW Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 (edytowany) Końcówka EMOTIVA XPA2 GEN3 wprowadziła do mojego zestawu stereo nową jakość. Przesiadłem się z amplitunera Yamaha RN-803d. Dźwięk jest fajnie dociążony i gra lekką V co mi bardzo odpowiada. Końcówka sparowane z kolumnami DALI Opticon 8. Końcówka potrzebuje kilkudziesięciu godzin wygrzania. Edytowano 1 maja 2021 przez MARCIN DW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 1 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2021 o prosze :)dziekuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 Jest na forum wpis osoby testującej te końcówki wraz z procesorem musisz poszukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 A i co do xpa: Topologia układu Modułowy wzmacniacz mocy z zasilaczem impulsowym i niezależnymi różnicowymi modułami wzmacniającymi: wysokoprądowymi układami dyskretny z krótką ścieżką sygnałową, pracującymi w klasie AB. Topologia zasilacza: optymalizowana klasa H. Mikroprocesorowy układ ochronny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 2 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2021 no wlasnie gdzies mi to miglo i faktycznie musze poszukac.dzieki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 no wlasnie gdzies mi to miglo i faktycznie musze poszukac.dzieki. Jak znajdziesz to daj znać. A teraz wychodzą nowe BasX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 2 maja 2021 Udostępnij Napisano 2 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 2 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2021 dziekuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prem Gordzialkowski Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Dnia 4.03.2021 o 12:50, Repugnant napisał: dwa modele emotivy EMOTIVA XPA FIVE GEN3 WZMACNIACZ MOCY 5-KANAŁOWY cena ok 8tys a EMOTIVA BASX A-5175 WZMACNIACZ MOCY 5-KANAŁOWY cena ok 4tys.oczywista roznica jest w mocy chyba ponad 100w na kanal reszta roznic ze specyfikacji jak dla mnie jest minimalna wiec nasuwa sie pytanie czy warto przeplacac?czy uslyszymy roznice czy moze xpa ma cos o czym nie wiem.czy ktos porownywal te modele sluchal ich??prosze o opinie bo jestem zainteresowany kupnem.dziekuje. Ja miałem okazję słuchać XPA5 w komplecie z XMC-2. Dźwięk genialny. Po prostu. A byłem po odsłuchach Denona 6700, NAD 778 (najbliżej dźwiękowo) , Anthema, Arcama. XPA ma konstrukcję modułową , z możliwością rozbudowy do 11 kanałów. Mniejsze szumy (przynajmniej wg specyfikacji). A5175 jest raczej niedostępny, chyba, że masz gdzieś możliwość zakupu. No i XPA idzie również po XLR. Wybór należy do Ciebie ale ja dołożyłbym do XPA. Taki sprzęt w zasadzie kupuje się na lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 2 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 jesli juz to bedzie xpa:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 7 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2023 I jak się skończyło ? Ciekawią mnie doświadczenia z emotivą. Generalnie na portalach dość często się pojawiają jako używane. Czyżby nie sprawdzały się ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 Ludzie zmieniają. Piszą pozytywną opinie dla gwarancji i zmieniają. Ale polski dystrybutor daje możliwość własnych testów. Wiec super. Pisz do soundclub i testuj sam. Nie patrz na innych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts